NHL-draftade VIK:are & scout om Örebros Spinkbröder + lite lågsäsong?

Johan Gustafsson kommer tillbaka till Västerås. Undrar var den snygga pingvinmasken är idag?

 

Lite lågsäsong just nu. Zetterberg väntar nog på besked från flertal spelare. Desto närmare det blir säsongsstart desto mer desperata blir nog vissa spelare att få en klubb att spela i. Kanske allt mer klubbarnas marknad nu och framåt. Men snart är nog de flesta på semester…

***

Intressant att lag från tyska toppligan tydligen tror på VIK-floppen Chris Langkow. Vet inte hur tempot är i DEL, men det lär nog gå lite för fort även där för den gode Langkow. Men spelsinne och arbetskapacitet finns ju där.

***

NHL-draften var nyligen. VIK-oraklet Bosse Wallin var vänlig nog att sammanställa denna lista som jag fick. Intressant läsning, åtta av 18 nådde NHL. Stort tack Bosse!

***

Örebro har värvat tvillingarna Spinks, Tylor och Tyson, vilket Mrmadhawk.se avslöjade. NJ fortsätter således att värva oprövade transatlanter. Här kanske också NJ hittat rätt, var ju högst blandat kompott i Västerås:

– En högerskjutande center och vänsterfattad ytter, bra kombination, säger en NHL-scout till bloggen. Naturligtvis fantastisk kemi. Inte storväxta men de spelar inte ”smått”, bra tävlingsinstinkt och bra fötter. I vissa matcher är Tyson bättre, i andra Tylor, känns lite som Sedins på den fronten.

– Jag tycker att detta är en bra idé av Örebro, eftersom på det sätt man tidigare värvade importer inte fungerade. Örebro tar ingen risk med tryout heller, samtidigt som alla som sett bröderna gillar dem. Jag är inte imponerad av vad Örebro värvat tidigare, men dessa killar borde vara hungrigare och billigare…

8 svar

 1. Pelle skriver:

  Funderade på Dennis Rasmussen. Blev han aldrig draftad eller blev han det som överårig? Han var ju VIK:are till det år han fyllde 21.

  • Mikael Norén skriver:

   Han blev aldrig draftad, skrev på som free agent i Chicago.

   • Pelle skriver:

    Tack för svar. Misstänkte väl nästan det. Det måste väl vara ganska ovanligt att odraftade spelare hamnar i NHL.
    Sen kan det vara tvärtom också. Dennis Persson gick i första rundan, men kom aldrig nära NHL.

 2. Pelle skriver:

  Johan Gustafsson har definitivt fortfarande chansen att nå NHL. Då skulle hälften nått NHL.

  Sen hade Fredrik Nilsson spelat i NHL om han inte fått sin allvarliga axelskada som hämmade honom länge. Det är min övertygelse iaf. Han var otroligt bra när han var som bäst 92-93.

 3. Pelle skriver:

  Jag får det till att åtta nådde NHL. Stämmer ju med antal JA:n i NHL-kolumnen också, och dessa verkar korrekta.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Pelle, jag kan uppenbarligen inte ens räkna till åtta, fixat nu.

 4. H-Man skriver:

  Där NJ varit aktiv har det slutat mindre bra. Undrar hur det kommer att i ÖIK ???