NHL-scouten om fem lediga centrar som kanske någon kan lyfta VIK:s miserabla power play

5 svar

 1. Janne skriver:

  Såg att Robbie Earl varit lagkamrat med Jeremy W. Kan ju alltid hoppas att han kan lägga ett gott ord:) Du får tipsa Jeremy Mikael!

 2. Jocke skriver:

  Hello igen Mikael. En spelare som hade varit guld för vilket lag i hockeyallsvenskan som helst är Robbie Earl. Grym spelare som jag såg i European Trophy för några år sedan och då stack han ut ordentligt. Gjort succé i europeiska ligor. Hans förra klubb Rapperswil i NLA bröt kontraktet med honom nyligen då han inte levererat på den nivån han gjort tidigare. Han har ju ”endast” gjort 9p på 15 matcher i schweiziska högsta ligan 😉
  Spelarna i NLA är vana att få riktigt bra med betalt så han är väl knappast något för Hockeyallsvenskan utan snarare SHL i så fall 😉
  Enligt uppgift så ligger han på någonstans kring 170000kr/ månad sociala avgifter och försäkringar. Grym spelare annars 😉 Ryktas till både Lugano och Davos.

  Gurklasse nämner Micke Johansson fd. Frölunda som jag skulle akta mig för. Dragits med väldigt mycket skador 🙁

 3. GurkLasse skriver:

  Slår till med en hyfsad svensk-center vid namn Mikael Johansson som fortfarande är klubblös efter att ha fått sparken av Frölunda i våras. Kan det vara något för VIK och NJ ?

 4. Mikael Norén skriver:

  Tack Jocke för jättebra info! Har du några andra namn? Har även nu hört att Chouinard, liksom Kolanos, aktivt letar klubb. Spännande var de hamnar. Tror liksom det måste bli ett mått av risktagande om VIK vill få någon som verkligen kan lyfta det genomusla PP. Ska någon riktigt bra center välja Allsvenskan måste det finnas något riskabelt i bagaget tror jag (skador, arbetsmoral, ålder). Annars blir det för dyrt. Är ändå positiv att om VIK får in spets som kan lyfta PP så kan detta bli en bra säsong, då Fransson och defensiven finns där. Spelet har också börjat flyta bättre efter Karlskoga. Fortsätter man spela så här frejdigt och kan lyfta PP med mer spets kommer trepoängarna börja staplas på varandra.

 5. Jocke skriver:

  Några av de spelarna som tas upp här finns det ju en anledningen till varför de inte har något kontrakt.

  Krys Kolanos: Otroligt skadebenägen, men visst i sina bästa stunder otroligt bra. Problemet är dock att han är väldigt dyr. Han hade drygt 690000 kr förra säsongen i AHL. På transatlantiska spelare så bör man lägga till cirka 40% till när de ska spela i Europa. Så han bör kosta någonstans kring 70000-80000kr/månad + sociala & försäkringar dvs. strax över 100000kr/månad. Nu kanske han har svårt att hitta ny klubb så han är förmodligen något billigare, men inte under 70 000kr/månad inkl. allt det tror jag inte.

  Rico Fata har inte spelat i centerposition på flera år utan högervinge. Svårt att se honom som en spetscenter i VIK. Bra fart men det är det enda han har numera. Grym för några år sedan, men nej tack.

  Joel Perrault är likt Kolanos väldigt skadebenägen. Har inte spelat en helsäsong de senaste 5 säsongerna. Förra säsongen blev det endast 25 matchber pga av skador.

  Éric Chouinard är i så fall av dessa som är uppräknade som skulle kunna vara det bästa alternativet. Men tittar man på VIKs spelidé så tror jag att han kommer att få det tufft att anpassa sig till denna. Tror inte Fagerwall ser honom som den karaktärscenter som VIK behöver. Fagerwall vill se snabba spelvändningar och en intensitet i spelet jag har svårt att se Chouinard som inte är någon superskridskoåkare precis.

  Beträffande Fornataro så sägs det att han kan vara påväg bort från Leksand. Dock finns det säkert andra klubbar som skulle kunna vara grymt intresserade av honom. Djurgården, Malmö och inte minst Karlskrona. De sistnämnda ryktas vara på väg att skeppa Somma och har inför säsongen letat efter en center. Tyvärr så har alla 3 nämnda lag väldigt bra ekonomi samtidigt så är jag inte så säker på att Fornataro vill tillbaka till VIK 🙁