Västerås lyckades besegra Mora efter nytt mål av Mitell

5 svar

 1. Johannes skriver:

  Micke – Originalet, nintendorörmokaren. Luigis kompis. Hoppar på sköldpaddor och kör gokart på fritiden 😉

 2. Rotkiv skriver:

  Åter till Svedala efter några veckor där över. Senaste matchen jag såg var förlusten mot Rögle, visst märktes det redan då att VIK var på gång. Därefter fyra raka vinster följt av den femte som jag såg på plats i ABB Arena Nord. En härlig arbetsseger!
  Vad var det då som hände efter Rögleförlusten? Jag har försökt läsa ifatt på nätet och i VLT och undrar om det kan vara NJ-effekten? NJ var tydligen med i båset vid vinsten mot Karlskrona, gav givetvis positiva signaler till laget! NJ har plockat in Philip Sandberg, en frisk fläkt från HV! NJ har uttalat full förtroende för Jocke, det kan han behöva. NJ har rört om i truppen Kinsisjärvi ut och Legin in! Därmed får Jocke det enklare på jobbet, det är konkurrens som gäller och spelarna får själva sköta om sin karriär och utveckling. Egentligen inget fel, återväxten kan nog fixas ändå.
  Micke Noréns referat från Moramatchen instämmer jag till fullo i, men inte vad gäller utnämningen av kvällens stjärnor. Hela laget, varje spelare, förtjänade stjärnor så då känns det tunt att bara dela ut dem till första linen. Stjärnorna skulle ha gått till
  1a lines Marklund, samma motivering som Norén
  4e linens Jonsson för energi och hockeyhjärta under hela matchen, plus målet
  2a linens Romano som skötte dirigentpinnen under PP-spelen
  Jag skulle gärna delat ut en stjärna till någon av backarna också som samtliga mer och mer deltar i spelet över hela plan. Ändock skulle jag, som tidigare sagt, vilja att baksidan stärks upp med ytterligare en värvning. Även på backsidan behövs mer konkurrens.
  Angående Micke Noréns förslag på kommande laguppställning är jag inte alls säker på att det är Bacon som kommer att ratas i tredjelinen. Även han har vuxit under säsongen och gjorde en bra insats mot Mora. Kanske dags för Bromé att få mer speltid i J20?

 3. Mikael Norén skriver:

  Johannes, dum fråga, men vilken SuperMario tänker du på? 🙂

  Tack Marko för intressanta synpunkter. Jag ska fråga Fagervall mer om Franssons matchning.

 4. Marko skriver:

  Känns grymt bra att transatlanterna rättat in sig i ledet på riktigt nu samt att arbetsmoralen höjts avsevärt hos dessa! Otroligt härligt att se hur dom jobbar hemåt och verkligen deltar i alla moment i spelet och att dom gör de förbannat bra. Mitell fortsätter att vara en samhällsfara bakåt men det kan vi strunta i nu när han hittat målskyttet. Skulle Mitell vid en absolut stressad situation kunna göra det enkelt -spela enkelt- och inte försöka flippa pucken genom stötande spelare så vore det absolut världsklass på det hela. Men samtidigt… När han lyckas så är det magi på hög nivå. Kanske ska ses som en kalkylerad risk och bara låta han fortsätta slå sina svåra pass? När han vinner matcher åt oss? Absolut! För det ska belysas att om han genererar en motståndare med en pass så stöter inte den killen lika hårt igen. Psykologi de.

  F.Ö. så är jag livrädd att Fransson ska gå sönder… Hoppas han är ärlig mot sig själv, klubben och sina lagkompisar men hans fysiska och psykiska status… Så att han inte står och läcker energi på isen när han faktiskt kunnat låta Boltshauser stå.. Nånstans här MÅSTE faktiskt Pär-Jocke agera och ge killen en match så vi vet vad han går för. MEN: han kanske tränar såpass bra enligt Pär-Jocke att han är redo om nått går åt fanders med Fransson.. Det har jag ju lite svårt att sia om, eftersom jag inte följer träningarna, men det skulle jag vara otroligt tacksam över om ni på Centralen kunde dra ur Fagervall lite besked här:-)

  Avslutar med att säga att detta ser förbannat bra ut faktiskt! Hade vi borgmästare i det här landet så skulle jag nominera ”NJ” till den posten! Tror inte vi ska vara oroliga över att han möblerar om i truppen! Helt övertygad om att truppen i sig är såpass trygg i gruppen som den är att den tål lite petande och att laget faktiskt utan några som helst bekymmer löser att det lånas ut spelare samt att det kommer in nytt hungrigt blod! Är helt säker på att sammanhållningen i truppen gör det enkelt för en kille som Stefan Legein att komma in i gemenskapen. För hur det än är så har faktiskt inte NJ misshandlat truppen utan bara agerat efter vad individer presterat… Sen vill jag inbilla mig att transatlanter faktiskt tar förändringar på ett bättre sätt än svenska spelare i Sverige och att dom faktiskt hjälper den övriga truppen att knyta sig samma ännu mer.. Hjälper till med kämpar andan liksom..

 5. Johannes skriver:

  Kul att offensiven kommit igång bättre. Däremot känns det lite svajigare rent defensivt, Mitell är som vanligt genialisk på blålinjen men slarvar i hemåtjobbet idag vid 1-2målet. Slarvet bör minimeras i egen zon inför fortsättningen.

  Caputi är förövrigt väldigt lik Super Mario på bilden..