Inför Västerås-Mora: Skadeskjutet Mora hälsar på

"Bacon" vet hur man gör mål mot Mora

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Återigen är det dags att öppna portarna till en ny omgång av Hockeyallsvenskan. I denna omgång tar Västerås sig an dalmasarna från Mora. Sist lagen möttes var det uddamålet som skiljde dem åt efter en målvaktskamp utan dess like. Just den gången blev Västerås sista utpost Fransson slutgiltig segrare, precis som så många andra gånger. Frågan för den här matchen är om kan Fransson tillsammans med sina mannar upprepa detta på hemmaplan.

VIK spelade match så sent som i onsdags då man bortaslog Oskarshamn utan att på något sätt sticka ut. I och med den segern tog man även tillbaka den åtråvärda tredjeplatsen efter att Malmö fallit hemma mot Almtuna. Vinsten mot Oskarshamn var Västeråsarnas fjärde i följden. November som annars brukar ses som en jobbig månad i hockeyvärlden har varit raka motsatsen för VIK. Allt har inte varit en dans på rosor men gång på gång har man visat vilket kaliber och moral det faktiskt finns i detta lag.

Medan spelarna skött sitt jobb har sportchef Johansson  gjort detsamma. På tisdagsmorgonen kom beskedet om att ännu en transatlant ska ta plats i truppen. Stefan Legein är namnet som ska läggas på minnet då han är tänkt som en spelare publiken kommer få se mycket av. Dock ser det ut att dröja tills på tisdag innan vi kan få oss en skymt av vilken nivå Legein ligger på.
Mot Mora får vi istället fortsätta hålla ögonen på våra hittills lysande nordamerikaner, framförallt de i förstakedjan som börjat hitta rätt.

Mora spelade precis som Västerås match senast i onsdags, då mötte dalalaget Troja Ljungby på bortaplan. Det slutade i en stor besvikelse då Mora föll med 1-2. Trots en reducering i den tredjeperioden orkade Mora aldrig lyfta sig och få in en kvittering. Moras tränare säger själv till klubbens hemsida att man är revanschsugna efter förlusten senast mot Troja och att man även vill ha revansch för senaste mötet mot Västerås. Det är ett skadeskjutet Mora som kommer till ABB arena då hela åtta (!) ordinarie spelare är frånvarande.

Till matchen mot mora är det en spelare i VIKs laguppställning som gjort sig förtjänt av att flaggas för. Kenneth ”Bacon” Bergqvist som ser ut att vara tillbaka i målprotokollet på allvar efter att ha gjort VIKs båda mål mot Oskarshamn. Kanske har ”Bacon” hittat tillbaka till den målform han en gång hade när han först kom till VIK. I sin första säsong här i staden avgjorde ha mot just Mora i sudden på hemmaplan kanske sänker han dalmasarna även denna gång.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:74:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/Kenneth_Bergqvist01.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Så som jag ser det är att han nu kommer hjälpa JJ och Wikman/Kangas att komma bättre till i offensiv… https://t.co/KcU5HNpWpV

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto