Williams och Emmerdahl om kvalseriestarten: ”Förklaringen jag fått är att det beror på konkurrensläget”

”Mr. Shot ” är tillbaka och höjer VIK:s offensiv en klass inför årtiondets viktigaste match mot Rögle. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Jeremy Williams är tillbaka! Mot Rögle kommer VIK alltså kunna mönstra bästa tänkbara lag. Och McGrath och Caputi saknade verkligen Williams i premiären.

– Det var förmodligen lite av frustration på bänken under matchen. Malmö spelade snabbt och skapade chanser. Vi måste inse att de har snabbhet och vi måste backchecka hårt och backarna måste stå upp, säger Jeremy om Malmömatchen.

– Det är alltid lättare att sitta på sidan och tycka, men jag känner att vi ibland inte utnyttjar alla våra kunskaper, skills och taktik på isen. Det finns många olika sätt att stänga ner motståndarna.

– Vi gjorde ett bra jobb, men jag tycker det var lite för många chanser för dem när vi vet vad de ska göra och ändå bjuder vi på chanser. Jag tror att coach kommer prata med oss om det och göra de förändringar som vi behöver för att gå vidare.

– Sammantaget visade de stor vilja i slutet och skaffade en poäng till VIK så nu är det hem för att få tre ytterligare, säger Jeremy avslutningsvis.

***

Det blir också spännande att se Jeremy för första gången i år med en riktig vänsterfattad playmaker i Evan McGrath. Jeremys prestation med 26 mål blir knappast sämre av att han inte hade någon supercenter vid sin sida.

***

Jonas Emmerdahl har något överraskande hamnat utanför laget. Coach vill uppenbarligen premiera äldre rutinerade lirare som Frisk, Legein och Bergquist trots att de inte imponerat under nästan hela säsongen.

Känns faktiskt lite New York Rangers anno 1995-2004 utöver det hela och sannolikt tar det också emot att sätta hyfsat välbetalda lirare på läktaren också. Då lättare att åsidosätta Emmerdahl och Mathias Bromé. Lite politik.

Hur är läget Jonas?

– Det är väl ok, säger Jonas Emmerdahl till Centralen. Hoppas ju att få spela snart. Är tokladdad. Vet inte om jag får spela mot Rögle.

– Förklaringen jag fått är att det beror på konkurrensläget. Det är bara att bita ihop och köra!

Hur såg du på Malmömatchen?

– Malmö är ett bra lag och det är alltid tufft att spela där nere. Starkt att komma tillbaka och kvittera i slutet av tredje perioden, säger Jonas avslutningsvis.