Inför Vita Hästen: Kommer VIK ha lika svårt igen mot Leif Strömbergs gäng & skottblockkungen Morgan Hassel petad igen!

Ivarsson gillar främst spelande backar och forwards? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK seglar på en stark svit både spel- och resultatmässigt då man slagit tillbaka AIK, Leksand och Karlskoga på ett övertygande sätt.

På onsdagskvällen är det dock ”a different ballgame” då lågt försvarande bottenlaget Vita Hästen väntar i ABB Arena. VIK har nyligen förlorat klart två gånger mot Hästen i Norrköping.

Senaste matchen i ABB Arena var en tät historia där VIK till slut lyckades vinna med 2-1, utan att imponera. Återstår att se om VIK kan hålla tempot och kvaliteten uppe trots att man kanske får möta ett lag som drar sig tillbaka.

***

Enligt VLT.se kommer renodlade defensivbacken Morgan Hassel åter petas, trots att den assisterande kaptenens och skottblockkungens defensiva spel kanske är det bästa i laget.

Om vi ska tänka ett varav till: Lars Ivarsson var själv en spelande och offensiv back och Paananen och Zetterberg var forwards som jag antar gillade att ha spelskickliga backar bakom sig som kunde servera pucken.

(Vi minns också att VIK-ledningen inte direkt gav en renodlad defensivback som Douglas Alenbring enormt med chanser ifjol. Ännu längre (jättelångt!) tillbaka har jag för mig att Ivarsson som headcoach inte alls gillade tuffe publikfavoriten Greg Jacina, utan matchade forwarden sparsamt i fjärdekedjan, trots att denna var en av få som stod upp i kvalserien våren 2009. Och sedan ville inte Ivarsson behålla Jacina.)

Så möjligen är detta någorlunda logiskt sett till VIK-ledningens preferenser om att vända spelet snabb, inte ta burskydd utan vända upp direkt och söka snabba uppspel. Och det är ju svårt att klaga på VIK-ledningen i dessa glada gulsvarta dagar…

Sedan har ju såklart Jesper Appel gjort det bra och har förmåga att snabbt hitta lediga blad.

***

Tror nog ändå att en sådan som Alex Younan kan gå upp i intensitet nu. Visst kan Younan slå fina uppspel mellan varven och skuggar Hassel i skottblockligan, men mot Karlskoga var backen lite slarvig med pucken, bland annat före Karlskogas sena 2-2-mål i andra perioden. Sund konkurrens kan nog få många att lyfta.

1 svar

  1. Red-line skriver:

    Ah nu väckte du dystra minnen om hur Ivarsson behandlade Greg Jacina. En fullkomligt idiotisk matchning av Jacina i fjärdekejdan trots att han var hur bra som helst. Det var inte bra milt sagt, hoppas Ivar lärt sig sen dess…