Intressanta händelser både i J20 och i Allsvenskan då Örebro bortaslog Karlskoga

Kommer skickliga forwards som Matt Fornataro och Markus Eriksson äntligen få lite bättre lekkamrater framöver? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Örebro bortaslog Karlskoga med 5-3 och tabellen komprimerades därmed en hel del. Faktum är att om VIK kan besegra Karlskrona hemma på söndag är det ”bara” fem poäng upp till Karlskoga på tredjeplatsen.

Ett gott skäl om något för VIK att försöka förstärka truppen än mer för att kanske kunna sätta press på BIK – vilket dock kräver en kraftig förstärkning av truppen.

Men eftersom Örebro vann är det också bara sex poäng ner till Malmö som ligger på den försmädliga åttondeplatsen just nu.

Sällan har en match mot seriens klara jumbo känts så viktig som på söndag. Vi får verkligen hoppas att Mark Santorelli snabbt hittar sin Fagervall- och 35 poängsform och att Sam Marklund överraskar positivt som fysisk stark spelare med visst spel i kroppen.

Vad sägs om en transatlantkedja med Lundbohm – Fornataro – Santorelli? Kanske en försmak om vad som kommer hända nästa säsong då Niklas Johansson kan värva fritt antal transatlanter.

***

Samtidigt slog VIK J20 Tingsryd hemma i en viktig match i fortsättningsserien. Detta efter att VIK J20 varit solklar jumbo i J20 Norra med hela 21 förluster på 27 matcher. Vi kan nog knappast räkna med lika starka juniorframträdanden i A-laget under en tid nu.

Intressant var att Markus Kinisjärvi och Mikael Frycklund återigen spelade med J20 i fortsättningsserien, liksom Fredrik Winge och Gustav Lindvall i mål. Ytterligare ett tecken på att det kan komma några nya namn ytterligare?

***

Den enes död, den andres bröd… Mark Santorelli ser ut att få chans i potentiella topplaget VIK istället för Brady Leisenring. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Brady Leisenring har tydligen en segdragen hjärnskakning. Jag är ingen läkare men visst lät det skumt då Jens Hellgren i VLT sa att ”först åkte Brady på några smällar mot DIF, sedan även på träningen därefter”.

Borde han då inte vilat direkt då en tid efter DIF-matchen? (om man nu visste att han fått smällar mot huvudet då). Kanske dock inte så enkelt då man som spelare kanske medvetet eller omedvetet mörkar tills det absolut inte går…

***

Robin Nilsson (bilden) tillbaka till Kallinge – trots att Andreas Lindh varit långsam, iskall och odisciplinerad på sistone.

Tror nog Robin föredrar att vara en nyckelspelare i det laget inför 1500 i Kockumhallen än frysboxen i VIK. Faktum är att Robin redan hunnit spela en match i onsdags då man oväntat föll hemma mot Mörrum efter straffar, 5-6.

Nilsson spelade i förstafemman med Ricard Blidstrand som backpartner. De båda VIK-lånen slutade på +2. Ex-VIKare som Oscar Bäcklin (-2), Andreas Nordfeldt (-3) och Viktor Sjödin (-2) hade det lite tyngre.

Kallinge ligger dock i topp tillsammans med Vita Hästen i AllEttan Södra.

***

Därmed har VIK sju backar kvar hemma. Lindh, Helmersson, Heed, Warg, Emmerdahl och Björklund. Winge som reserv. Frågan är om Niklas Johansson tänker på att även förstärka backsidan? Det är ju några spelare med frågetecken kring sig även här…

1 svar

  1. Hampus skriver:

    Kom dock ihåg att vi har 2 matcher mindre spelade, så dessa 6 poäng kan vara 12 poäng =D