Inför VIK Hockey – Rögle: Sista matchen med gänget…

I morgon är det sista matchen med gänget då VIK Hockey möter Rögle i den avslutande (tränings)matchen för säsongen.  Även om det inte finns något att spela om för något av lagen får vi hoppas på att spelarna ger järnet och avslutar snyggt.

Tack och hej grabbar!

Motståndaren: Rögle

Rögle är ett av två lag som ramlat ut ur hockeyns finrum och truppen kommer nog förändras en hel del till kommande säsong vilket inte är helt ovanligt för något lag nu för tiden.  Om laget kan fortsätta att satsa på sina yngre förmågor och dessutom locka publik och sponsorer till arenan har klubben utan tvekan goda förutsättningar att nå Elitserien snart igen.

Rögle gick på en riktig nit redan i första omgången då Västerås gästade Ängelholm och vann. Sedan dess verkar laget gått på sparlåga och supportrar har öppet kritiserat laget för inställnigen.  Framförallt är det inställningen hos importspelarna som kritiserats, medan de egna produkterna inte lyckats leverera tillräckligt bra under kvalserien.  I dagens trupp finns en kärna med spelare som har hela sitt hjärta i klubben och sannolikt blir kvar över framöver. Om spelare som Niklas Hansson, Philip Magnusson, Filip Karlsson, Ted Brithén, Dennis Everberg och Christoffer Liljevall fortsätter att utvecklas har Rögle ett sparkapital som blir guld värt om några år.

 

VIK Hockey

Tyvärr gick det inte hela vägen i år. VIK hade ett lag som föll på målsnöret vilket såklart känns bittert. Saker blir inte bättre av att VI(K) en gång blir brandskattade av klubbarna med pengar.

Coach Hellgren och Lasse Johansson är redan borta, lika så Stefan Warg som (väl) i princip kan skrivas av. Andra spelare som med största sannolikhet inte blir kvar är Mark Santorelli eller Eric Johansson som fick korttidskontrakt av NJ. Sam Marklund och Tim Heed är båda inlånade spelare och har visat att de har bra kapacitet och kan säkert, om de själva vill, stanna kvar i laget.

  Lycka till framöver Lasse.

David Lundbohm har inte presterat som önskat sett över hela sin kontraktstid och blir nog inte kvar. Matt Fornataro och hans fru Meg har letat hus i Nordamerika under våren. Matt ska dessutom bli pappa i september, finns alltså tydliga indikationer på att Fornataros lämnar Sverige.

USA nästa ??  Copyright: Rune Åhlén.

Utöver dessa finns några spelare som det behöver diskuteras kring. Helmerssons kontrakt går ut. Vill han spela mer? Gustav Lindvall är säkerligen billig i drift, men är NJ och Fagervall intresserade av att han honom kvar nu när Enköpingsmålvakten Jacob Wallstedt finns till förfogande.  Fredrik Johansson som inte haft skridskor på sig på år och dar blir nog inte heller att räkna med.  Dessutom finns ett knippe med utlånade spelare vars status inte är känd än.

Fredrik Johansson i action. Finns ambitionen och orken att komma tillbaka  ?

Utan att gräva djupare i allehanda analyser (som jag med varm hand lämnar över till Micke) så vill jag rekommendera ALLA att ta sig till arenan en sista gång för att se VIK Hockey innan det är dags för sommarlov.  VIK Hockey behöver DIG i morgon också!

Avslutningsvis så vill jag tacka för mig för i år. Finns intresset kvar hos er, så kanske vi ses i höst igen. Under sommaren kan du hålla koll tillsammans med oss på twitter. Följ oss på @vikfancentral eller på facebook.

4 svar

 1. Ozzy skriver:

  Klart ni ska fortsätta skriva! Grym läsning! Hatt av till er!

 2. Västeråsare skriver:

  Hoppas verkligen att ni fortsätter skriva!

 3. Sami skriver:

  Ni måste absolut fortsätta, ni gör ett sjukt bra jobb!

  Tack för den här vintern! 🙂

 4. Gurkaa skriver:

  Mycket bra jobbat. Hoppas ni kan fortsätta under silly season