Samtal med Niklas Johansson: ”Siktar på att värva fem-sex nya spelare”

Trots att det är bråda dagar för Niklas Johansson ringde sportchefen upp undertecknad och berättade lite om läget. Niklas berättade att han har 60 nya mail i inkorgen varje morgon och har cirka 80 telefonsamtal om dagen.

– Det känns fortfarande mycket bittert att vi missade elitseriechansen, säger Niklas, som särskilt grämer sig över 0-1-förlusten hemma mot Örebro.

– Det är för övrigt Thomas Mitell som hjälpt Örebro jättemycket att få till samma defensiv som vi haft, menar Niklas. Han har styrt upp det enligt hur vi jobbat, svarar Niklas på frågan om inte Örebros spel påminde en hel del om VIK:s i egen zon.

Hur ser du på tanken att flytta upp bonus till att bara gälla då laget går upp i Elitserien? Nu lyfte ni ju bort bonus från topp-7 till denna säsong med gott resultat…

– Absolut kan vi titta på det. Jag tror att vi måste ha kvar lite bonus på topp-3 men kanske sikta mer på en riktigt rejäl bonus om laget skulle gå upp.

Det står också sedan tidigare klart att Lasse Johansson lämnar VIK.

– Det är såklart tungt att förlora spelare under kontrakt, det stör den långsiktiga planeringen. Vi jobbar dock för att i framtiden få bort dessa klausuler eller alternativt att vi försöker få bättre pengar när klausulen utnyttjas.

– Vi får hyggliga ersättningar när elitserieklausuler aktiveras, men jag vill inte säga exakt hur mycket, kan röra sig om en årslön exempelvis.

– Vi tittar både på svenskt och utländsk på målvaktssidan nu. Vi kommer har två bra målvakter nästa år men självklart ska en vara en riktig förstemålvakt. Vi ska prata med Gustaf Lindvall vars kontrakt går ut, säger Niklas.

VIK hade problem i det offensiva spelet under kvalserien vilket varit ett hett diskussionsämne.

– Vi behöver mer klipp och drag på forwardssidan och mer sniperkvalité, menar Niklas. Sportchefen räknar med att värva fem-sex nya spelare inklusive målvakt.

– Vilken nationalitet spelarna har spelar ingen roll, det kan bli fem transatlanter, det har jag inget problem med. Handlar bara om spelarens kvalité, säger Niklas som tror att priset på svenska spelare kan gå ner nu när det blir tuffare konkurrens då det är fritt att ta hit transatlanter.

– Men jag tror inte antalet transatlanter kommer påverkas så jättemycket, förutspår Niklas som har ungefär lika mycket pengar att röra sig med som tidigare år.

– Jag har några avtalsförslag ute just nu hos potentiella nyförvärv och jag kommer släppa övergångar vid rätt tillfälle, det kan egentligen bli närsomhelst, säger Niklas hemlighetsfullt.

– Vi har 12 spelare på avtal just nu och vill förlänga med några till från denna trupp. Jag har samtal med spelare hela tiden nu. Jag tror nog ändå att vi får behålla stommen bättre nu än tidigare år.

Sportchefen berättar att man fortsatt kommer jobba med utvalda talanger från J20 och B-juniorerna.

– Vi kommer fortsätta med vår talangutvecklingsgrupp och även fylla på med spelare från B-juniorerna, där finns några riktigt intressanta spelare. De kommer vara med på fysträningen och vi håller just nu med på att ta fram denna grupp.

– Sedan jobbar jag även med J20 och J18 med att förlänga kontrakt på ledarsidan. Blir nog inga namn utifrån utan mer skiften i olika roller.

Hur blir det med ny andretränare? Vill ni gärna få in en gammal forward som kan styra upp det offensiva spelet och power play som Jens Hellgren hade hand om tidigare?

– Nej, det behöver inte vara en gammal forward till det, menar Niklas. Jocke har ju tidigare jobbat med forwards och körde power play tillsammans med Jens. Vi har ett namn nästan klart, vem det är släpper vi sedan.

Stefan Warg har det ryktats lite om på MrMadHawk.se, vad säger du om det? Han har ju ett kontrakt, dock med klausul.

– Jag förutsätter att han blir kvar. Jag har inte hört något annat och jag har även pratat med Stefan, säger Niklas avslutningsvis.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"319811076113977346";s:5:"pDate";s:19:"2013-04-04 15:57:57";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Bonzon

    Tycker Warg är långt ifrån en färdig spelare än. Jag tror både hans puckkunnande och skridskoåkning skulle må bra av ett år till med allsvenskan och VIK.

  2. mange

    Vore kanon om Varg blev kvar!!!!!!
    Tycker det låter bra, NJ får nog till ett bra gäng till nästa år… 🙂

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto