Västerås lyckades besegra Mora efter nytt mål av Mitell

McArdle skymde bra då Mitell prickade in segermålet. Nu är Mitell fyra i backarnas målliga. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På fredagen besegrade VIK gästande Mora med 3-2 inför 3000. VIK kom även denna match ut hårt och skapade tre heta lägen första fem minuterna. Dock var det Freddan Johansson, av alla, som slarvade ordentligt bakom egen kasse och MIK fick en drömstart med 0-1 genom poängmaskinen Westerling efter knappt fem minuter.

VIK var fortsatt framåt men det dröjde till 13.46 innan Caputi visade bra mod, styrka och balans framför kassen på ett mäktigt Williamsskott fram till 1-1. Puckinnehavet 58-42 i VIK:s favör var talande för hur det såg ut. Mora dock mycket giftiga i spelvändningar.

Caputi visade styrka vid 1-1 och har nu 16 poäng på 25 matcher i målsnåla VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I andra perioden jämnades spelade ut. VIK-floppen Zettergren fick här en liten revansch. Detta efter ett mycket snyggt anfall tillsammans med skicklige Frischmoon och 1-2 låg i nät efter att bland annat Bengtsson snurrats upp efter 26 minuters spel.

Då kändes lite som detta skulle bli svårt. När sedan Mora fick sitt 1-3 mål bortdömt, fast det inte såg ut som hög klubba, kändes det dock åter som detta kunde bli VIK:s kväll.

Marklund går från klarhet till klarhet som toppcenter i förstakedjan och vid den så viktiga kvitteringen var det fenomenalt förarbete av Sam som gav Jonsson ett fint läge.

Jonsson visade nyvunnen teknik med en fin mottagning på skridskon och sedan en iskall lång dragning och pucken i nättaket. 2-2 efter 35.15. Mot slutet av andra skapade VIK några riktigt heta chanser med Armalis var bra i kassen.

Marklund går så bra just nu att han hade tid att dyka efter en krona på isen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I sista perioden var det ovisst och nervöst då först MIK fick ett powerplay. VIK redde ut och fick två raka powerplay varav det andra var tack vare Marklunds arbete och skridskoåkning.

I efterföljande powerplay kunde Williams servera Mitell en fin pass mitt i slottet. Och Mariestadaren Mitell placerade in pucken som bara han kan av backarna i laget fram till matchvinnande 3-2.

Mitell var populär minst en gång då han åkte till båset denna afton. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

VIK är ett bra hockeylag. Fagervall är en tränare som med sin disciplin och sociala förmåga har inlemmat Caputi, Williams och Romano i spelet och i att jobba hårt för laget. Sviten av dessa segrar är en frukt av denna inkörningsprocess. Caputi arbetar ju ars-et av sig nu, snacka om skillnad i kroppshållning mot när han kom – tacka “Pär-Jocke” för det.

Niklas Johansson är en sportchef som på ett billigt sätt verkligen spetsat VIK:s centersida med Marklund och Sandberg. Detta har givit många poäng de senaste matcherna.

Mora är också ett bra hockeylag under många stunder. Spelare som Vikstrand, Frischmoon, Westerling och Beck är mycket bra lirare men i denna match hade VIK mer av spelet och chanserna.

Målgörare! Caputi, Mitell och Jonsson hittade nätet i afton. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det känns som VIK är topp-3-för att stanna. Nu kan man snart mönstra tre riktigt spelskickliga och kvicka “kvicksilverkedjor”. Dessa med Caputi, Marklund, Williams och Legein, Sandberg, Romano och McArdle, Johansson och Bromé. Dessa blir inte lätta att försvara sig och kanske även spetsats det ytterligare med en toppcenter.

Detta plus en allt bättre fjärdekedja som numera producerar lite ibland. Jonssons mål ikväll visade att 21-åringen verkligen utvecklas teknikmässigt och offensivt.

Så är allt bara frid och fröjd i VIK-land?

* Nja, hur mycket offensivt spelsinne och känsla finns det verkligen i McArdle? Vad jag sett hittills skulle jag inte utesluta att Big Mac avslutar säsongen som nyttigt rivjärn i fjärdekedjan.

* Tjatigt, men när ska Boltshauser få stå? Bränner vi nu av på Fransson långsiktiga krut? Inte bra i så fall.

Hur fräsch är den här killen och hur är det ställt med glukogennivåern? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

* Hur ska det bli med lagsammanhållningen om man plockar in ytterligare en ny center?

* Vad händer om Marklund och/eller Sandberg hastigt men mindre lustigt kallas tillbaka till SHL?

För övrigt känns det riktigt bra med VIK anno 13-14. Med Legein som ytterligare ett skottsäkert rivjärn blir VIK ännu mer svårspelade…

Västerås tre stjärnor:

1. Marklund – Riktigt stark över hela banan, assisten till Jonsson var magnifik.

2. Williams – Låg bakom två mål igen. Livsfarlig eftersom han både är en god playmaker och extremt vass skytt.

3. Caputi – Tredjelänken i förstakedjan sliter och slår vårdade pass och är på plats på kontoret framför kassen.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/92b2c14eebc4366e168581c5a8ebe597/tumblr_mx1pqpAZqe1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Johannes

  Micke – Originalet, nintendorörmokaren. Luigis kompis. Hoppar på sköldpaddor och kör gokart på fritiden 😉

 2. Rotkiv

  Åter till Svedala efter några veckor där över. Senaste matchen jag såg var förlusten mot Rögle, visst märktes det redan då att VIK var på gång. Därefter fyra raka vinster följt av den femte som jag såg på plats i ABB Arena Nord. En härlig arbetsseger!
  Vad var det då som hände efter Rögleförlusten? Jag har försökt läsa ifatt på nätet och i VLT och undrar om det kan vara NJ-effekten? NJ var tydligen med i båset vid vinsten mot Karlskrona, gav givetvis positiva signaler till laget! NJ har plockat in Philip Sandberg, en frisk fläkt från HV! NJ har uttalat full förtroende för Jocke, det kan han behöva. NJ har rört om i truppen Kinsisjärvi ut och Legin in! Därmed får Jocke det enklare på jobbet, det är konkurrens som gäller och spelarna får själva sköta om sin karriär och utveckling. Egentligen inget fel, återväxten kan nog fixas ändå.
  Micke Noréns referat från Moramatchen instämmer jag till fullo i, men inte vad gäller utnämningen av kvällens stjärnor. Hela laget, varje spelare, förtjänade stjärnor så då känns det tunt att bara dela ut dem till första linen. Stjärnorna skulle ha gått till
  1a lines Marklund, samma motivering som Norén
  4e linens Jonsson för energi och hockeyhjärta under hela matchen, plus målet
  2a linens Romano som skötte dirigentpinnen under PP-spelen
  Jag skulle gärna delat ut en stjärna till någon av backarna också som samtliga mer och mer deltar i spelet över hela plan. Ändock skulle jag, som tidigare sagt, vilja att baksidan stärks upp med ytterligare en värvning. Även på backsidan behövs mer konkurrens.
  Angående Micke Noréns förslag på kommande laguppställning är jag inte alls säker på att det är Bacon som kommer att ratas i tredjelinen. Även han har vuxit under säsongen och gjorde en bra insats mot Mora. Kanske dags för Bromé att få mer speltid i J20?

 3. Mikael Norén

  Johannes, dum fråga, men vilken SuperMario tänker du på? 🙂

  Tack Marko för intressanta synpunkter. Jag ska fråga Fagervall mer om Franssons matchning.

 4. Marko

  Känns grymt bra att transatlanterna rättat in sig i ledet på riktigt nu samt att arbetsmoralen höjts avsevärt hos dessa! Otroligt härligt att se hur dom jobbar hemåt och verkligen deltar i alla moment i spelet och att dom gör de förbannat bra. Mitell fortsätter att vara en samhällsfara bakåt men det kan vi strunta i nu när han hittat målskyttet. Skulle Mitell vid en absolut stressad situation kunna göra det enkelt -spela enkelt- och inte försöka flippa pucken genom stötande spelare så vore det absolut världsklass på det hela. Men samtidigt… När han lyckas så är det magi på hög nivå. Kanske ska ses som en kalkylerad risk och bara låta han fortsätta slå sina svåra pass? När han vinner matcher åt oss? Absolut! För det ska belysas att om han genererar en motståndare med en pass så stöter inte den killen lika hårt igen. Psykologi de.

  F.Ö. så är jag livrädd att Fransson ska gå sönder… Hoppas han är ärlig mot sig själv, klubben och sina lagkompisar men hans fysiska och psykiska status… Så att han inte står och läcker energi på isen när han faktiskt kunnat låta Boltshauser stå.. Nånstans här MÅSTE faktiskt Pär-Jocke agera och ge killen en match så vi vet vad han går för. MEN: han kanske tränar såpass bra enligt Pär-Jocke att han är redo om nått går åt fanders med Fransson.. Det har jag ju lite svårt att sia om, eftersom jag inte följer träningarna, men det skulle jag vara otroligt tacksam över om ni på Centralen kunde dra ur Fagervall lite besked här:-)

  Avslutar med att säga att detta ser förbannat bra ut faktiskt! Hade vi borgmästare i det här landet så skulle jag nominera “NJ” till den posten! Tror inte vi ska vara oroliga över att han möblerar om i truppen! Helt övertygad om att truppen i sig är såpass trygg i gruppen som den är att den tål lite petande och att laget faktiskt utan några som helst bekymmer löser att det lånas ut spelare samt att det kommer in nytt hungrigt blod! Är helt säker på att sammanhållningen i truppen gör det enkelt för en kille som Stefan Legein att komma in i gemenskapen. För hur det än är så har faktiskt inte NJ misshandlat truppen utan bara agerat efter vad individer presterat… Sen vill jag inbilla mig att transatlanter faktiskt tar förändringar på ett bättre sätt än svenska spelare i Sverige och att dom faktiskt hjälper den övriga truppen att knyta sig samma ännu mer.. Hjälper till med kämpar andan liksom..

 5. Johannes

  Kul att offensiven kommit igång bättre. Däremot känns det lite svajigare rent defensivt, Mitell är som vanligt genialisk på blålinjen men slarvar i hemåtjobbet idag vid 1-2målet. Slarvet bör minimeras i egen zon inför fortsättningen.

  Caputi är förövrigt väldigt lik Super Mario på bilden..

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto