Inför Västerås-Malmö: Tack för i år VIK Hockey

Efter förlusten mot Oskarshamn idag söndag, innebär det att VIK Hockey spelar sin sista match för året imorgon måndag. Kom och stötta VIK du också!

Efter en riktigt bra säsongsinledning utvecklades inte säsongen i den riktningen som vi hoppats på. Efter en minst sagt svängig säsong men höga toppar och djupa dalar slutade VIK Hockey på plats fyra i grundserien som är ett godkänt resultat.

Alla lag, oavsett liga och lönebudget gör bra och dåliga matcher. Och något som skiljer VIK Hockey från de andra topplagen denna säsong är att merparten av de dåligt genomförda matcherna spelats på hemmarink. Av 26 spelade hemmamatcher så har VIK fjorton segrar och nio förluster vilket placerar laget på en sjunde plats i den tabellen. Problemet med just förluster på hemmais är att inte bara uteblivna poäng, utan också utebliven publik och sponsorer. För att kompensera det dåliga hemmasnittet har VIK spelat över förväntan på bortais och har varit bäst av alla i hela serien på den punkten, det tilltalar väl tyvärr inte publik och sponsorer lite mycket.

Förkvalserien blev en övermäktig uppgift för laget. En ihålig defensiv och ett ruskigt tungt spelschema är nog två av (bort)förklaringarna varför det inte gick hela vägen. Men… nu kan vi bara se framåt. Vilka kommer och vilka går? Elaka rykten säger att hela truppen är på väg bort. I vissa fall kan det nog vara bra… i andra fall är det väldigt tråkigt. Silly Season är i vilket fall tillbaka, lika spännande som alltid.

Avslutningsvis så kommer ju Malmö på besök till ABB Arena imorgon. Jag hoppas att VIKarna ger 110% och på så sätt hindrar Malmö från att nå den kvalplats som skåningarna fortfarande har chans att nå. Med säsongsfacit i hand ska väl det inte vara något problem!

Tack alla som besökt VIK Fan Central detta första år. Precis som allt annat förekommer det ”barnsjukdomar” som man märker först efter en tid. Vi jobbar hela tiden på att utveckla och förbättre oss. Besök oss gärna igen.

Tack för i år.   // Danne

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:57:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/13.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Ok, tack! Vem tror du blir förstemålvakt i Troja?

SvaraRetweetFavorit
Christian Lüddeckens - AvatarchrludChristian Lüddeckens

@VIKFanCentral Fin sammanställning, alltid kul med siffror även om det säger långt ifrån allt. Inget inside men vär… https://t.co/gRpLDneZPJ

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Analys med mycket siffror – de 14 målvaktsparen i HA 21/22: VIK (& HV71) bäst, satsning på Myren i Vita Hästen, öst… https://t.co/U7fFuVGonW

SvaraRetweetFavorit
dagens-hockey.se - Avatarhv71_newsdagens-hockey.se

Analys med mycket siffror – de 14 målvaktsparen i HA 21/22: VIK (& HV71) bäst, satsning på Myren i Vita Hästen, öst… https://t.co/GQDcfNM4Zv

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto