Inför Västervik, succéman i Piteå troligen snart i HA & lite om Leksands kräftgång där Christer Olssons J20-lag är mer välcoachat än A-laget?

Lindelöf har tagit klivet till allsvensk toppback, men i LIF har det mesta gått bakåt... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På lördagseftermiddagen väntar Västervik i ABB Arena. Med så mycket matcher i vintermörkret är det mentala spelet av stor vikt. Mest motivation vinner oftast.

Och Västervik lär ha mycket motivation efter två raka förluster som inneburit att man halkat ner under skräck-strecket. Dock är tabellen otäckt jämn där nere och det är bara sex poäng till topp-8 för Västervik.

Gästerna är relativt formstarka och ligger sjua i formtabellen senaste fem matcherna. VIK leder dock fortsatt alla formtabeller klart.

Nu är det upp till bevis för Marcus Dahlbom då Samuel Ersson rest iväg med JVM-truppen. Dahlbom kan inte slappna av ens nu då Zäta alltså plockat in stortalangen Jesper Myrenberg från Linköping.

Rent krasst kommer VIK sannolikt inte vinna lika mycket med Dahlbom om han inte kan lyfta sin räddningsprocent som just nu ligger på 89,9 %, hela 4,2 procentenheter lägre än Erssons 94,1.

Frågan är hur länge VIK-maskinen kan mata in segrar?

***

Oavsett vad man tycker om det måste sportcheferna se om sina hus och vara långsiktiga. En spelare som flera allsvenska lag har på radarn till nästa säsong är Carl Becker som gjort 14+16 på 20 matcher Piteå i den fysiskt tuffa norrserien.

Vi som såg Piteå mot VIK ifjol vet att Norrbottenslaget är riktigt bra. Nu ska Becker tagit ett steg till i denna fina miljö. Becker är som många VIK:are minns bra på skridskorna, bra målskytt och drivande i kedjan med poängkungarna Magnus Isaksson och Joakim Högberg.

Återstår att se vilket allsvenskt lag som hugger den välväxte forwarden till 19-20.

***

Få har ju missat Leksands kräftgång. Vad man hör och som det verkar har nuvarande coachen Leif Carlsson lite tappat gruppen.

Högre kravbild, högre tempo och bättre lagsammanhållning behövs nog i Leksands A-lag. Enligt bloggens kanaler får förre VIK-coachen Christer Olsson, numera J20-coach i LIF, beröm för att i hans lag är det faktiskt högre tempo och kravbild än i A-laget…

Kanske snart allsvensk comeback för Christer Olsson (obs spekulation)? En coach som Thomas Paananen gillade skarpt då bägge var i VIK.

2 svar

  1. Jan Malmberg skriver:

    I NHL hade dom givetvis bytt målvakt. Spelar man som Dahlbom ska man ha en näsbränna. Paananen skärpning. Inte ens Henke Lundqvist får stå när spelar dåligt 0-🏒🏒🏒 efter 2 perioder😡

  2. Jan Malmberg skriver:

    Dahlbom är en katastrof 2 mål på 30 sek. Skott 7-7