Intervju med Fagervall: ”Vår offensiva styrka och slagkraft kommer att breddas”

Centralen bytte några ord med Jocke Fagervall så här med lite distans efter säsongen. (Denna intervju gjordes före Pär Hellenberg blev klar.)

Vad vill du att ni gör bättre nästa år Joakim?

– En uppsnäppning i allt och att vi är jämnare hela vägen.

Hur går tankarna kring att Lasse lämnar? Det kommer väl troligtvis krävas mer offensiv då vi inte kan räkna med att man hittar en målis som tar 94% av skotten igen?

– Vår offensiva styrka och slagkraft kommer att breddas oavsett vem som jobbar längst bak. Men vi kommer ha en stabil burväktare även nästa säsong.

Kopplat till fråga 2: Eller var det VIK:s spel som gjorde Lasse bra? Om du förstår hur jag menar, vore intressant att höra dina tankar…

– Jag tror att det mest rättvisa är att säga att kombinationen och samarbetet i egen zon funkade. Lasse styrde jobbet och tog gummit helt enkelt, säger Jocke.

Kan du berätta om hur ni jobbar med mv-tränare Patrik Sjöström? Hur styr det defensiven så att säga?

– Patrik jobbar med målvakterna både före och under träningar men det är inget speciellt jobb mot defensiven.

Ska ni justera något i träningsupplägg i sommar?

– Vi justerar alltid träningen och inför sommaren har vi ökat på en del av vissa moment. Men detta inget jag vill gå in på.

Kan du beskriva lite hur Jens var som tränare? Hur kommer han att saknas tror du?

– Jens är en mycket kompetent tränare och har en bred erfarenhet. Svårt att säga nu hur han kommer saknas, fråga mig efter säsongen.

När kommer ni sätta målsättningen för 2013-14?

– Tids nog. Ha de gott nu i dvala ett tag, hälsar Jocke avslutningsvis.

***

Lovande att coachen verkar säker på att offensiven kommer breddas nästa år. Borgar det för att Jocke räknar med några riktigt tunga nya forwardsnamn?