Kort intervju med provspelande Thomas Ebbing: ”Jag är en ”200 foot player” som gillar Jonathan Toews”

Bloggen fick kontakt med collegespelaren Thomas Ebbing som kommer vara med då VIK går på is kommande vecka för att visa upp sig. Om allt vill sig väl kan Ebbing var aktuell för VIK till säsongen 2017-18.

– Jag har ett par kompisar främst från college som spelar professionellt i Sverige, så när jag fick möjlighet att komma till Sverige och träna hoppade jag på erbjudandet, berättar Thomas.

– Jag är en ”200 foot player” (ungefär ”tvåvägsspelare”, om min engelska begåvning räcker, reds. anm.) som kan spela där det behövs. Jag gillar att titta på Jonathan Toews och tycker om hans stil och spel, svarar Thomas på frågan om vilken han försöker efterlikna.

Vad kan du säga om nivån på den ”division” inom NCAA du kommer ifrån, ”Big Ten”?

– Var och en har sina egna tankar om ligorna. Varje liga har en hel del bra lag. I NCAA finns det emellertid inte en ”högsta liga” eller något liknande.

– I Sverige vet jag att ni har SHL och sedan andraligan och så vidare. I NCAA delas alla ligor främst upp på beroende på geografi, inte talang. Så alla ligor är bra. Vi slåss om samma mästerskap.

***

Vitali Koval sluter cirkeln och återvänder till Vitryssland och Yunost Minsk…