Intervju Jimmie Andersson om #VIKföralla & nya backpar inför Tingsryd: ”Behöver inte vara kris för att vi med VIK-hjärtan skall visa oss från vår bästa sida”

 

Bloggen fick till en intervju med VIK Supports ordförande Jimmie Andersson inför hemmamatchen mot Tingsryd. Jimmie berättar bland annat om det nya projektet #VIKföralla:

Berätta om #VIKföralla Jimmie!

– #VIKföralla gör vi för att hjälpa VIK in i framtiden. Det behöver inte vara kris för att vi med VIK-hjärtan skall visa oss från vår bästa sida. Kan vi ge en push till klubben för att fortsätta gasa framåt så skall vi naturligtvis hjälpa till. Vi i VIK Support erbjöd oss att hjälpa till inför gratismatchen som är extremt viktig för VIK.

– I och med detta så kan VIK koncentrera sig på  att jobba med partners och lägga allt krut där. Gratismatchen är ett utmärkt tillfälle att visa de som inte går på hockey så ofta att detta är bland det roligaste man kan göra i Västerås. Förhoppningsvis lockar det nytt folk till hallen framöver och det är viktigt för oss.

– Gratismatchen är som sagt viktig för klubben. Se absolut till att få med minst en polare extra på matchen den 30/1 mot Västervik. Det kommer ge klirr i VIKs kassa och är grymt viktigt.

Vad kan en ”vanlig” supporter göra?

– Du som privatperson kan bidra med ett belopp till vårat Swishkonto. Vi har tre olika nivåer under denna kampanj. Vi kommer att lotta ut fina priser bland de som bidrar på respektive nivå. Alla pengar går oavkortat till Västerås IK för att nå sina mål och uppfylla kravet på elitlicensen.

– Vi vill även ge en extra buffert inför kommande säsong. Allt för att göra Västerås IK ännu mer konkurrenskraftiga och sikta än mer framåt och uppåt. All info om #VIKföralla hittar du på vår hemsida viksupport.com.

Har ni funderingar runt detta så tveka inte att ta kontakt med oss. Vi finns vid vår disk i arenan  varje hemmamatch. Det går även bra att ta kontakt med oss via vår mail som är info@viksupport.com.

Hur mår VIK enligt dig, Jimmie?

– Hade jag fått den frågan för tre år sedan så hade du inte fått något roligt svar. Då var VIK en mycket sjuk patient som låg på dödsbädden. Nu 2019 är det en helt annan sak. Tror aldrig klubben mått så bra som den gör nu. Man har fått in helt rätt människor i styrelsen de senaste åren och har med fantastiska ideella krafter räddat vår underbara klubb, menar Jimmie.

– Få vet det eller har nog tänkt på det men jag vet hur mycket tid folk har lagt ner för att få skutan rätt igen. Här vill jag lyfta fram några personer speciellt. Det är Pär Södergren, Nicklas Öhrlund och Christer Brostedt (och många fler givetvis) som bokstavligen jobbat häcken av sig för vår klubb och skapat en framåtanda som smittar av sig.

– Så svaret på frågan är självklart att Västerås IK mår bra idag men man får inte slå sig till ro! Ett fortsatt hårt jobb för att bli ännu bättre och utmana uppåt ser jag framför mig.

Nyckelfrågor för Gulsvart just nu i Din värld?

– För klubbens del är det mest primära att behålla den ödmjukheten och öppenheten man byggt upp de senaste två åren. Där har man lyft bland annat  kommunikationen rejält de senast två åren. Där har Jens Brandberg (VIK Kommunikation) via ett grymt ideellt engagemang legat bakom mycket av detta och skall ha en eloge för det tillsammans med många andra.

– En annan sak är att vi tillsammans ser till att sprida budskapet till alla runt om oss hur bra vi faktiskt är och hur förbannat kul det är med hockey för att locka ännu fler till läktaren och skapa nya gulsvarta hjärtan. Tillsammans är vi jä-ligt starka.

Hur ser du på stämningen på läktaren och i klubben?

– Stämningen på läktaren har varit fantastisk från omstarten (den var inte dålig innan heller skall tilläggas). Och med omstarten menar jag den ”norska reseten” vi gjorde under vår ettåriga sejour i Hockeyettan. Där och då byggdes något upp bland fansen som bara vuxit sig starkare med tiden.

– Känslan av samhörighet med klubben och med laget har nått nya nivåer vilket är en stor bidragande sak till detta lyft. Man märker hur bra stämning det är i klubben. Jag som är där tidigt inför varje match märker hur glada och tillmötesgående alla är. Ni skall veta vilket jättejobb som läggs ner av volontärer inför varje match. Sådant görs inte om saker och ting inte är bra och man ger verkligen VIK ett riktigt fint ansikte utåt!

– Sedan måste jag lyfta gänget som jobbar runt och i VIK Support. Alla gör ett hästjobb och lägger ner så mycket tid så det är galet. Fantastiskt kul är det att se detta engagemang. VIK berör.

Vad tycker du om laget i år, din favoritspelare?

– Jag personligen är så sjukt glad över vår säsong hittills. Långt över förväntan faktiskt. Nu gäller det bara att fortsätta det hårda jobbet och för spelarna att hela tiden sträva efter att bli bättre för var dag som går såväl individuellt och som lag.

– Här har ledarstaben på sporten med ”Z”, ”Pannan” och resten av gänget runt laget gjort ett fantastiskt jobb. Att få ut så mycket med små resurser är inte annat än förbannat imponerande.

– Skall jag nämna en favoritspelare så får det bli Morgan Hassel. En kille som kommer till jobbet varje dag och ger allt. Dessutom en riktigt ödmjuk och jäkligt skön snubbe, säger Jimmie avslutningsvis.

***

Match mot ett förmodat desperat Tingsryd (12:a och snubblade nära 13:e platsen och negativt kval) på onsdagskvällen i ABB Arena. TAIF är ändå formstarka över tid då man ligger trea i formtabellen sett över de 15 senaste.

Dock har TAIF bara vunnit två av de sex senaste och det är verkligen ett drama med en oerhört jämn tabell mellan position 8-13.

VIK har enligt VLT.se ändrat om i backparen. Man har alltså skiftat Lindelöf till att spela med Liwing i ett väldigt offensivt backpar och återförenat Jansson och Hassel som var bra tillsammans i Ettan.

Se nya backparens siffror tillsammans enligt tidigare sammanställd statistik, Oskarshamnsmatchen ingår ej:

De nya backparens siffror tillsammans. Notera att Appel och Källström ej är ett backpar men deras siffror kanske kan vara intressanta ändå. Grönt ledande och orange i botten.

Vi ser ovan att Lindelöf och Liwing verkligen siffermässigt blir ett ledande backpar. Dock frågetecken för det fysiska och vem som ska sätta stopp i spelet i egen zon, tillsammans ligger de bara på 0,5 tacklingar/60 min. – men fråga Nicklas Lidström om det finns andra sätt att försvara sig på…

För Hassel och Jansson innebär det att den sistnämnde kommer få friare offensiva tyglar. Ännu viktigare nu att Jansson då förbättrar sitt skott, då skottsiffrorna är svaga enligt ovan.

Vi ser också att paret Ringström och Younan är relativt jämna, dock spelar de inte speciellt fysiskt enligt dessa siffror, men man kan försvara sig på andra sätt än att tackla. De är inne på isen på nästan lika många mål per enhet istid som Lindelöf+Liwing också, så de är bra att generera offensiv 5-mot-5.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1547640392
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1085508600993337344";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1085508600993337344";s:5:"pDate";s:19:"2019-01-16 12:06:33";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto