Inte lätt för de sex i talanggruppen att slå sig in i A-laget men VIK-veteraner får se upp…

Brady med det vackra skägget försvann efter bara två matcher i kvalserien och drabbades under säsongen av två potentiellt svårläkta skador med axelskada och hjärnskakning. Räkna med att VIK-ledningen följer Bradys hälsa nära. Om veteraner skadas finns det några intressanta juniorer att kasta in.

Centralen bytte några ord med Linus Svedlund som är en av sex i ”talanggruppen” som kört med A-laget. En intervju kommer senare med Linus.

Det är backarna Hampus Larsson (född 1995) och Mattias Linnarud (1995) och forwards Flavio Schmutz (1994), Oscar Pettersson (1993) och Charlie Sterner (1993) som tränat med A-laget berättar Linus.

På förhand ser det ganska svårt ut för backarna Larsson och Linnarud att få speltid i A-laget:

Frisk, Emmerdahl, Lindh, Björklund, Winge, Nilsson, Mitell och troligen Helmersson är topp-8-backarna.

Men ponera att Nilsson lånas ut till KRIF och att Mitell måste vila några matcher. Då kan nog Hampus Larsson och/eller Mattias Linnarud stå redo att slåss med Fredrik Winge om istid som sjätteback.

***

På forwardssidan är det ännu tightare om platserna för Schmutz, Pettersson och Sterner:

Tänkbara kedjor:

1a: McArdle – NY1 – Williams

2a: Romano – Iuorio – Leisenring

3e: Bergquist – Frycklund – F Johansson

4e: Mårtensson – Söderkvist/Kinisjärvi – Jonsson/Weiskog

***

Chansen till speltid för de unga är nog beroende på statusen på bland andra Fredrik Johansson och Brady Leisenring. Brady drabbades av både en hjärnskakning och axelskada i slutet på säsongen. Vad jag förstått är VIK-ledningen noga följa upp att Brady ska vara 100 % för en vidare satsning på den lilla amerikanen med det stora hjärtat.

Troligen skulle då Niklas Johansson värva någon ny vass import-ytter i sådana fall om Bradys skador blir för mycket. Men om 20-årige Oscar Petterson fortsätter där han slutade med 1+1 hemma mot Rögle sista kvalseriematchen kanske han kan pressa sig in i laget. Petterson har gjort bra med poäng i J20 SuperElit (70 poäng på 94 matcher senaste två åren) och känns som en mycket spännande påläggskalv med okey storlek också (184 cm).

Det skadar aldrig med lite size i denna gladiatorsport.

***

Även Kenneth Bergquist borde känna flåset i nacken från de unga spelare som vill ta 33-åringens plats. Bergquist var oerhört ojämn förra säsongen och Avestasonen måste jobba hårt för att hålla den eroderande skridskoåkningen skaplig.

Bergquist var blek i kvalserien (0+1) och det känns som ”Bacon” kan ligga i riskzonen att förlora sin plats om de unga spelarna visar sig vara riktigt vassa. Men ”Bacon” kommer långt med sitt utmärkta spelsinne, teknik och fina avslut trots att benen inte är de snabbaste längre.

4 svar

 1. Rasmus D Thume skriver:

  Bra att det finns ”press” på A-laget, att det finns spelvilliga unga killar som (utgår ifrån) vill visa upp sig!!
  Spännande artikel!

 2. Bobby skriver:

  Ja jättebra hemsida, är in och kollar den varje dag.

  //R

 3. Dj skriver:

  Intressant artikel! har funderat över vilka som var i talanggruppen.

 4. Ludde skriver:

  Verkligen älskar denna sida 🙂 keep up the good work! behövs mycket silly nu för att stilla hockeyabstinensen!