Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Inte lätt att förutspå hur Fagervall & Hellgren kommer formera kedjorna…

Kan Jonte Berg ta vid där han avslutade i förkvalserien har VIK ett riktigt skridskoskickligt offensivt vapen från dag 1 denna säsong i Kungsörssonen. FOTO: Fredrik Lyckedahl 

Sedan det stod klart att Dave Lundbohm med största sannolikhet blir kvar kan det börja spekuleras i kedjor. Men det är sannerligen inte lätt i dagsläget…

Man har tre beprövade skyttar i Bergquist, Zettergren och Lundbohm. Förhoppningsvis kan även Leisenring räknas hit. Zettergren har även förmågan att driva puck längre sträckor och gjorde succé som center och playmaker i förkvalserien mellan Jonte Berg och Markus Ljungh. Lite synd att den kedjan inte fick fortsätta…

Bergquist gjorde trots att han hattades runt i märkliga kedjekombinationer 18 mål. ”Bacon” klarar sig ganska bra i en ”anonym” omgivning eftersom han kan gå på genombrott och har storlek att göra saker på egen hand.

Den som är mest beroende av en god omgivning är Lundbohm. En frisk och puckfördelande Fredrik Johansson skulle teoretiskt vara en mycket passande kedjekamrat till amerikanen.

Förhoppningsvis har Marcus Eriksson och/eller Backman förmågan att göra sina kedjekamrater bättre eller att de är riktiga snipers. Kanske har de speed, teknik och spelsinne för att duka för en spelare som Lundbohm.

Så här skulle lite fantasikedjor kunna se ut innan det kommer en center. Om det nu gör det…

1:a: Leisenring – Zettergren – Lundbohm

Kommentar: Leisenring ska vara ganska komplett offensivt och dessutom snabb. Zettergren är snabb och spelskicklig. Lundbohm får förhoppningvis puckar uppdukade i sista tredjedelen av dessa två. Leisenring ska vara en god tekare och kan ta hand om teken. Synd bara att ”Z” kanske inte kommer till så mycket skott som center.

2:a/3:e Berg – Kinisjärvi – Bergquist

Kommentar: Berg och Bergquist visade stundtals upp lite kemi förra året. Säkert kan spelskicklige och utvecklingsbare Kinisjärvi göra ett bra jobb här.

3:e:/2:a Eriksson – Kimby – Backman

Kommentar: Det är svårt att sia i hur vassa Eriksson och Backman är. Men de är ämnade som topp-9-forwards som sämst med tanke på deras spelstil och omdömen. Detta kan lika gärna vara en andrakedja eller rent utav förstakedja. Här får de en stabil center i Kimby som har enormt med allsvensk rutin som dessutom är god för 30-40 poäng om allt stämmer.

4:e: Söderkvist – (Frycklund) – Jonsson/Mårtensson

Kommentar: Det saknas fortfarande en naturlig och tekningskicklig fjärdecenter på pappret (!). Jonsson och främst Mårtensson kommer förhoppningsvis lyfta sig fart- och spelmässigt. Fysiskt håller de redan hög klass. Kanske kan lovande Mikael Frycklund få en chans som center här – om den store lovande och tuffe centern kan få upp farten lite.

Bubblare: Christian Hägg, Kevin Weiskog och kanske Linus Svedlund ur talanggruppen som tränar med A-laget.

Hägg verkar vara en riktig friskus med bra skridskoåkning. Weiskog är storväxt och tuff och förstaårssenior. Var ska Weiskog spela om han inte tar plats i A-laget?

Vilka alternativa kedjor finns? Hur skulle det se ut om det kom en bra center? Vad händer när Freddan Johansson kommer tillbaka? Hur ska formationerna i power play se ut?

Frågor finns…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:60:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/08/berg.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

7 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Höftskott: Självklart ska Bacon vara med i PP! Han är den mest meriterade forwarden (Tre Kronor) och har nog ”högst högstanivå” av alla VIK! Nu är han genomtränad och kanske kan göra 25-30 mål i vinter tror jag om det stämmer 100%.

  Det ser faktiskt spännande ut ”trots allt”, om de gamla rävarna kan lyfta sig (”Z” och Lundbohm spelar för nya kontrakt) och om ungtuppar som Nilsson, Kinisjärvi & Emmerdahl går framåt kan det bli en trevlig säsong trots alla tapp.

  Men viktigast blir Lasse Johansson, måste ligga kring 92 i räddningsprocent.

  Kommer nog en riktigt bra center och sen kan nog Filip Björk överraska som ny back, en magkänsla jag har. Björk verkar grymt motiverad.

 2. Hörtskott

  Håller med dig Norén dock vill jag gärna ha med bacon i PP på något sätt. Nilssons skott är jag väl medveten om och vi får väl se hur tränarna väljer att använda honom. Emmerdahl kan mycket väl blomma ut denna säsong som jag skrivit tidigare. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Det kanske kommer in en center och eventuellt en back till?

 3. Mikael Norén

  Höftskott: Dina kedjor ser bra ut! Det är dock svårt att rangorda topp-9-forwards. Jag skulle nog försöka spela in Robin Nilsson i power play, eftersom han har så bra skott.

  Vet inte om Bacon passar som pointman i powerplay. Kanske kan Emmerdahl få chansen här i PP. Gjorde det bra bitvis förut här då han fick en del assist. Emmerdahl har spelsinnet, men behöver förbättra skottet.

  När Freddan kommer och en center till blir det riktigt bra konkurrens.

 4. Höftskott

  Powerplay skulle kunna se ut såhär:

  PP1: Brady Leisenring, (Vakant), Mikael Zettergren
  David Lundbohm, Christoffer Björklund

  pp2: Victor Backman, Markus Kinisjärvi, Marcus Eriksson
  Kenneth Bergqvist, Per helmersson

 5. Höftskott

  Intressant, såhär ser skulle också lineupen kunna se ut.

  1.Brady Leisenring, (Vakant), Mikael Zettergren
  Per helmersson, Christoffer Björklund

  Kommentar: Zettergren och Leiesenring har mycket att bevisa men förhoppningsvis klarar de av att prestera då de får förtroende. Både Helmersson och Björklund är bra både offensivt och defensivt och det är en trygghet i sig.

  2.David Lundbohm, Markus Kinisjärvi, Marcus Eriksson/ Victor Backman
  Andreas Lindh, Jonas Emmerdahl

  Kommentar: Lundbohm behöver som du tigigare nämnt en bra omgivning för att lyckas. Jag tror att med en ett år äldre kinisjärvi samt att Markus Erikssons passningar så borde han komma till sin rätt. Vad gäller backarna har Emmerdahl enligt rapporter tränat på mycket bra och han har bara kontrakt denna säsong. Jag tror att han kommer blomma ut! Lindh får sköta sin defensiva roll som han gör bäst. Vad gäller Viktor Backman har jag en bra känsla och han kan bli våran mest produktiva spelare den här säsongen.

  3.Kenneth Bergqvist, Robert Kimby, Jonte berg
  Stefan Warg, Ricard Blidstrand

  Kommentar: Kenneth och Berg hittade varandra som du skriver i slutet av säsongen. Jag tror att om de får en bra, stor center som kan teka så kommer denna kedja att bli väldigt lyckad kommande säsong. När det gäller Blidstrand så tror jag finns en del offensiv talang som kan komma väl till pass med warg som defensivt ankare.

  4.Marcus Jonsson, (Junior). Markus söderkvist/Viktor Mårtensson
  Robin Nilsson

  Kommentar: En lite knivig formation då jag inte sett allt för mycket av juniorerna, men rapporter gör gällande att Fryklund ser het ut och jag tror han tar nästa steg i utvecklingen och bör matchas med A-laget. Markus Jonsson tog stora steg i utvecklingen förra säsongen på det defensiva planet och tillsammans med Söderkvist är han en del av vår defensiva ryggrad. Till skillnad från många andra vill jag inte ha Mårtensson som en offensiv spelare då jag inte tror han kan bli det, däremot har han verktygen att klara av ett boxplay på ett föredömligt sätt.

  Fotnot: Fördelen med denna lineup är att vi får 4st högerskyttar i varje formation bland forwards.

  Vad tycks?

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tack. Bra jobbat Micke. 🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Hälsena och handled. Täckte också något skott då han skadades. Ansiktsskador. Men ska inte vara någr… https://t.co/iaKxCXJDwS

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Vet du vilka skador han har haft? För som John Fischer skriver så har han haft några som har stoppa… https://t.co/IGb77FvSl7

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Intresserat med en så utförlig rapport

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto