Jimmie Jansson om tiden i HV 71, Kallinge, Timrå och målsättningen: ”VIK är bland de mest drivna lag jag varit i”

Västeråssonen Jimmie Jansson (foto: Jimmy Gerdin, VIK.se) är bara 21 år, fyller 22 till helgen, men har redan testat på en hel del nu inför comebacken och provspelet i moderklubben.

Åtta klubbar har avverkats, Hudiksvall, Nynäshamn, HV 71, Timrå, Västervik, Kallinge, Tranås och VIK förstås. Törs vi hoppas på en lika lyckosam återkomst som för Anton Mylläri?

– Hudiksvall var väl det enda jag kom in på, hockeygymnasium alltså. Sen har jag bara jobbat mig uppåt hela tiden sedan dess. Sedan gick det ganska fort och jag fick börja spela J20 SuperElit som underårig, det med Västerås, svarar backen då jag frågar om alla klubbyten.

– Sedan två år i Hv 71 och efter det blev jag senior, valde spel med Timrå. 1,5 år i Ettan nu och nu tillbaka hemma!

Hur kommer det sig att det blev hockey från början?

– Mamma ville att jag skulle prova. På den vägen är det.

Förebilder?

– Zlatan och Erik Karlsson.

Hur är du som människa?

– Social, trevlig och en vinnarskalle. Hatar att förlora.

Hur är du som hockeyspelare?

– Offensiv back, ganska snabb att föra pucken upp i banan. Skjuter gärna för ofta än för lite. Vill såklart förbättra allt hela tiden och utveckla mig själv.

Hur var din senaste säsong i Kallinge (8+17 med +11 på 36 matcher) med Tony Zabel som coach?

– Om man ser till hela säsongen så är jag nöjd. Jag tog stora kliv defensivt framförallt. Jag fick förtroende i alla spelformer, det var viktigt för mig.

– Gillar honom som tränare, jobbar mycket med individen samt små detaljer i spelet. Otroligt engagerad som tränare.

 Vilka är dina styrkor, och vad kan bli bättre?

– Jag gillar att ha puck och hänga med upp i anfallen. Vill bli kvickare i vändningar, alltså som i egen zon i sarghörnet.

 Vilka är dina första intryck av VIK?

– Jättehärligt gäng, verkligen! Allt från materialare till kansli. Jag är bara snart fyllda 22 men har ju som sagt prövat på i många olika lag och miljöer. Detta lag är bland de mest drivna jag spelat för!

Vilken är din personliga målsättning?

– För mig handlar det bara om att ta en plats först och främst. Kriga på, göra mitt bästa. Jag hoppas och tror på mig själv, att jag tar en plats. Samtidigt är jag extremt ödmjuk inför uppgiften. Min tryout sträcker sig till sista augusti.

Vilka spelare trivs du med, då särskilt backpartner?

– Man ska klara av att spela med alla typer av spelare bredvid sig. Jag spelade med både defensivt och offensivt lagda backar förra året i Kallinge/Ronneby. När det gått som bäst har jag nog haft en mer defensiv back bredvid. Någon som städar bort allt skit (haha).

Hur laddar du inför match?

– Gör inget speciellt. Sover inget på dagen oftast som många man spelat med gärna gör. Tar kanske en fika på stan med en polare eller så sitter jag bara hemma och spelar tv-spel, tar det lugnt. Sen direkt när man kommer ner till hallen två timmar innan match kopplar jag på.

Vilka är dina bästa minnen i karriären?

– Mina två SM-guld med HV samt SHL-debuten.

Vad tycker du skillnaden är på Ettan och Allsvenskan?

– Ett felbeslut kostar oftast mer i Allsvenskan. Det går lite fortare, man möter lite starkare spelare.

När hörde du av VIK?

– Den här gången var det veckan innan vi startade med sommarfysen.

Vilken är den bästa du mött?

– Mattias Sjögren kanske. Eller Broc Little…

Vilka slutord vill du ge?

– Nu handlar det bara om att borra ner huvudet och köra, visa hjärta och glöd och ge fansen det de förtjänar!