Inför Vita Hästen med röster om Simon Robertsson som går in direkt i PP (men oöm behandling av Kangas), Dower i nyckelroll, tänkbart lag & två förtydliganden

Dower. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

17 svar

 1. Bud skriver:

  Hoppas NJ lägger all energi på att bygga från grunden, dvs U16 region och uppåt.
  Gör det attraktivt att vara i och komma till VIK, det ska finnas utvecklingsplan.
  Ta hand om de egna produkterna, sluta ta de egna produkterna förgivna.
  Nu har VIK haft som filosofie i många år att plocka upp lovande spelare för att ”låsa upp” dom, men istället för att utveckla dom, placeras dom ihop med spelare utan framtid för ”att lära sig”???
  Lära sig vadå?
  Hur man åker buss till borta matchen?
  Det enda en som händer är att dom stagnerar i utveckling och tappar sedan självförtroendet. Det tänket går igen hela vägen upp till A-laget.
  Innan denna filosifie ändras kommer VIK aldrig ens nå toppen i HA.
  För det är verkligen konstigt att det är lättare att gå genom leden upp till A-laget i en SHL(läs Örebro, Skellefteå, Luleå, etc) klubb än i VIK.
  Om man lyckas skicka en spelare till NHL får man 1 miljon för varje säsong han spelat de sista 4åren.
  Nu är NJ fullt medveten om det för i U17 landslaget har Örebro 6 spelare, VIK 0.
  Så NJ, börja med att leta nya ledare till J20, J18, U16E om ni vill ha billig, långsiktig och framtidssäkrad plantskola.

  Låt sopkvasten börja jobba nu.

 2. Bozo skriver:

  Man hade väl budgeterat med betydligt bättre publikintänkter, bland annat semifinalplats. Den budgeten har man väl fått skruva på. Lägg på en rejäl yterliggare SC-lön så är man nära sanningen.

  Hoppas Z verkligen söker jobb ihärdigt och är inte belastar klubben en enda dag för mycket.

  • Pelle skriver:

   Det spelar ingen roll om Z får jobb på en gång eller inte. Den slant man får vid uppsägning betalas ut oavsett, oftast direkt när man slutar. Du tänker nog på riksdagsmän som har ett annat system.

   Sen brukar VIK aldrig budgetera med slutspel, åtminstone har man inte gjort det tidigare. Nu har VIK visserligen en sparad slant, men man vill ju inte riskera klubbens framtid om man missar slutspel.

 3. C skriver:

  Att spelarbudgeten är ”slut” får vi nog ta med en nypa salt. Har funderat mycket på hur styrelsen ska kunna motivera publik och sponsorer att gå på matcherna utan att behöva lägga mer pengar i år då det ständigt ropas efter nyförvärv och tränarbyte.

  Att säga att vi ”sparar” pengarna till nästa säsong varken vill eller bör man säga så att pengarna är slut var väll en bra lösning.

  Varför ska vi inte lägga mer pengar i år? Chanserna att gå upp år mikroskopisk. Samtidigt är vi för bra för att åka ur. Modo kommer vi aldrig rå på i ett slutspel och Modos lag är bättre än vår bästa spelare (har vi ens en bästa spelare just nu?) men klarar vi bara att ta oss topp 10 så blir det någon form av slutspel iallafall. Där kan ju allt hända men tar vi oss till kvartsfinal får vi vara nöjda med det efter hur säsongen sett ut.

  Därför tror jag Pannan blir kvar säsongen ut, Berglund kommer in, 2 spelare försvinner och sen är laget klart.

  2 bra drag av styrelsen här. Niklas Johansson värvades in och nu är ”pengarna slut”. Hoppas folk kan ställa upp och gå till hallen för alla pengar som kommer in från och med nu kommer hamna i vår framtida satsning.

  Det är dock långt till nästa säsong startar men vi får se de avslutande månaderna som en chans att förbereda oss för 23/24.

 4. Smaltglass skriver:

  Pratar vi spelarbudget/tränarbudget så är min gissning att en del av de resterande pengarna användes för att signera NJ. Knappast billigt att värva en sportchef som säger upp sitt eget kontrakt från en SHL klubb för att sen gå till Hockeyallsvenskan. Ska vi gissa att han ligger på runt 60-70k i månaden? (rena rama gissningen)

 5. Pelle skriver:

  Känns inte bra att vi ska förlita oss på en junior som topp två-center, särskilt om man jämför med att vi kunde ha haft Kalle Östman. Och förra gången Frycklund skulle komma tillbaka klev han av matchen nästan på en gång. VIK balanserar på en knivsegg. Bara en toppcenter, som i år blivit skadebenägen dessutom.
  Dom ledande offensiva centrarna är oerhört viktiga i ett lag. TAIF hade det tungt när Öhrn var borta. Nu när han är tillbaka kan dom vinna mot alla lag plötsligt.
  Känns som en chock att pengarna är i stort sett slut i årets budget. Kan det ha samband med publikraset?
  Men VIK sitter på lite för många forwards just nu. Svårt läge.

 6. Örjan skriver:

  Måste säga att är spelarbudgeten slut redan då är det ett stort bevis att Zetterberg gjort många dyra och dåliga affärer
  Gunnarsson och JG har dom kontrakt nästa säsong med ??
  Är väl dom som ligger i topp i lönelistan i VIK
  Bara hoppas deras kontrakt går ut och ersätta dom med några billigare spelare med samma kvalite
  Personligen tycker jag att man lär ha en ” peng” kvar tills fönstret stänger den 15 februari utifall det dyke upp något intressant
  Har man en utökad spelarbudget iår jämfört med ifjol så.har man väl ändå spenderat pengarna lite fel på.spelare

  • Pelle skriver:

   Gunnarsson och JG har ett optionsår kvar bara. Den höjda budgeten borde ha gått till Cheek, Salminen, Kokkonen och Bohm. Och sen Östman förstås, men han blev ersatt av Speers som borde varit billigare. Men sen har pengar frigjorts från Parkkonen, From och Kokkonen. Förmodligen hade även From en skaplig lön. Och sen har man värvat Albano, Eriksson och Johansson. Och lånen kan inte vara jättedyra.
   Summerar man så blev det inte jättemycket mer för pengarna trots höjd budget jämfört med förra året.

   • Pelle skriver:

    Glömde Lindelöf, men backsidan blev sämre än förra året enligt mig trots höjd budget.

   • C skriver:

    Det här du sammanfattar talat ju ytterligare för att man helt enkelt väljer att spara pengarna till nästa säsong men kommunicera att de är slut.

    Nu ikväll har vi ju nästan hela laget på plats igen som det ser ut. Samma lag som tog poäng 7 raka matcher i början på säsongen. Nog borde det räcka för att spela säsongen i mål så vi kan ta nya tag nästa säsong.

  • Malte skriver:

   Avgörande för om det finns pengar att lägga på nya spelare eller tränare är hur stora publikintäkter klubben vågar räkna med resten av säsongen. Det finns s.k. ”supporters” som uppmanar till bojkott av VIKs matcher… Det vore mycket bättre att istället uppmana alla att ”sluta upp och fylla hallen” – då skapar vi de intäkter som krävs för att NJ ska kunna agera kraftfullt.
   Det är lätt att sitta vid ett tangentbord och kräva sparka, sparka.. och värva, värva.. – men ekonomiskt ansvar är viktigt för nuvarande ledning i klubben. Helt rätt tycker jag!!

   • PatrikH skriver:

    Bra skrivet Malte!

   • Pelle skriver:

    Eftersom det har sett ut som det har gjort flera år i rad nu, så köper jag alltid säsongskort (och även medlemskap) så drabbas inte VIK särskilt mycket ekonomiskt av att jag sitter hemma och surar. Jag orkar inte gå när spelet ser för jävligt ut. Finns säkert fler som mig eftersom det brukar skilja ett antal hundra mellan betalande och närvarande. Jag vill fortsätta att stötta VIK eftersom jag gjort det sen 70-talet.

   • Musse skriver:

    @ Malte 👏👏👏

   • Icing skriver:

    Helt rätt…dessa ”supportrar” som skriker sparka hit och dit…”ingen är större än laget” säger de men samtidigt tycker dom själva att dom är det tydligen…. eftersom dom är beredda att köra VIK i kk via bojkott…uppmanar alla att stanna hemma tills den och den har fått sparken.
    Är man supporter stöttar man laget i vått och torrt och summerar efter säsongen.