Lyckosamt VIK ledda av Frycklund suddenslog starkt Björklöven efter Younans delikatess vid Bergmans segermål i krysset

 

VIK tog sin elfte seger på de tolv senaste (!) hemma mot Björklöven. VIK vann med 5-4 efter sudden där Younans förarbete och Bergmans skott innebar att de blev suddenhjältar. Äntligen fick VIK sista ordet mot Björklöven…

Det var bra tempo direkt. Men VIKs passningar satt inte riktigt inledningvis.

1-0 kom i PP där Hetta tryckte in en retur efter att några pass till slut satt från Frycklund och Lindelöf. Något enkel tvåa kanske av domaren som gav det PPet.

1-1 kom efter en snygg tekningsvariant där William Wikman lurades och begåvade backen August Tornberg (vi såg honom i Piteå…) bombade in sitt första allsvenska mål i karriären. Varför har inte Fagervall spelat honom tidigare?

Första var en jämn och tempostark period. Frycklund och Hetta drev på bra bra i första.

VIK tog sedan kommandot långt in i andra. Men Löven var inte ofarliga. VIK fick till slut utdelning då Skinnars petade in en retur fram till 2-1. Frycklund var överallt och åter inblandad i det målet.

Marcus Bergman trampade sedan loss och öppnade upp för Lindelöf som satte 3-1. Inte orättvist då VIK var bra i andra perioden.

VIK hade andra perioden och alltså rättvist 3-1. Men sedan en tveksam utvisning på Cederberg då Messy Jonsson dök. 3-2 i PP efter vackert Lövenspel, åter var det August Tornberg som överlistade Ersson – Tornberg måste ha något extra då få annars skjuter mål på det sättet på VIK-målisen.

Och för en gångs skull blev Källström och Hassel rökta och 3-3 inför sista. Karaktärs- och konditionstest väntade i sista.

Sista perioden blev jämn som den första. Löven utnyttjade elegant ett litet tveksamt ingripande från Ersson och 3-4 kom efter 49.16.

Men VIK-klacken tystnade inte och de kunde se när VIK hade maxflyt då stackars Masiello i Lövenkassen tappade in Frycklunds distanslobb från mittzon efter 53.35. Årets målvaktstavla i HockeySverige? Samtidigt – turen följer den skicklige.

I sudden svängde det fram och tillbaka. Detta innan Younan visade att det finns offensiv där under ytan. VIK-backen drog upp Lövens poängkung, Petersen, på läktaren. I efterdyningarna efter denna fina prestation sprättade sniper-Bergman in segermålet i krysset.

SAMMANFATTNING

Förutom de första 16-17 minuterna i andra perioden, då VIK hade spelet, var detta en mycket jämn, tuff och tempostark historia.

VIK hade fortsatt ganska svårt för Björklöven. Varför? En del i det hela är att Löven är ett av få lag i serien som orkar köra och spela i 60 minuter i VIK:s tempo.

Så den fördel VIK drar av att först pumpa slut på sina motståndare har man inte mot det välväxta och genomtränade Löven. Sedan har Löven helt enkelt ett antal välväxta och mycket skridskoskickliga spelare som är duktiga i djupledsspelet, också en styrka VIK har.

Således när VIK möter Löven är det bitvis så att Gulsvart får smaka på sin egen medicin. Och uppenbarligen har även VIK svårt mot det.

Och någonstans leder VIK:s försvarsspel ofta till att motståndarna frustrerat börjar soloköra, lite så gjorde även bitvis Löven, men eftersom de är så välväxta och skridskoskickliga ger det viss framgång även mot ett samlat försvar.

Ett orosmoln inför säsongen var att VIK:s backar kanske inte var de snabbaste. Men tack vare personlig utvecklig och ett bra lagspel har man maskerat sådana brister. Men tex. vid Lövens 3-3-mål blev Källström och Hassel lite frånkörda eftersom Löven har många sådana kraftfulla och snabba spelare.

Mikael Frycklund var fantastiskt bra åter. Centern noterades för 1+3 och var snudd på dominant vissa byten. Nu har 25-åringen 1+6 på de tre senaste (!) och 2+8 senaste åtta.

Den andra ”supercentern”, Kalle Östman, är kanske inne i en minisvacka men noterades ändå för en assist. Måste var lite svårt mentalt att orka vara en förstecenter och kreativ varje kväll, när man tidigare inte alls varit det på HA-nivå.

Marcus Bergman har kanske också varit i en svacka, men två fina poäng, varav matchavgörandet målet, var nog en bra boost för forwarden som ständigt försöker steka sina bevakare med sina flygande fötter.

Lukas Zetterberg har faktiskt inte gjort poäng på tre matcher nu, men då kliver istället andra fram.

Annars var fjärdekedjan bäst där Hetta (målskytt igen) och Jesper Johansson var fenomenalt bra tillsammans med balansspelare Cederberg som tillåter Hetta och JJ att köra. Är en av tidernas bästa fjärdekedja.

Annars solida insatser, men Gustav Lindberg har försvunnit lite efter en lovande start, kanske är han lite nertränad nu för att orka i långa loppet? Lider nog att inte få chansen i power play också.

Alex Lindelöf var kanske bästa back och fortsatte ösa in poäng. Jonas Liwing gjorde några bra saker och så plötsligt lite snabbare ut (!) Kanske har den så skicklige backen dragits med någon skada? Samtidigt tittade Liwing kanske väl mycket puck vid Lövens 3-4-mål.

Annars kanske dags för att kasta in Carl Ehrnberg för att testa och spetsa konkurrensen än mer på backsidan?

Samuel Ersson var för en gångs skull mänsklig i kassen på 89,47 %, men han slog ändå Masiellos 82 % och därmed var VIK-segern i hamn.

PUCKLIGAN

5. Mikael Frycklund – Som en truck. Vinner nästan alla närkamper. Skapar nästan varje byte.

4. Fredrik Hetta – Börjar utvecklas till en powerforward med målsinne!

3 Jesper Johansson – Oj, så han sliter, plus bra händer – det ger bra effekt.

2. Marcus Bergman – Åkte en massa skridskor och låg bakom två mål.

1. Alex Younan – gillade den målgivande dragningen i övertid – mer sånt från Younan.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1544653672
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1072981390860451846";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1072981390860451846";s:5:"pDate";s:19:"2018-12-12 22:27:53";}}";

4 Kommentarer

 1. Anders

  Oerhört konstig match igår. Dels med en Lyth som va totalt genomusel(som vanligt tyvärr) VIK drabbades värst då Björklöven spelarna visade oerhört dålig uppträdande vid de två första målen och hoppade på firande VIKare. Hur han kunde ta ut Frycklund vid första målet va bland de värsta jag sett. Kan ingen totalsåga han likt Holm så vi slipper idioten?

  Annars tyckte jag VIK gjorde en av sina klart sämre matcher, dåligt fokus, massvis med missade pass och mottagningar. Räddades av ett vilt kämpande men ganska dåligt Björklöven, håller med om att de har kondition i topp i ligan men tycker annars de är ganska dåliga, utnyttjade inte alls VIKs misstag som många andra lag hade gjort, VIK förtjäna knappt att vinna men hade lite flyt vilket var oerhört skönt.

  Tyckte Frycklund tillsammans med Lindelöf, J. Johansson och Hetta va bäst.

 2. robert jonsson

  Håller helt med Paananen att Löven förde större delen av matchen: Från 5 minuter kvar av andra perioden o hela tredje perioden så kändes VIK som ett juniorlag mot ett seniorlag. Löven ett stort välväxt gäng med bra tryck i benen. Våra mer småväxta killar hade problem i närkamperna och trycket i benen fanns inte riktigt där.
  Trots det vinner vi matchen vilket visar att det i gruppen finns en hög mental styrka.

 3. Gurkan 63

  Tunga ben i vik ikväll , men det värt seger ikväll. Vik Var inte på topp , mycket strul i egen zon och dåliga uppspel. Löven var helt ok men nunmret mindre . Att spela dåligt och ändå vinna då är man bra.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto