Intervju GM Niklas Johansson: ”Pågår småförhandlingar hela tiden och DeSimone blev även Djurgården och Malmö intresserade av”

Undertecknad fick en intervju över telefon med VIK:s sportchef Niklas Johansson.

– Vårt största behov är att värva en center. Men vi har en budget som vi inte kan riskera, plus att vi helst vill få in någon som har bra inställning och kan jobba både framåt och bakåt, säger Niklas till Centralen.

– Vi hade nästan klart med Phil DeSimone men det läckte ut i media och Malmö, Djurgården och Södertälje blev intresserade. Det blev för stor löneskillnad för oss, säger Niklas och påpekar att det inte var agenten som lockade till sig andra intressenter denna gång.

Vad säger du om namn som Conny Strömberg, Krys Kolanos och Eric Chouinard?

– Kolanos är orimlig för oss. Sedan jobbar han bara framåt och är ganska dyr. Chouinard har nog också frågetecken kring inställningen, säger NJ om centern, dock utan att verka avfärda namnet helt.

– Conny är helt klart intressant, men kanske inte just nu. Han får spela i Örebro mot vissa motstånd, men inte regelbundet. Conny räknar jag då som en ytter, säger NJ.

Hur ser du på Matt Fornataro och Evan McGrath?

– De jobbar både hårt varje kväll för att ta en plats. Men vi är intresserade. Jag har koll på vad som händer bland annat med McGrath, säger NJ om de båda ex-VIKarna och det låter som NJ har kontakt här.

Hur ser värvningsprocessen ut framöver?

– Man sitter alltid i småförhandlingar. Det är alltid igång. Man måste ha koll på vad olika spelare har för status och vad de vill ha. Sedan gäller det att göra research på ett gäng spelare. För när det sedan är läge måste man ofta ta beslut inom några timmar, särskilt så här sent på säsongen. Det smäller bara till och man kan erbjudas en spelare, då gäller det att ha gjort sin research, säger Niklas som inte vill säga exakt hur många spelare som finns på denna lista.

Hur kan powerplay förbättras?

– Jag tycker vi har spelare som kan spela och göra det bra i powerplay redan nu. Men exempelvis backarna måste röra sig bättre kring blålinjen.

Vad säger du om Mathias Bromé och hur viktigt det är att J20 går bra?

– J20 är mer av en utbildningsverksamhet, det går egentligen före resultat. Bromé är jätteduktig och det visar hur snabbt vissa spelare kan utvecklas på kort tid.

Vad säger du om Bromés kedjekamreter i J20, Albin Ljunggren och Daniel Hörnqvist, som också gjort mycket poäng?

– Ljunggren är en lite mer fysisk spelare som bryter in på mål från kanten och Hörnqvist är en smart tvåvägscenter. Båda är duktiga och intressanta från A-laget. Vi måste också ha fokus också på våra egna, poängterar Niklas, som redan alltså har lyft fram Hampus Larsson och Bromé.

Backarna har ju sett orörliga ut offensivt och med tanke på Bromés framgångar, kan en sådan produktiv J20-back som Mattias Linnarud vara intressant?

– Ja, visst. Men han har några grejer som måste förbättras innan det blir A-laget, säger Niklas och vill inte gå in i detalj på vad en ung spelare som Linnarud behöver förbättra. Unga spelare har känsliga självförtroenden, menar Niklas och säger att det är viktigt att fansen stöttar unga spelare.

Till sist, är det något du vill hälsa VIK-fansen Niklas?

– Ja, de senaste matcherna har stödet varit riktigt bra från läktarplats. Det betyder väldigt mycket för spelarna ska ni veta, säger sportchefen.

1 svar

  1. Lillgurkan skriver:

    Mitell har ju varit katastrofalt dålig i PP hittills. Hur kan han på typ 70 PP-försök ha stått för noll mål? Han är för dålig på skridskorna = inte irrationell och kvick nog för att vara point i PP.