Intervju Cody Murphy: ”Jag ville stärka mitt varumärke och det gjorde jag verkligen sista året i college”

Nyförvärven börjar poppa in och snart ansluter även Cody Murphy, som inte var sen att ställa upp på en intervju med Centralen:

– Min pappa spelade professionellt i tre år och var med på två ”main-camps” i NHL med Chicago Blackhawks och Pittsburgh Penguins i början av 1980-talet, säger nyförvärvet Cody Murphy till Centralen.

– Så när jag växte upp introducerade han mig till spelet och sedan dess har jag blivit förälskad i sporten.

– Jag klev först på isen när jag var tre år gammal då min pappa var en hockeytränare i min lokala stad.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

– Jag är en hårt arbetande och tävlande spelare, jag ger mig in 100% i varje puckstrid och försöker alltid påverka matchbilden i någon aspekt.

– Jag känner mig trygg i mitt skott så jag ser till att ta det så ofta jag kan, och jag försöker stödja mina lagkamrater över isen.

– Jag spelar med massor av passion och rör alltid mina fötter för att kunna göra saker. Jag åker till de tuffa områdena framför mål och gräver efter returer, eftersom detta är det område där de flesta av målen kommer till.

– Jag tycker om att vara den första forecheckaren in i anfallszonen. Då försöker jag stressa backarna så de måste göra något lite tidigare än de vill så de gör ett misstag.

Vilken typ av kedjekamrater föredrar du? 

– Jag är inte kräsen kring vem jag spelar med. Jag vill bara se dem jobba lika hårt som jag gör på en daglig basis, om inte mer. Jag gillar att spela med spelare som vill göra saker och går hårt mot mål, vilket som sagt är där de flesta målen görs.

Din naturliga position?

– Jag är vänsterforward.

Vilken är din största prestation i din karriär hittills? Vad är du mest stolt över?

– Jag utsågs till ”Unsung Hero” (”Tom Brown-priset”) i slutet av min Miami University-karriär av mina lagkamrater. Att ha förtjänat respekt för mina lagkamrater betydde allt för mig.

– Även förra säsongen vann vi ligans playoffmästerskapet, vilket var en otrolig prestation, eftersom vår liga (NCHC) var den bästa ligan i NCAA.

Förra året gjorde du 13 mål i NCAA, NCHC-divisionen. Kan du berätta lite om den ligan jämfört med andra NCAA-divisioner och din säsong? 

– NCHC (National Collegiate Hockey Conference) bildades för två år sedan och har verkligen tagit NCAA med storm, vilket var tydligt förra säsongen då sex av åtta lag vann sina rundor i ”the National Championship Tournament”.

– Detta är den den tuffaste ligan som jag någonsin har spelat i tack vare den höga graden av tävling varje spelhelg.

– För att besegra något lag i den ligan krävs en riktigt helgjuten insats. I collegehockey är det bara 36 grundseriematcher så varje match behandlas som om det är slutspel och detta hjälpte verkligen min utveckling som spelare eftersom varje match är av yttersta vikt.

– NCHC-lagen kunde skryta med de bästa resultaten mot alla andra ligor i NCAA förra säsongen, våra lag vann dubbelt så mycket som vi förlorade mot lag från andra divisioner.

– Det fanns lag i vår liga förra året som blev utslagna från vårt slutspel men som fortfarande hade bra resultat i de nationella mästerskapen i slutet av säsongen.

Hur gick det personligen för dig ifjol?

– Min säsong var riktigt bra. Jag fick otroligt bra minnen och spelade en nyckelroll i den framgång som vårt lag hade.

– Som sistaårsspelare i college (senior), ville jag stärka mitt varumärke och det gjorde jag verkligen.

– Jag fick en trög start med poängmakandet men sedan började det komma poäng under resten av säsongen. Förutom att bara göra poäng, så vet jag om alla andra små saker som jag spelat en nyckelroll i gällande den övergripande lagframgången som vi hade förra säsongen. Jag önskar det bästa för mitt collegelag i många år framöver.

Hur gick det att kombinera dina studier med hockey?

– Jag gick en sportmanagementutbildning. Jag tog mina studier på allvar och såg till att jag var förberedd på mina klasser.

– Men med de resor jag hade på helgerna var det svårt att förbereda sig för tentorna, men efter ett tag fick jag kläm på det. Det handlar om ”time-management”.

Vem är den bästa spelaren du spelat med/mot?

– Jag har spelat med många fantastiska spelare innan men några som uppenbarligen sticker ut är bland andra Jaden Schwartz (St Louis Blues/Tri-City Storm), Reilly Smith (Florida Panthers/Miami University), Curtis McKenzie (Dallas Stars/Miami University), Austin Czarnik (Providence Bruins/Miami University), Blake Coleman (Albany Devils/Miami University) och Nic Dowd (St.Cloud State).

Hur tror du VIK hittade dig? Hur länge har du vet om deras intresse?

– Jag tror att det först skedde genom min agentbyrå. Efter att ha skickat ett Youtubeklipp till VIK talade de med min tränare om min karaktär, och de måste ha beslutat att jag var en bra spelare för deras program också. Intresset märktes för ungefär en 1,5 månad sedan.

Anser du dig själv en playmaker eller mer av en skytt?

– Jag skulle beskriva mig mer av en skytt. Jag ser till att skapa en hel del saker djupt i anfallszon och försöker alltid gå mot mål för returer.

Har du en förebild?

– Min pappa är min förebild. Han är den bäste mannen som jag någonsin har träffat och någon jag strävar efter att bli som en dag.

Känner du VIK:s andra NCAA-signering, Matt Leitner?

– Jag känner Matt litegrann. Jag spelade med honom ett par matcher när jag spelade med Ohio Junior Blue Jackets i USHL. Följande säsonger spelade jag mot honom när han spelade på Fargo Force.

– Vi spelade i olika NCAA-konferenser och jag har bara spelat mot honom en gång under en nationell turnering där mitt lag slog hans och gick vidare. Jag vet att Matt är en extremt talangfull spelare som är en kraft att räkna med.

– Han har alltid haft ett rykte att göra poäng. Jag hoppas en dag att kunna spela med honom.

Vilka var dina kedjekamrater förra säsongen, och hur de är som spelare?

– Jag spelade med Blake Coleman under större delen av säsongen. Han har en liknande roll som mig. Han är en av mina bästa vänner så det var roligt att spela med honom.

– Den andra yttern i min kedja roterades flera gånger med bra spelare som Anthony Louis (Chicago Blackhawks) och Riley Barber (Washington Capitals).

–  Blake är en fenomenal åkare och jag trivdes bra med honom, vi lirade djupt i anfallszon och skapade förödelse för motståndarnas backar. Ju mer jag spelade med honom desto bättre kunde jag förstå var han skulle vara och vi började verkligen skapa bra kemi som hjälpte vårt lag.

– Blake Coleman har tecknat ett NHL-kontrakt med New Jersey Devils i sommar och kommer att starta säsongen i Albany. Jag önskar honom lycka till och kommer att följa hans karriär. Han hittar ett sätt att vinna överallt han går och är en gritty spelare som jag tror kommer att spela i NHL en dag.

Kan du berätta lite mer om ditt NHL-läger med Washington, hur var det?

– Washingtons utvecklingsläger var en riktigt bra upplevelse. Det var andra gången jag deltog i deras läger och vi arbetade med individuella färdigheter och spelsystem.

– Vi körde is två gånger om dagen och deltog dessutom i olika föreläsningar om kost och daglig motivation nödvändiga för oss att nå våra högsta mål. Jag lärde mig många olika aspekter av spelet som kan göra att en spelare lyckas, säger Cody avslutningsvis.

1 svar

  1. Adde skriver:

    Grym intervju Micke! Äntligen is premier på söndag tagga!