Inför VIK Hockey – Rögle BK: En för alla, alla för en

VIK- Malmö

Malmö blir att räkna med i kvalserien. Foto: Rune Åhlén

3-2 och en poäng i premiären borta mot Malmö. Ingen drömstart men ändå fullt godkänd med tanke på matchen artade sig. Väldigt få trodde nog att VIK skulle kunna ändra matchbilden som dominerades av Malmö. Skillnaden mellan noll och en poäng i Malmö var Kendall McArdle som genomgående gjorde en riktigt bra match.  1+1 och en klockren puck i stolpen som den hypade malmökeepern Robin Rahm inte ens var nära att ta. VIKs målvakt Jonas Fransson gjorde som vanligt en bra insats.

Malmö kommer bli ruskigt farliga i kvalserien och visade upp ett brett register. Joey Tenute, Jens Olsson och Johan Björk var riktigt bra i Malmö under hela matchen. Det finns även en del svagheter hos Malmö i form av ett stabbigt backpar i Kesä och Liffton.  Tyvärr kunde inte VIK´s anfallare utnyttja detta utan tvingades ta skott utifrån gång på gång.  McGrath och Caputi lyckades aldrig riktigt skapa några större farligheter, och fick ganska tuff kritik av ”förståsigpåarna” på kommentatorshyllan. Men vi som känner Gulsvart vet att båda dessa herrar har ett otroligt kunnande på isen, vilket vi hoppas på att få se mer av.

Jeremy Williams

         Jeremy Williams är tillbaka mot Rögle. Foto: Rune Åhlén

I morgondagens match då seriekonkurrenten Rögle BK gästar ABB Arena Nord behöver VIK tre poäng för att inte hamna i stupstocken per omgående. Tämligen enkelt tänker nog många, men se upp. Rögle är laget som fick spela sig vidare till kvalserien och har redan ångan uppe.  Laget har även en märklig historia då det handlar om kvalserier. Säsongen 2011/2012 slutade Rögle på en femte plats i grundserien, men fick allt att fungera i kvalserien och med en underdog-roll tog sig skåningarna upp till Elitserien med en vass Jonas Fransson i målet och en viss Rasmus Bengtsson på backplats.  Räkna inte ut Rögle!

VIK får främst se upp med Jakob Johansson som center och unga Dennis Everberg och Daniel Zaar på kanterna som imponerat i hela grundserien. Dessutom finns även rutinerade Mathias Tjärnqvist i laget som alltid är att räkna med. Kevin Lindskoug stod i kassen mot Örebro i öppningsomgången och motade 22 skott i en sväng match.  Det ska nog mycket till för att tränare Magnus Bogren ska bänka honom.

_RL_4455

Matt Fornataro in action…

För Västerås vidkommande så är äntligen Jeremy Williams tillbaka i laget efter sin skada. En spelare vars hockeykunnande och avslut vi kommer behöva på isen. I den bästa av världar så kommer Williams återintåg i laget locka fram både lust och passion från medspelarna samtidigt som fler får stånga sig blodiga för att behålla sin plats. Bortsätt från Williams är laguppställningen slutspelshemlig men mot Malmö så saknades både farten och initiativen som Mathias Bromé alltid bjuder på. Vi får hålla tummarna på att Fagervall/Hellenberg ger honom chansen i morgon.

VI på VIK Fan Central hoppas på en härlig publikfest där DU kommer och stöttar vårt Gulsvarta lag. En för alla, alla för en.

3 svar

 1. Viktor skriver:

  Lillgurkan: Om jag fick en reell förfrågan skulle jag stanna upp och i rent smicker tänka till innan jag besinnande mig och tackade nej. Som coach? Visserligen kan jag det, men det har varit inom näringslivet och inte för ett hockeylag. Har bla bittra erfarenheter från när styrelsen ett tu köpte in några specialister som skulle införlivas i vår kultur. Fan vad jag fick jobba, fan vad det kostade bolaget prestige, fan vad det tog tid men till sist var vi åter nummer ett på marknaden.
  Jänkarna som värvades i höstas kan jag mao med mina erfarenheter försvara men Fornataro och alla andra panikköp som VIK gjort på sistone kan bara ha sänkt lagets arbetsmoral och styrka. Detta borde Fagervall insett och sagt nej till NJ & Eklund.

  Som sportchef då? Otänkbart, jag gillar hockey och hockeygodis tex som vi bjöds på i första perioden mot Rögle. Fyra fina sugkarameller i Röglefärger och en med gulsvartafärger. TÄNK OM DET ÄNDOCK VARIT TVÄRTOM!

  Felet med VIK i dagsläget tror jag sitter uppe i kansliet. Man har ju lovat år efter år ”Att man skall tillbaks” och förra året gick man rejält plus ekonomiskt, fick även vara med och nosa i kvalserien och kändes sig troligen trampade på tårna då Örebro gick upp – och så inleddes tokvärvningarna och man sköt VIK-kulturen och ungdomarna åt sidan.

  TÄNK OM ETT UNDER ÄNDOCK SKER IKVÄLL MOT DIF!

 2. Lillgurkan skriver:

  Viktor: Säkert att du inte vill ta över som coach/sportchef? Klockrent skrivet!

  Såg att Backlund på twitter hade ifrågasatt de många sena värvningarna… Det skadar lagmoralen när nya spelare kommer in och bara tar platser utan att först bevisa sin glöd.

  Just nu är ju VIK bara ett skyltfönster för tex Johan Jonsson, som är här på lån från SSK. Är det sunt att spela honom istället för tex Emmerdahl (som har kontrakt över nästa säsong dessutom)?
  Det luktar unket det här… Lång väg. Hoppas att det vänder, fort.

 3. Viktor skriver:

  Så går rullgardinen sakta men säkert ner över VIK. Ett Rögle med god klubb- & hockeykultur körde över NJ;s legoknektar och matchen var slut innan den knappt börjat. Men i första perioden bjöds vi som gillar offensiv hockey på fem läckra mål och faktiskt VIK stod för ett av dem. Läckra publikfriande VIK mål har det annars varit ont om den här säsongen. Avspeglade sig på den dåliga publiksiffran, bara drygt 3000. Inte lär det bli fler framöver.
  Finns det då ingen räddningsplan? Jo följ följande:
  1- Eklund & NJ som försökt lura oss med att det går att köpa ihop ett lag tar timeout i väntan på kommande årsmöte.
  2-Hellas tar bums över styret i båset. Han har både ett klubbhjärta och god segerrik erfarenhet från fjolårets kvalserie. Dessutom känner han juniorerna bra sen sin tid som J20 tränare. Mao ge Fagervall en enkel mot Norrland
  3-Plocka redan nu mot Djurgården in en juniorkedja anförd av Frycklund. Vilka av de senast värvade stjärnorna som då ska bänkas kan man lotta om, bättre är dom inte.
  4-In med Emmerdahl och Slangen på backplats, kanske även Hampus Larsson. Lotten får även där avgöra vilka av våra speloskickliga backar som ska bänkas.

  Friskt vågat hälften vunnet. Det blir i alla fall inte sämre och så får juniorerna erfarenhet av hetluft inför nästa säsong.