Intervju med Linus Svedlund som tror på VIK, Rögle och Karlskoga: ”Jag vill kriga om en plats i truppen”

Linus under den härliga segermatchen hemma mot Timrå där sundsvallarna fick sota för 0-5 i Rocklunda förra gången i kvalserien våren 2000… Foto: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Linus Svedlund är en av sex spelare som varit med i VIK:s speciella ”talanggrupp” och tränat med A-laget på sistone. Förra säsongen var Linus tvåa i VIK J20:s poängliga med 22 poäng på 43 matcher.

Dessutom fick Linus byta om till VIK:s alla tio matcher i kvalserien. Arbogasonen gjorde inte bort sig bland annat tack vare det fina spelsinnet. Nu kämpar Linus för en plats i VIK 13-14. Centralen tog pulsen på Linus för ytterligare en sommarintervju.

Hur har ni tränat hittills?

– Vi har tränat på bra mellan måndag-fredag med ett till två pass om dagen. Det har varit löpning blandat med brottarfys och gym. Uthålligheten har det varit lite mer fokus på än förra året och allt har höjts ett snäpp till.

Vad ska du göra i sommar?

– Jag vet inte exakt, har inget inplanerat just nu mer än att jag ska träna på bra.

Vilken blir VIK:s viktigaste spelare nästa år?

– Jag skulle säga (Jeremy) Williams. Han kommer nog bli viktig framåt tillsammans med många andra. Samt att (Andreas) Lindh och ”Slangen” (Marcus Söderkvist) kommer bli viktiga i defensiven, menar Linus.

Vad har ni för målsättning?

– Jag vet inte exakt men min målsättning är först och främst är att ta en plats i laget.

Hur skulle du vilja beskriva Jocke Fagervall som coach?

– Han har en grym passion och entusiasm. Det verkligen glöder om honom, berättar Linus och instämmer med vad övriga spelare berättar om den tydligen eldfängde Fagervall.

Hur mycket kontakt har ni med Niklas Johansson?

– Nu på barmarken har han varit och kollat på ett pass i veckan ungefär. Och alla vet ju var han har sitt kontor om det skulle vara något.

Vilka lag blir topp-3?

– VIK, Rögle och Karlskoga tror jag.

Vilket nyförvärv i de andra lagen har du mest respekt för?

– Jag brukar inte fokusera så mycket på de andra lagen och vilka spelare som man möter.

– Jag fokuserar på det jag ska göra och mina medspelare, men det är klart att man har ju lite koll. Det är emellertid svårt att säga någon enskild. Just nu finns många bra, menar Linus.

Vad vill du hälsa VIK-fansen?

– Jag vill hälsa alla en trevlig sommar och att jag ser fram mot att kriga och ta en plats i truppen när det drar igång efter sommaren, säger Linus avslutningsvis.

***

Det är bara att hoppas att Linus kan fortsätta utvecklas och sätta ordentlig press på veteranerna i VIK så att konkurrensen om platser hålls levande.