Intressant första importdrag av Appelgren med långsiktig scouting av collegespelaren Thomas Ebbing

Direkt då VIK:arna var tillbaka från semester presenterade Andreas Appelgren en nyhet på VIK.se. Amerikanen Thomas Ebbing kommer att visa upp sig under kommande vecka då isträningen drar igång.

Ebbing har producerat försiktigt i “Big Ten divisionen” inom NCAA, men har ju ett år till på sig att fortsätta förbättra sig där. 21-åringen fick just pris för mest förbättrade spelare i Michigan senaste säsongen.

Michigan State University spelar alltså i “the Big Ten” vilket ex:VIK-aren och förre collegespelaren Jason Walters tidigare menade är (eller var) den bästa divisionen i collegehockeyn.

***

Dessa är de sex ”divisionerna” inom NCAA och här finns det klasskillnader. Rankingen är tidigare gjord åt oss av just Jason Walters (om någon har någon färskare ranking vore det tacksamt, detta bör ge en vink):

1. ”The new Big Ten” – Här lirar Ebbing och gjorde 19 poäng på 37 matcher (dock har han ett år kvar här). Nu säger ju poängproduktionen långt ifrån allt, men det säger något.

2. NCHC – Här lirade Montpetit och gjorde 33 p/37 m sista året. Murphy 24 p/40 m.

3. WCHA – Här lirade Leitner (41p/40 m)

4. ECAC – Här lirade Walters (40 p/38 m) och Little (43 p/36 m).

5. Hockey East

6. Atlantic Hockey – Här lirade Iuorio (34 p/27 m)

***

Appelgren visar att han menar allvar med att han verkligen vill se spelarna med egna ögon. Risken är dock om Ebbing visar sig vara “för bra” i VIK och under kommande säsong, då kommer rikare nu av VIK upplysta lag kvickt signa honom.

Litet risktagande att nu visa vilken spelare man är ute efter kanske.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

2 Kommentarer

  1. Mikael Norén

    Patrick, du är ju inne på Den Stora Frågan: Vilken väg är smartast framåt? Inga lätta saker, hur ska VIK nå SHL på sikt? Svårt då man inte troligen har pengar att storsatsa sig upp, och satsar man ungt är det risk att man tappar spelare så fort de visar framfötterna. Att ta sig ur detta moment 22 är utmaningen…

  2. Patrick

    Appelgrens tankar är fina, satsa på unga spelare, bygga långsiktigt, nogrann med scouting, men det kommer tyvärr innebära att Vik inte kommer att nå Shl! Om det hade funka att jobba på de sättet så hade fler lag gjort de. Lek med tanken att 3 av dem yngre i truppen idag t ex Zetterberg o 2 till slår igenom under denna säsong, ja då är dem ju bort till nästa säsong, ska man då försöka ersätta dem med 3 junisar?! det är ju bara att kolla hur svårt Vik har haft att få fram spelare som kommer till Shl eller likvärdigt eller att ens ta plats i Vik. Förstår att ekonomin styr de mesta men att skylta med eller att ens ta hit den här Ebbing känns bort kastat, även om han betalar själv, är han tillräckligt bra kommer han i alla fall inte hamna i Vik till nästa år. Verkligheten inom hockeyn idag är att man byter halva truppen från år till år, de måste tror jag man förhålla sig till om inte så måste man inom hockeyn skriva längre och hållbara kontrakt.

Tweets

Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Så som jag ser det är att han nu kommer hjälpa JJ och Wikman/Kangas att komma bättre till i offensiv… https://t.co/KcU5HNpWpV

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto