Silly: VIK:s backjakt, lite från Österrike om Ledin (intresse Modo+Färjestad) & scout om HV 71:s Dylan Reese

Per Ledin ryktades ett tag vara på väg att bli en attraktion i Allsvenskan då Modo visade intresse, tror mig veta att även NJ var sugen att ta Ledin till VIK ifjol. Men nu provspelar veteranen i Färjestad. En bra säsong i Österrike ligger nog bakom SHL-intresset:

– Ledin gjorde det bra i Salzburg, säger en av bloggens källor på insidan i Österrike. Fantastisk fysik, träningsmonster. Gjorde skitgörat och spelade fysiskt som förväntat, men överraskade folk här med sina skills. Men fick nog cirka 80 000 Euro skattefritt i rika storlaget Red Bull Salzburg skulle jag gissa…

– Alla lag i Österrike är nästan klara nu för övrigt, så svårt att se att han skulle stanna här.

***

HV 71 har tidigare värvat backen Dylan Reese.

– Bra fötter, ganska rörlig, kan sätta bra fart på pucken i PP, säger en NHL-scout till bloggen. Träffar ofta målet, men har inte så tungt skott. Inte fysisk, men jobbar bra med klubban i egen zon.

– Mycket bra karaktär. Slet av hälsenan i september förra året i gymmet, kom tillbaka sent på säsongen. Skridskoåkningen tog stryk av skadan men han var ok igen i slutet av säsongen. Borde vara en ok spelare i SHL, svårt att säga dock hur mycket han kommer att producera.

***

Gällande silly och VIK är det bara att börja hårdscouta på EP efter backar som kan tänkas vara intressanta som ”pappa” åt det unga VIK-försvaret. Någon som kan agera pappa tillsammans med lugne defensivspecialisten Johan Jonsson, som just nu är ensam 80-talist (!).

Appelgren har verkligen fyllt på intressant med två offensiva backar i Albin Lindgren och Jimmie Jansson, plus att Alex Lindelöf redan började köras in ifjol.

Kanske är jag ute och cyklar, men visst var det ganska länge sedan VIK hade tre sådana offensiva backtalanger på plats? Just offensiva backar som kan producera är ju mycket svåra att få tag i. Men de skulle nog behöva ha någon rutinerad till att ”luta sig mot” som Appelgren sa till VIK.se senast.

Det hela bygger på, som det ser ut nu, att Anton Mylläri kanske kommer tvingas spela 25-30 minuter per match som ensam ledande och kvick allroundback, innan ynglingarna är inkörda. Kanske inte optimalt då jag tror Mylläri mår bättre av att komma tillbaka lugnare efter skadan, och att man kanske även på längre sikt kan hushålla med Mylläris istid, för bevarad ork och explosivitet.

Har vi några EP-scouter där ute som har några intressanta namn? Robin Weihager typ? Men först såklart måste pengar in. Den lilla detaljen…

1 svar

  1. Vimmerbyarn skriver:

    Pengar till en ny back borde väl redan finnas? Om klubben söker en back,och samtidigt inte nämner något om insamlingar,borde det väl vara grönt?☺

    / Vimmerbyarn