Den VIK-supporter som väntar på något gott…

… kan få en Christian Larrivée eller Evan McGrath serverad… Många tycker kanske att det gått långt tid nu innan VIK hittat den där centern som ska vara pricken över i.

Men Larrivée kom inte förrän den 6:e september 2009 och McGrath kom så sent som den 17:e september 2010. Så det behöver inte vara någon fara på taket. Men givetvis är det bättre om centern kommer så tidigt som möjligt för att komma igång i träning.

***

En center som fortfarande är arbetslös är tidigare stortalangen Alexander Sundström, 25. Känns inte som tillräcklig spets, men en intressant sak är att Sundström spelade för Fagervall i Löven 2006-07. Den säsongen ansåg Fagervall vara sin karriärs höjdpunkt. Då gick man till kvalserien där Sundström gjorde fem poäng på tio matcher. Fagervall har garanterat bra koll på denna hårt arbetande center.

Annars finns det inte så många europeiska eller dubbelpassande centrar kvar lediga. Men det kan vara så att man tittar på spelare med klausuler i befintliga kontrakt…

***

Sedan Rouleau försvann har det diskuterats kring vilka spelare VIK bör ha på blålinjen i power play.

Finns trots allt alternativ; Robin Nilsson, Christoffer Björklund, Dave Lundbohm, Brady Leisenring (spelade där ibland i Tyskland), Per Helmersson (har trots allt ett bra skott och gjorde sju PP-mål sin första VIK-säsong) och en förbättrad Jonas Emmerdahl som gjorde en hel del assist med McGraths uppställning för två säsonger sedan.

1 svar

  1. Micke skriver:

    Alexander Sundström, en talang spelare som tydligen har problem med skador, verkar som det har varit ett problem sen junior hockeyn med få matcher i benen. Fick tydligen bra med matcher i Brynäs under flera säsonger. Dock så vart han skadad förra säsongen med Mora, men säger att kroppen är hel och har påbörjat is träningen med Björklövens J20.

    Har VIK råd att prova fler osäkra kort..kanske som en try-out spelare.