Inte tillräcklig fart och kvalité gav Södertälje en trevlig start med nye tränaren

3 Responses

 1. Rotkiv skriver:

  Återkommer till VIK-ledningens kaxiga målsättning om avancemang till SHL, att vara ett av de tre direktkvalificerade till kvalserien. Jocke, Hellas och NJ är de i VIK-ledningen som ska verkställa målsättningen. Förutsättningarna att lyckas finns men hur tänker man runt …..
  1) Bristerna i defensivarbetet. Igår var det ”Öppet spår” för SSKs samtliga fyra mål (”E18” enl VIKs egen TV)
  2) I VLT lyfter Fagervall fram fjärde femman (Frycklund, Kinis och Mårten) som den enda heta för kvällen. Hur kommer det sig då att man inte ger denna heta line mer speltid? Hetas för dagen brukar få mest speltid i vilket lag som helst.
  3) Hur länge ska man ha tålamod med transatlanterna? Visserligen blixtrar man till då & då men ingen av dem har hittills varit stabil match efter match. Även dessa måste gå att bänka.
  4) Varför laborera med speciella PP-uppställningar. Se i första hand till att offensiven fem mot fem funkar med ordinarie femmor som kan skapa eller tidvis kan skapa tryck i motståndarzon. Laborerandet med speciella PP-uppställningar tycks bara skapa prestationsångest
  5) Hur tänker man runt målvaktsfrågan? Fransson, som inte kunde lastas för något av SSK-målen igår, borde få vila någon match. Om inte för sin egen skull så för Boltshausers skull.
  Summerat: Det finns en hel del för VIK att jobba med för att komma ifatt ledningens kaxiga målsättning. Är det så taskigt att sista utposten Fransson hittills är den enda orsaken till att VIKs tabelläge ändock är rätt hyfsat?

 2. Lillgurkan skriver:

  Haha, Fagervall ser inte särskilt harmonisk ut på den där bilden.
  Du har rätt Micke.. Dags att skicka hem Bengtsson (han har ju inte tillfört något alls?). Skamligt att han ska ta speltid av VIK:s egna produkter. Såna här gånger undrar man hur NJ egentligen tänker?

 3. Rotkiv skriver:

  Håller med. Det är dags för laget att börja leva upp till ledningens kaxiga målsättning om avancemang till SHL! Fjärde/femte plats duger inte och dessutom inget publikfriande spel. Visserligen var det en hyfsat jämn tillställning men inget kan ta ifrån SSK-energin segern. Den gavs istället bort med att man åter laborerade med speciella PP-uppställningar. Förstår inte hur man tänker, hur ska man lyckas få till ett lyckat PP-spel när offensiven fem mot fem ännu inte funkar? Visserligen blev det ett mål i PP med Williams på backplats men i övriga PP lyste spelarnas prestationsånger igenom. Det gav ju faktiskt fler giftiga målchanser för SSK än för VIK. Nej rulla runt på ordinarie liner och först när dessa fungerar kan det vara dags att testa speciella PP-uppställningar. Har aldrig sett någon lyckas bygga ett hus övervåning innan man byggt grunden och entréplanet. Tror inte VIK heller skulle klara det.