Inför VIK Hockey – Karlskrona: Vinna eller försvinna

Djurgården, Malmö, Leksand, Asplöven och Örebro är de fem lag VIK har mött senast och bortsett från hemmamötet med Asplöven har det blivit förluster. 11 poäng förlorade poäng och en tappad topp-3-placering. Om man ser det från den ljusa sidan så kan det faktiskt bara bli bättre!

Nyförvärvet Mark Santorelli i närkamp med skadade Brady Leisenring och Lars Johansson.

Motståndaren: Karlskrona

Nykomlingen och tabelljumbon Karlskrona gästar Västerås och VIK Hockey på söndagen. Karlskrona som haft det generellt svårt under året och bara skrapat ihop 26 poäng och även om läget kan tyckas vara hopplöst med 13 poäng upp till nästa lag, så är det ingen som har gett upp.  Risken är nog dock överhängande att laget spelar kval senare i vår för att försvara sin plats i allsvenskan.

För sportchefen Calle Höök har det prekära tabelläget inneburit problem och under se senaste veckorna har sportchef Höök panikvärvat eller lånat spelare både här och där vilket medfört viss rotation i truppen.  Jens Svensson, Lucas Wallmark och Martin Janohls har plockats in under den senaste månaden och nu senast hämtade Höök,  Malmö och Leksandsbekantingen Jean-Luc Grand Pierre från den tyska tredjeligan.  Trots att laget inte vinner så ofta, händer det då och då. Senast i onsdags besegrades ett gästande och skadedrabbat Djurgården på hemmais med 4-1 vilket säkert gett medvind i det mentala seglet. Så, se upp VIK !

Per Helmersson är tillbaka efter skada och en viktig kugge i VIK defensiv.

VIK Hockey

Även om nu Karlskrona är praktiken är avhängda i botten har ju inte VIK Hockey presterat någon dunderhockey heller.  Kommande match är inte bara viktig poängmässigt, utan har även stor betydelse för hjärnan. Med lite självförtroende och några puckar som studsar ”rätt” kan VIK hänga med topplagen, istället för att dra med ännu mer i Hockeyallsvenskans skoningslösa mittenskikt. För tillfället så befinner sig sex lag, Västerås, Djurgården, Mora, Örebro, Malmö och Oskarshamn inom sju poängs marginal i mittenstriden där fyra platser står på spel.  VIK har sju stycken sexpoängsmatcher de kommande 13 dagarna då säsongen kommer att avgöras.  Lite krasst kan man utan att överdriva påstå att det handlar om att vinna eller försvinna.

Även i Västerås händer det saker på transersidan och Niklas ”NJ” Johansson har nog bråda dagar på kontoret. Rykten har gjort gällande att ”bra nyheter är i görningen” vilket såklart låter lovande. Mark Santorelli var den första av två nyförvärv som presenterades i veckan.  Santorelli som i media kallats för en dålig panikåtgärd, är utan tvekan en spelare som har all potential att lyfta VIK´s offensiv. Värvningen var ett helt rätt drag av Niklas Johansson för att försöka förändra en nedåtgående offensiva trend.  Nyförvärv nummer två blev ett lån från Skellefteå som heter Sam Marklund och har varit ombytt i Skellefteås A-lag i fem matcher. Marklund har dock ett bra poängsnitt i Skellefteås J20-lag.  Återstår att se vad Marklund förmår att prestera i Västerås.

31/1 är sista datum för transfers, så kommande veckan får vi se om NJ kan spela ut ytterligare ess från rockärmen. Dessutom har flera andra lag börjat se om sina trupper inför nästa år. Hur gör VIK?

Matchtips: 2-0

1 svar

  1. tittar vi på samma matcher? skriver:

    Det är förnedrande att helmersson är en viktigt kugge! Killen är kanske bra på sidan av planen men om man tittar på planen lär han ju vara den absolut sämste lagkaptens förebild hockeyn någonsin skådat!? Inte mkt rätt han gör under en match, han hänger aldrig med i åkning, har en tendens att dra hela laget bakåt vid anfall och har ju problem tom problem att slå en två meters förstapass..

    Han lär ju ha fler assist till motståndarna genom åren än egna lagkamrater

    Nu är han ju inte riktigt heeelt ensam med dessa problem bland backarna visserligen men tkr ändå han absolut helt klart är den sämsta back sedan kanske 05-06! Förlänga med honom är att anställa en bandyspelare..