Inside om vad en spelare med Freddas CV kan ha för erbjudanden & Lindelöf ska vara starkare än någonsin

 

Under fredagens Silly-TV på VLT.se berättade klubbchef Mats Brokvist att man troligen kommer presentera två nya spelare ganska snart, troligen i juli. Det lät nästan som det var ganska klart. Fyskunnige Brokvist hyllade också Alex Lindelöfs förbättrade fysik.

Den stora frågan annars just nu är vad som händer med Fredrik Johansson. Bloggen har utnyttjat kontakter på insidan för att kunna ge en bild av vad en spelare med ett liknade CV skulle tänkas kunna ha för erbjudanden:

– Kan tänka mig att topplag i DEL2 (tyska andraligan) kan vara intressanta. De kan betala 45-50 000 Euro netto om man har ett bra CV. Kanske ett sämre lag i EBEL (Österrike) också kan vara något?

– Bästa lagen i Norge har ganska fullt vad jag förstår. Kanske lag som Esbjerg och Sönderjyske kan vara något i Danmark. Runt 28-30 000 Euro netto brukar man kunna få i Danmark och Norge, ungefär samma i England.

– Exempelvis norska Stavanger betalar mycket bra för toppspelarna. Lörenskog gjorde också det tidigare, inte nu, samma med Vålerenga.

– Det är standard överallt i Europa att få fri bil och fri lägenhet också, så man kan lägga undan ganska mycket pengar. Många svenska spelare förstår inte riktigt vad det är värt, trots att de ofta får den exakta summan. Är det Oslo sparar du 100 000 SEK bara på att slippa betala lägenheten…

***

Dessutom betalar AHL som sagt allt bättre nuförtiden, vilket gör att många lag i Europa får svårare att ta över topptransatlanter. Det kan ju öppna för en sådan som Fredda.

En spelare som Ben Sexton, med ungefär samma poängsnitt (0,39) i AHL som många av VIK:s gamla importer, fick exempelvis ett tvåvägskontrakt värt 1,4-6,2 miljoner kronor. Tydligen hade hans agent sagt åt europeiska lag att det är slöseri med tid att ens försöka börja förhandla, vilket alla förstod då nya kontraktet offentliggjordes…

***

Annars intressant alltså att spelbegåvade och tekniske backen Alex Lindelöf nu ska vara bättre tränad än någonsin enligt VLT.se. Det är många som kommer vilja spela power play som sagt. Men Lindelöf har verkligen offensiv potential och det kommer bli väldigt spännande att följa utvecklingen där, inte ofta att en back har så fina händer. Förtroendet från Thomas Paananen finns ju också där, vilket vi såg i kvalet.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"881591109448814597";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/881591109448814597";s:5:"pDate";s:19:"2017-07-02 19:11:14";}}";

Tweets

Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral De säger ju ofta så, men hindrar inte att agenten haft 10 Teamsmöten;)

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius Tveksamt då Alex säger att han inte talat med VIK. Men vore ju inte fel.

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral Jag tror det ska tolkas som att AL ansluter inom kort.

SvaraRetweetFavorit
CarolaDc - AvatarCarolaCeedeCarolaDc

@VIKFanCentral Lindelöf välkommen alla dgr i veckan 👊

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto