Samuel Ersson enligt uppgifter klar för Brynäs – men Zäta dementerar & borde inte sportchefer i SHL vara försiktigare i sina uttalanden så här tidigt?

Samuel Ersson - över 94 i räddningsprocent. Bara riktiga klassmålvakter når upp till sådana siffror. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Föga överraskande uppger Aftonbladet att VIK:s succémålvakt Samuel Ersson hamnar i SHL nästa säsong. Närmare bestämt tillbaka till Brynäs.

– Han har en riktigt bra säsong bakom sig, bra målvakt. Och ja, han är intressant för oss, säger nya general managern Andreas Dackell till Aftonbladet, och det känns som den nye sportchefen är ovanligt tidigt ute med att vara så öppen med sitt intresse.

VIK:s sportchef Patrik Zetterberg dementerar dock på VLT.se att Ersson ska vara klar för någon annan klubb, huvudpersonen likaså.

***

VIK blir inte helt lottlösa om Ersson lämnar efter säsongen. Avtalet runt utbildningsersättningar, då spelare går till SHL, är dock inte helt klart. Enda anledningen att det blir något alls, enligt uppgifter, stavas Peter Hermodsson (sportchef i Mora).

Enligt uppgift är det den mycket hedervärde Hermodsson som verkligen sett till att villkoren blivit bättre för alla, även HA-lagen. Summan man får då en spelare lämnar för SHL kan bli runt typ 250 000 SEK. Detta oavsett om spelare har kontrakt eller ej med sin allsvenska klubb.

***

Man kan annars tycka att Dackell borde vara tyst runt Ersson som har både JVM och troligt kvalspel i VIK framför sig. Borde få fokusera på det nu. Detta blir ett bra test för Ersson att visa att han kan leva i nuet…

***

Detta är ju också en baksida att vara i HA. Det bästa vore om VIK själva gick upp SHL så man slapp mycket av detta. Varför inte redan i vår?

3 svar

 1. Bozo skriver:

  Varför nöja sig med SHL. Om han gör succé i JVM och sedan tar upp VIK i SHL lär väl Flyers som han är draftad för, få upp ögonen.

 2. Gurkan 63 skriver:

  Lottlösa Dom pengarna som vik kan få kan dom klara sig utan . Ersson kan vara en avgörande faktor från att gå upp eller inte . Först dumpar Brynäs Ersson och nu ska dom sätta käppar i hjulet för vik. I Brynäs när han inte få säskilt mycket speltid och Brynäs som förening har ju inte det bästa rycktet i SHL. Hoppas nu Zätas demmenti stämmer.

  • Brummer skriver:

   Kom in i matchen, Brynäs dumpade inte Ersson utan han valde att lämna Brynäs för att få spela seniorhockey. Brynäs är trötta på att så många av talangerna skolade i föreningen slår igenom i andra lag (typ Emil Larsson i Luleå, Johannes Kinnvall i Timrå, Emil Molin som han var i MoDo ifjol och Samuel då förstås) och har ny sportslig ledning som helt säkert kommer att satsa mer hemvävt. Så det vore väldigt konstigt om man inte försökte få tillbaka Ersson, som även har sin storebror i Brynäs.

   Klart det vore supertrist för VIK att tappa Ersson, men han lär inte spela i Allsvenskan nästa säsong hursomhelst. Enda chansen att behålla honom är rimligen för VIK att gå upp.