Lite om den tuffa spelarmarknaden & det kan vända fort (se Drew Paris)

Andreas Appelgren och Patrik Zetterberg har det nog inte så lätt att hitta ytterligare förstärkningar. Talade med en på insidan ute i Europa:

– I princip alla lag letar, men det finns emellertid knappt något på marknaden. Spelare har till och med lockats komma tillbaks från att tidigare ha slutat, Ahren Spylo är en sådan.

– De få riktiga kvalitetsspelare som finns blir med största sannolikhet lockade till Schweiz (bra hockey, höga löner och korta resor vilket ger mycket tid med den eventuella familjen).

***

Drew Paris hade verkligen en lysande säsong i Tingsryd ifjol och värvades till Modo. Men där stämde plötsligt inget. Hamnade i Dornbirn i Österrike men fick där bara spela i tredje backparet och inget i power play.

Till råga på allt fick Paris nyligen också en puck i ansiktet (bruten käke/näsa) och ser ut att missa resten av säsongen. Det kan gå fort utför i den här branschen vilket vi har sett många gånger. Inte lätt att vara sportchef då spelarnas form verkligen är färskvara.

***

Med den tuffa spelarmarknaden måste man kanske fortsätta leta fynd i exempelvis HockeyEttan…

4 svar

 1. Marcus skriver:

  Om man inget hittar i Europa går det faktiskt att fynda i div 1. Sen kan det ju bli både flipp och flopp av en div1 värvningen men den kostar ju inte så mycket..

 2. Pelle skriver:

  Björklöven har ju tagit in två nya backar, lånet Högberg från Växjö och finnen med det passande hockeynamnet Pukka från Liiga. Vet du Mikael hur bra förstärkningar det här är? Om dom är bra så går det ju fortfarande att hitta nåt. Å andra sidan är väl Löven desperata och kanske chansar.

  • Mikael Norén skriver:

   Pelle, jag vet tyvärr inget om dessa två Löven har värvat. Men jag har kollat runt lite om Pukka. Han lär ju vara ruskigt bra med trissan iaf 😉

 3. Gurkan 63 skriver:

  Ska det värvad så ska det vara någon som gör skillnad annars spar pengarna till nästa säsong.