Inte lätt att förutspå hur Fagervall & Hellgren kommer formera kedjorna…

7 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Höftskott: Självklart ska Bacon vara med i PP! Han är den mest meriterade forwarden (Tre Kronor) och har nog ”högst högstanivå” av alla VIK! Nu är han genomtränad och kanske kan göra 25-30 mål i vinter tror jag om det stämmer 100%.

  Det ser faktiskt spännande ut ”trots allt”, om de gamla rävarna kan lyfta sig (”Z” och Lundbohm spelar för nya kontrakt) och om ungtuppar som Nilsson, Kinisjärvi & Emmerdahl går framåt kan det bli en trevlig säsong trots alla tapp.

  Men viktigast blir Lasse Johansson, måste ligga kring 92 i räddningsprocent.

  Kommer nog en riktigt bra center och sen kan nog Filip Björk överraska som ny back, en magkänsla jag har. Björk verkar grymt motiverad.

 2. Hörtskott skriver:

  Håller med dig Norén dock vill jag gärna ha med bacon i PP på något sätt. Nilssons skott är jag väl medveten om och vi får väl se hur tränarna väljer att använda honom. Emmerdahl kan mycket väl blomma ut denna säsong som jag skrivit tidigare. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Det kanske kommer in en center och eventuellt en back till?

 3. Mikael Norén skriver:

  Höftskott: Dina kedjor ser bra ut! Det är dock svårt att rangorda topp-9-forwards. Jag skulle nog försöka spela in Robin Nilsson i power play, eftersom han har så bra skott.

  Vet inte om Bacon passar som pointman i powerplay. Kanske kan Emmerdahl få chansen här i PP. Gjorde det bra bitvis förut här då han fick en del assist. Emmerdahl har spelsinnet, men behöver förbättra skottet.

  När Freddan kommer och en center till blir det riktigt bra konkurrens.

 4. Höftskott skriver:

  Powerplay skulle kunna se ut såhär:

  PP1: Brady Leisenring, (Vakant), Mikael Zettergren
  David Lundbohm, Christoffer Björklund

  pp2: Victor Backman, Markus Kinisjärvi, Marcus Eriksson
  Kenneth Bergqvist, Per helmersson

 5. NisseB skriver:

  @Höftskott: Ser bra ut tycker jag!..

 6. Bengan skriver:

  Höftskott: Superbra!

 7. Höftskott skriver:

  Intressant, såhär ser skulle också lineupen kunna se ut.

  1.Brady Leisenring, (Vakant), Mikael Zettergren
  Per helmersson, Christoffer Björklund

  Kommentar: Zettergren och Leiesenring har mycket att bevisa men förhoppningsvis klarar de av att prestera då de får förtroende. Både Helmersson och Björklund är bra både offensivt och defensivt och det är en trygghet i sig.

  2.David Lundbohm, Markus Kinisjärvi, Marcus Eriksson/ Victor Backman
  Andreas Lindh, Jonas Emmerdahl

  Kommentar: Lundbohm behöver som du tigigare nämnt en bra omgivning för att lyckas. Jag tror att med en ett år äldre kinisjärvi samt att Markus Erikssons passningar så borde han komma till sin rätt. Vad gäller backarna har Emmerdahl enligt rapporter tränat på mycket bra och han har bara kontrakt denna säsong. Jag tror att han kommer blomma ut! Lindh får sköta sin defensiva roll som han gör bäst. Vad gäller Viktor Backman har jag en bra känsla och han kan bli våran mest produktiva spelare den här säsongen.

  3.Kenneth Bergqvist, Robert Kimby, Jonte berg
  Stefan Warg, Ricard Blidstrand

  Kommentar: Kenneth och Berg hittade varandra som du skriver i slutet av säsongen. Jag tror att om de får en bra, stor center som kan teka så kommer denna kedja att bli väldigt lyckad kommande säsong. När det gäller Blidstrand så tror jag finns en del offensiv talang som kan komma väl till pass med warg som defensivt ankare.

  4.Marcus Jonsson, (Junior). Markus söderkvist/Viktor Mårtensson
  Robin Nilsson

  Kommentar: En lite knivig formation då jag inte sett allt för mycket av juniorerna, men rapporter gör gällande att Fryklund ser het ut och jag tror han tar nästa steg i utvecklingen och bör matchas med A-laget. Markus Jonsson tog stora steg i utvecklingen förra säsongen på det defensiva planet och tillsammans med Söderkvist är han en del av vår defensiva ryggrad. Till skillnad från många andra vill jag inte ha Mårtensson som en offensiv spelare då jag inte tror han kan bli det, däremot har han verktygen att klara av ett boxplay på ett föredömligt sätt.

  Fotnot: Fördelen med denna lineup är att vi får 4st högerskyttar i varje formation bland forwards.

  Vad tycks?