Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Inför VIK-Oskarshamn: Revansch nummer tre

FOTO: RUNE ÅHLEN FOTOBLOGG

Revanschen mot Södertälje blev inte allt för lycklig då allt brakade i den tredje perioden och Södertäljes segertåg fick fortsätta rulla. I torsdags var det revansch nummer två mot Mora som blev betydligt bättre då VIK nollade Kopitar & Co. uppe i Mora. Nu är det den tredje revanschen på raken som gäller för Västerås. Denna gång är det mot Oskarshamn som det slutade riktigt olyckligt mot senast.

Oskarshamn

Senast VIK och Oskarshamn möttes var nere i Oskarhamn Arena där VIK tvingades kapitulera. Det var till stor del ren uppvisning av Oskarhamn som ledde med förkrossande 7-1 i mitten av den andra perioden och det slutade till sist 7-3. Det har inte riktigt följts upp av sådana segrar. Det har varit lite svängigt resultatmässigt men man har en trupp som borde klara av att placera sig kring mitten och knipa en playoffplats. I dagsläget finner man Oskarshamn på en sjätteplats som nästan kan tyckas borde kännas som hemma för smålänningarna med tanke på att man slutade förra säsongen där.

I Oskarshamn finner vi inga NHL-spelare men det är nog inget en Oskarshamnssupporter går och grubblar på när de har Evan McGrath. McGrath är inne på sin andra säsong i Oskarshamn och det ser även ut att bli hans bästa så här långt i klubben, men även i allsvenskan. Hittills har det blivit 20 poäng på totalt 18 matcher. Om det fortsätter i den här takten kan han föra Oskarshamn långt och även slå sitt personliga poängrekord som han förövrigt satte i VIK.

VIK

Efter ännu en fin laginsats kryddat med enastående målvaktsspel mot Mora så har VIK återigen klättrat upp på en tredjeplats, men det är jämnt. Det är ynka en poäng ner till fyran Örebro och endast fyra poäng ner till sjätteplatsen som Oskarshamn för tillfället besitter. Det skulle kunna räcka med två förluster för att vara farligt nära att hamna nedanför playoffstrecket.

Mikael Backlund har nog seriens bästa skott. Var ligger hemligheten? Tekniken? Styrkan? FOTO RUNE ÅHLÉN (C) FOTOBLOGG

Inför matchen mot Mora fick Dave Lundbohm det dystra beskedet att han skulle få se matchen från läktaren. Eftersom lockoutade Brendan Mikkelson skulle debutera var en transatlant tvungen att stå över matchen och ”oturen” föll över Lundbohm. Mikkelson gjorde en bra förstamatch med tanke på den korta tiden nyförvärvet varit i Sverige. Fina uppspel är vad vi fick se och förmodligen kommer få se fortsättningsvis.

Frågan är nu om vi kommer få se Lundbohm i matchen mot Oskarshamn? Knappast troligt med tanke på hur bra Brady Leisenring spelat. Att Lundbohm kommer behöva självförtroende och känna förtroende för att kunna producera och det är nog inget som undgått Fagervall. Lundbohm behöver hitta sin plats och behöver spela matcher. Det kan vara svårt att välja vilken annan spelare som ska stå över matcher när det finns en trygghet i laget och det är otroligt jämnt i tabellen. Men varför ta hem Lundbohm om han inte ska spela?

Mikkelson kommer behövas på backsidan med alla skador. Som det ser ut nu kommer det bli samma backuppsättning som förra matchen. Endast tre ordinarie backar, en nerflyttad Söderkvist som gör ett bra jobb på backplats, en junior som antagligen får göra sin tredje match i A-laget och så Mikkelson och Rasmus Edström som båda debuterade mot Mora.

Kommer Mikkelson lyckas följa upp sin debut med ännu en bra match? Kommer Backlund och Berglund att fortsätta leverera? Får Lundbohm återigen se en match från läktaren? Men framför allt: Blir det revansch mot Oskarshamn? Den som söker svar tar sig till ABB-arena söndag 16.00.

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:176:"a:1:{i:0;a:4:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:59:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/030.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto