Lindhagen klar från Linköping: ”En glädjespridare som är fyndig, kreativ och smidig”

Som MrMadhawk.se avslöjade är centern Erik Lindhagen klar för VIK. Faktum är att undertecknad fick tips om detta redan den 2:a december ifjol, så VIK har nog bevakat en längre tid.

Den 26-årige Linköpingssonen har gjort 232 SHL-matcher med 45 poäng för Linköping med en toppnotering på 21 poäng säsongen 2010-11.

– Erik är en stabil tvåvägscenter som vi kommer få stor nytta av. Vi känner att vi får en bredare trupp och ett slagkraftigare lag med denna värvning, berättar VIK:s sportchef Niklas Johansson för VIK.se.

Så här säger en annan expert om Lindhagen:

– Bra nyförvärv. Tvåvägscenter. Fyndig, kreativ och smidig. Smart i box play.

– Det är en glädjespridare på träning, nu var det ju några år sedan han lirade i Lakers, men han plojade en del under träning, brottades med lagkamrater på kul exempelvis. Alltså inte oseriös på träning, utan efteråt.

– Nu är frågan om han kan hitta sin offensiv igen efter en defensiv tid i LHC. Svagheterna är ju att han är liten och ganska soft, eller var så i Lakers i alla fall. Sedan är det nog ingen förstecenter, utan något för andra eller tredjekedjan, säger denna kontakt avslutningsvis.

***

Som poängplockare har Lindhagen haft framgångar på allvensk nivå med 32 poäng (7+25) på 39 matcher 2009-10. På 18 kvalseriematcher har centern fina 13 poäng för Lakers.

Som tekare är han enligt statistiken ojämn. Under tiden i Lakers var Lindhagen en flitigt anlitad tekare som dock låg mellan svaga 45-48% vunna under sina tre säsonger.

Direkt i SHL med Linköping hade Lindhagen emellertid två riktigt fina säsonger i cirklarna med 51 % och 53 % vunna som flitigt anlitad tekare. Dock har dessa fina siffror droppat betänkligt under de senaste två säsongerna till 41 % och 46,5 %.

***

På centersidan i VIK har Freddan Johansson och Sam Marklund gjort mycket stabila säsonger, dock med mycket klen utdelning poängmässigt. Troligen hoppas man främst att Lindhagen kan ge laget lite mer offensiv punch från centerposititionen, något som behövs.

3 svar

  1. Marko skriver:

    Men det går faktiskt att se en forwardsvärvning lite ljust oxå… Säger de många tänker: Bacon ombytt som extraspelare till i matchen mot Troja eller kanske han stanna hemma och träna på kampmoment med flickor födda 2002?

  2. Mikael Norén skriver:

    Marko, kan hålla med. Men om man även satsar på en rörlig allroundback är detta ok, det har ju viskats om att NJ vill värva det och en andremålvakt. Annars får vi hoppas att Frisk lyfter, där borde det finnas fler växlar att lägga i.

  3. Marko skriver:

    En center? Allvarligt? I min gulsvarta värld var det knappast bredd och definitivt inte på forwardssidan som det skulle breddas/förstärkas… Ja ja.. De blir nog skitbra det här! Hoppas inte någon av våra sengångare till backar går sönder bara!