Intressant intervju med Jeremy Williams i VLT

Som Centralen tidigare rapporterat i maj var det troligen till stor del skador som låg bakom Jeremy Williams klena produktion i Europa. Först en misstänkt axelskada i Salzburg och sedan en hjärnskakning som Williams berättade mer om i en fyllig intervju på VLT.se.

Nu ska också Williams, enligt VLT, redan börja tränat bra på is med en speciell skridskocoach och ”ändrat livsstil”. Detta genom smartare kost, ”LowCarb”. Just det med skridskocoach låter lovande, då jag hört om flera andra spelare som specialtränat skridskoåkningen och förbättrat sig kraftigt.

Detta låter ju givetvis mumma för VIK-fans.

Den stora frågan är: Hur bra är en skadefri och topptränad Williams på allsvensk nivå? Minst 20 mål känns givet. Kanske 30 + med en riktigt bra center.

Vi hade ju en extremt renodlad sniper i Dave Lundbohm som i princip bara kunde skjuta som en gud (och var en ok playmaker) och inte mycket annat. Frågan är hur delaktig Williams kommer vara i spelet, förhoppningsvis mycket mer än Lundbohm var.

***

I dagsläget har VIK bara en riktigt tuff forward bland topp-9-forward i topp-3-kedjorna: Kenndal McArdle. Därför vore det ännu mer mumma om den här centern man ska plockas in har tuffhet och ett fysiskt spel. Det vill säga någon som typ Ryan Ramsay.

Om nu inte Ramsay är för ”banged up” efter en karriär med många tacklingar och en del slagsmål.

***

Intressant annars på transfermarknaden att Färjestad plockar in en mer eller mindre renodlad slagskämpe i Devin Dediomete på tryout. Hade det varit någon träningsmatch skulle nog Viktor Mårtensson kunnat få sin tuffaste match hittills där…

Men på pappret är det rent speltekniskt troligen en spelare för Surahammar.

2 Responses

  1. Mikael Norén skriver:

    Robin, håller med angående Frycklund. Känns som Iurio/Romano och den nya centern måste vara väldigt bra för att hålla Frycklund utanför topp-2 🙂

  2. Robin skriver:

    Greg Jacina hade ju varit mumma… Har på känn dock att Fryklund kommer ligga och nosa på 1a eller 2a centerplats 🙂