Intervju Chris Langkow: ”Påminner om nordamerikanska stilen med snabbheten och detaljerna”

FOTO: JIMMY GERDIN VIK.SE

FOTO: JIMMY GERDIN www.VIK.se

Bloggen fick en intervju med nyförvärvet Chris Langkow som förhoppningsvis gör debut på torsdag hemma mot Karlskoga. Om nu alla papper blir klara.

Hur startade din hockeykarriär från början Chris?

– Jag började åka skridskor när jag var cirka fyra år och spelade hockey direkt efter det. Jag kommer från en liten stad i Alberta, Kanada som heter Vegreville. Det är bara 6 000 som bor där.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilken typ av kedjekamrater föredrar du?

– Jag skulle säga att jag är en playmaker, men jag tycker också om att ta pucken mot mål och spela hårt. Jag är inte rädd för att skjuta heller.

– Jag kan spela med alla, men gärna med någon som verkligen gillar att skjuta eftersom jag gillar att skapa chanser åt andra. Min naturliga position är center.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Jag är en mycket utåtriktad person som är lätt att lära känna. Jag skulle göra vad som helst för min familj och vänner. De betyder allt för mig.

Vad är din största framgång i din karriär hittills och vad är du mest stolt över?

– Mina största framgångar är inbjudan till NHL-läger med New York Islanders och även när jag vann ett ECHL-mästerskap mitt första år. Det är något jag aldrig kommer att glömma. (Här lite klipp från det slutspelet, Chris gör här tredje målet för sitt Alaska).

I år gjorde du en del poäng i EBEL (österrikiska ligan) för Ljubljana. Kan du berätta lite om den ligan jämfört med ECHL och AHL?

– EBEL är en mycket bra liga. Det finns en hel del skicklighet där och bra puckkontroll. Jämfört med ECHL och AHL jag skulle säga att EBEL är mitt emellan de två. Det är dock ett mycket annorlunda spel på den lilla isen.

Vilka var dina kedjekamrater i Ljubljana, och hur de är som spelare?

–  Žiga Pesut och Raphael Bussieres som båda är jättebra killar. De är mycket skickliga spelare och vi hade mycket bra kemi när vi spelade tillsammans i år.

Vad har du för första intryck av hockeyn i Västerås?

– Hockeyn här är hittills mycket bra. Jag tittade på de senaste två matcherna och jag måste säga att laget och ligan är mycket snabba. Det påminner mig en hel del om den nordamerikanska stilen av hockey med snabbheten och detaljerna i spelsystem och defensiven.

Vad har du hört om Allsvenskan?

– Jag har hört att Allsvenskan är en mycket tuff liga att spela i, mycket snabb och mycket professionell. Och det stämmer av det jag har sett hittills.

Vilka är de bästa spelarna du spelat med och mot?

– Det är en svår fråga. Jag skulle säga att den bästa spelaren jag spelat med är Pierre-Marc Bouchard och mot… Listan är lång… Förmodligen Jamie Lundmark.

Har du några hobbies förutom hockey?

– Jag gillar att utöva alla slags sporter på sommaren. Gillar även att vare ute i naturen och campa, vandra och fiska. Ute i naturen är det aldrig tråkigt.

Vad har du gjort i Västerås hittills förutom träning?

– Jag har varit i centrum här i Västerås och det är en mycket trevlig stad, men jag har inte fått se så mycket ännu. Jag reste till Stockholm en dag och gick runt, vacker stad.

Varför valde du VIK?

– Jag har hört bra saker om organisationen och att de behandlar alla mycket bra. Såg även att det verkar vara en stor och bra ”hockeycommunity” som det skulle vara kul att få vara med i.

Hur tror du VIK hittade dig?

– De hittade mig via en agent.

Har du någon förebild?

– Jag har två kusiner (Scott Langkow och Daymond Langkow) som jag växte upp med att titta på. Båda spelade i NHL. Att ha dem att luta sig mot när jag växte upp och spelade hockey hjälpte mig en hel del, säger Chris avslutningsvis.

(Stort tack till Jimmy Gerdin på VIK.se som är vänlig nog att ”låna” ut bilder).

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"826355293634383873";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-31 09:03:49";}}";

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto