Inför Västerås-Mora: Berglund vs Kopitar

Förlust i Södertälje och en ny tuff match i hockeyallsvenskan för VIK Hockey. Det är Mora IK som gästar ABB Arena denna gång och det på förhand uppskrivna mötet. Det blir nog lika spännande som alltid då lagen möts.

Får Viktor Mårtensson anledning att le igen efter morgondagen?

Mora IK

Laget från Siljans norra strand besöker alltså Västerås i morgon. Mora har inlett serien med ett bra hemmafacit och två vinster på två försök, samtidigt som bortastatistiken visar raka motsatsen med två förluster på två försök.  Utgångsläget inför matchen är alltså att Mora befinner sig på en 10:e plats i tabellen.

Sedan någon vecka finns rubrikernas man med i laget. Anze Kopitar som är en av NHL:s största profiler och bästa spelare har anslutit för att lira med brorsan Gasper i Mora.  Media har redan bidragit med att skriva upp mötet mot Västerås ordentligt och den publik som infinner sig på plats kan förhoppningsvis vänta sig en match utöver det vanliga.

Moraik.se rapporterar att några av spelarna dras med skador, utan att gå in på vilka. Återstår alltså att se vilka spelare som är friska nog för att spela under morgondagen.

Per Helmersson gjorde en bra insats mot Södertälje senast.

VIK Hockey

Efter förlusten i Södertälje är det bara att kavla upp ärmarna och slita på sig blåstället igen. Bortsätt från att både Anze Kopitar och Patrik Berglund spelar finns ytterligare ingredienser för en kamp som sent ska glömmas.

För efter försäsongsmatchen lagen emellan där flera av spelarna från Mora blev mer eller mindre skadade så anmälde Mora VIK till disciplinnämnden. Mora hotade med att ta in extra muskelkraft utifrån för att lösa problemet på egen hand.

– Fortsätter det så här kommer vi plocka in en riktig slagskämpe i laget så får vi se om de vågar hålla på! Både jag och Mark (assisterande tränaren LeRose) har goda kontakter. Så sa Moras tränare Patrik Werner till Aftonbladet.

Fortsättning följer i ABB Arena.

Matchtips: 5-2  

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapTW:
s:126:"a:1:{i:0;a:2:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/05/MG_2220.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Robert B - AvatarrobbieblindRobert B

@VIKFanCentral @_hockeyfinnen_ Jag har egentligen ingen aning, men känns det inte lite förlegat att ha en backcoach… https://t.co/OQqe5402NW

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@_hockeyfinnen_ @robbieblind Jag har ingen info. Men en utomstående expert sa att Ivarsson kanske kan ta mer plats… https://t.co/ZNFCSuPxsC

SvaraRetweetFavorit
🇫🇷swedish psycho🇫🇷 - Avatarvansinnigsson🇫🇷swedish psycho🇫🇷

@VIKFanCentral Klockare in, Ivarsson ut

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius Lindelöf är ju bra, tycker det vore bra att få in honom. Är totalt sett bättre och mer framtid än AM och NL.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto