Positiva vindar med enligt uppgift oerhört hungrig NJ: Kan unge men vasse skytten Simon Robertsson från Skellefteå vara en del i räddningen?

17 svar

 1. C skriver:

  Läste lite om vad Skellefteås supportrar skrivit om utlåningen av Robertson.

  Ingen verkar direkt positiv till att ”tappa” honom från Skelefteå. De verkar se honom som en ordinarie spelare i laget som dessutom är
  specialist på straffar. Sen förstår de väll att han vill ha mer speltid men de verkade vilja ha honom kvar.

  Kul att höra ändå mitt i all VIK ”misär”.

  • Pelle skriver:

   Och vi ville inte förlora farsan när han drog till dom mitt under säsong. Kanske lite avbetalning.

 2. HockeyFarsan skriver:

  Ryktas att Wiberg ska lånas ut?

 3. Jan Santaniemi skriver:

  Tack Mikael för en mycket bra (som alltid) sammanställning med kloka synpunkter. Jag har bara en fundering i sammanställningen över tänkbara kedjor skriver du 2 – Salminen – Ny toppcenter – Cheek? Jag tycker att Salminen har ganska ”mjuka” skott och hittills så har ju Salminen beskrivits som en spelfördelare av rang… borde han inte vara center och då kanske tillsammans med Robertsson som tydligen ska vara en sniper?

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Jan! Tror inte Salminen klarar det defensiva ansvaret, och har väl aldrig varit center.

   • C skriver:

    Salminen och Robertssons tillsammans hade varit kul att se iallafall. Vi har ju testat Salminen med exakt alla andra utan att det varit särskilt lyckosamt så dags för nått nytt. Kanske Skedung mellan dem i väntan på en bättre center. Skedung prioriterar alltid defensiven först men är tillräckligt bra offensivt för att vara komplement till de andra 2. Så kan Salminen få göra det han är bra på.

    Sen är det helrätt att fortsätta låna spelare från SHL den här säsongen. In med en bra center, ut med 2-3 spelare så är vi i hamn för i år. Spara sen på krutet till nästa år istället.

    Ser vi bara till att hamna i kvartsfinal så får vi in endel extra pengar som Åbonde sa i podden senast. Kan ju röra sig om 500.000kr per hemmamatch så ett enda bra nyförvärv blir ju betalt på en slutspelsmatch.

 4. Anders Stenlund skriver:

  nu är jag inte så duktig på vem som är vänster eller högerskytt men en ren ungdomskedja
  med fläkt och fart hade varit roligt att se.

  • Peter T skriver:

   Håller med, det hade vart intressant att se en ren ungdomskedja

 5. Musse skriver:

  Vad finns det för belägg att truppen är dåligt tränade, är det rena spekulationer? Nån som tycker det och så blir det en sanning? Gissar mer på att det satt sig mentalt. Laget är felbyggt för min smak med för många äldre och långsamma spelare som skapat en obalans. NJ fixar nog till det.
  Juniorerna, tycker tvärtom att VIK varit riktigt bra här för att vara en HA- klubb. I stort sett vartannat år har J18 eller J20 varit vidare och fightats med Shl klubbarna om topp-placeringar. Fått fram många bra killar som sticker när Shl klubbarna viftar med kontrakt i deras juniorlag och en chans att nå högre om man lyckas. Däribland Örebro. Så inte helt rättvist att jämföra när Shl klubbarna enkelt tar från HA även här. Jag är istället stolt över våra ledare på juniorsidan som får fram och letar upp guldkorn som Shl missar. Jag har också varit besviken på slutet men nu är det dags att lägga gnället åt sidan och stötta NJ och laget.

  • Mikael Norén skriver:

   Bra frågor! Gällande fys har jag hört det från flera av varandra oberoende högst trovärdiga källor, plus såklart hur det ser ut på isen. Men det är ju såklart ett delat ansvar.

   Klokt också att du tar upp det med juniorer, jag har försökt beskriva det som var i Örebro att platser lite mer hölls öppna som NJ beskrivit. Och visst förtjänar Hellas och Sjöström mycket beröm för Kangas, Ian, Hadobás, Wiberg mfl, vilket jag också försökt ge dem på bloggen, men det förtjänar understrykas än mer. Rätt av dig där Musse!

   • Musse skriver:

    Håller med dig om att VIK ska släppa fram juniorer som är tillräckligt bra, och det vill de nog också. Tyvärr är det en sämre kull i år. Hadoba’s, ja kanske. Spred puckar och indianer senast. Känner nog av det dåliga självförtroendet i gruppen och skulle behövas skolas in med en trygg stabil backpartner. Svårt läge i VIKs pressade situation, kanske måste NJ leta fram en stabilare back för att rädda kontraktet.
    Även dåligt tränade kan slå en passning och spela pp. Dower t ex ser ju inte piggare ut än nån annan, och jag tror inte Frölunda tränar dåligt. Tyvärr verkar många följare ta dessa ”sanningar” för sant fast vi inte vet. Och det kan skada klubbens rykte.

   • Musse skriver:

    Håller med om att det minst sagt ser segt ut på isen (förutom Bergman, Speers, Skedung och Eriksson som har fart.) Dower tycker jag inte ser rappare ut än någon annan och i Frölunda är de nog inte dåligt tränade.
    Jag vet inte var felet ligger men att passningsspelet är så svagt på match är en gåta. Ett tecken på dåligt självförtroende är det återkommande passiva spelet varje gång de leder.

    • Mikael Norén skriver:

     Absolut, vet ej fysisk status på unge Dower, men någon sa att han har bra karaktär off ice iaf.

     Sen gällande det fysiska menar jag inte att VIK är kasst tränade, men inte så bra man kan vara. Vet av egen erfarenhet att varje promille kondition behövs på elitnivå, och saknar man bara lite tappar man de där så avgörande procenten i skärpa, både mentalt och fysiskt. Vilket VIK ser ut att göra.

     Har ju kört motocross och slog elitförare i mina bästa stunder, men personligen hade jag behövt pressa mig hårdare i träning närmare att spy. Så jag vet hur det känns att vara lite för dåligt tränad men ändå nosa på elit 😅, man uppfattas och känner sig lite loj och oskärpt.

     • Musse skriver:

      Jag förstår vad du menar, men varför jag ifrågasatte inlägget är en hel del läsare tydligen tog det som att de är kasst tränade och inte kör fys alls i princip…. Blir lätt onödiga rykten om man inte har fakta. Har man inte idrottat så förstår man heller inte skillnaden på hockeyfys där man ska gå max i 40 sek, mot fotbollsfys där man ska vara på plan i 90 min.
      Angående motocross, det är en av de absolut mest konditionskrävande sporter. Där lurar man sig att det är motorn som gör jobbet….😂😂

 6. Håkan Bråkan skriver:

  Krav-och diciplinbilden kommer att höjas kraftigt med NJ’s intåg.
  Nya förstakedjan: Robertson-Frycklund- Berglund.
  Spela in en juniorback. Försök hitta en defensivback.
  Skola om Jansson-Lorék till ”Winge”.
  Lycka till NJ.

 7. Vintermanen skriver:

  Behåll Wiberg och låna ut Svensson som jag tycker ha tappat allt från förra säsongen.

  • PatrikH skriver:

   Ja, där kan jag hålla med. Svensson har varit osedvanligt vek i dueller, och nästan endast presterat i spelvändningar och gjort några fina mål där, annars inte jobbat tillräckligt hårt i försvaret och gått in ordentligt i närkamper, annat än undantagsvis.