Intressanta uttalanden från Paananen om forwards i VLT och Jerome Leduc ”fanns med på agentlista i torsdags”

Jerome Leduc. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Thomas Paananen gav, bland mycket annat högintressant, en tydlig hint om att man verkar vilja behålla Lukas Zetterberg, Sebastian Benker och Marcus Bergman i en intervju med VLT:

Lukas Zetterberg har potential för att göra klart fler mål. Och en sån som Benker, som skapar otroligt med målchanser, skulle kunna göra uppemot 30 mål om han får det att lossna fullt ut. Även Bergman och Hertzberg har klart mer i sig.

***

Tänkbar kedjeskiss inför 2020-2021 med tanke på dessa uttalanden ovan (för att göra en höna av en fjäder, det är ju trots allt silly):

Mr X7 – Mr X8 – Mr X9 (Benker?)
Wikman – Skedung – Hertzberg
Mr X11 (Zetterberg) – Öhrn – Mr X10 (Bergman?)
Mr X12 – F. Johansson – Mr X13

Utgående kontrakt: Lunsjö, Tessier, Benker, Bergman, Zetterberg (har kontrakt med Brynäs), Rundqvist, Kalin, Jesper Johansson och Eriksson.

***

En av bloggens kontakter på insidan i Mellaneuropa berättade att han sett Jerome Leducs namn på en agents lista så sent som i torsdags. Österrike (där Leduc spelade tidigare) är dock nästan helt nedstängt under Corona, dock ”mer affärer i Tyskland”, vad det nu kan betyda…

Hursomhelst bekräftar detta att Leduc alltså inte skrev på för någon ny klubb under säsongen, och förtjänar väl därför kanske ytterligare en extra guldstjärna i VIK-land för det.

Det ska bli högst spännande att se var karriären tar vägen nu för den så enormt skicklige backen. Leduc är en av de bästa backarna i modern tid i VIK. Nedan är alla de bästa backsäsongerna poängmässigt under tiden i Allsvenskan:

Källa: EliteProspects.com. Notera att VIK anno 19/20 fick med två backar topp-5 då även Jimmie Jansson hade en fenomenal säsong offensivt.

Vilken är Din favorit av ovanstående stora lirare på blå?

12 svar

 1. Keijser skriver:

  Henrik Hetta från Malmö kanske vore något att försöka få hit? Han får inget förnyat kontrakt i Malmö till nästa säsong, och lillebror var ju här för två säsonger sen. Kan kanske vara bra med en lite äldre spelare med lite rutin.

  • VIKarn skriver:

   Där ligger nog B-löven närmast, om han skulle spela i HA, tyvärr.

 2. Mikael Norén skriver:

  Gurkan63, en far och son känner ju varandra väldigt bra så det påverkar ju såklart. Det är ju speciell situation för bägge. Men Lukas är ung och har redan bevisat vilken stor potential han har, så jag delar inte din uppfattning här. De granskas ju hårdare än ändra på grund av detta.

  2. Det tror jag inte, jag vet att VIK-ledningen har extremt hårda krav på spelarna, men tyvärr har VIK väldigt begränsade resurser. Man kan inte gå för mycket på hur de utrycker sig för mkt i media, även om jag gjorde så i denna artikel nu i sillytider.

  3. Ja Bergman har gjort mycket bra för klubben då han visat hjärta och potential tidigare. Klart att det spelar in för beslut. Men givetvis handlar det framåt att sätta möjliga bästa lag på isen, utan att titta för mycket bakåt. Men det är inte så lätt för oss på sidan att veta hur mycket spelare exakt kostar och vilka alternativ som finns där ute.

  Angående att bloggen ”gullar” med spelares prestationer håller jag inte med. Många tycker istället att jag är för hård ibland. Sedan har vissa läsare kanske aldrig sysslat med idrott och/eller är rent ut sagt dåliga på att bedöma talang/spelare, jag tror det snarare det är så.

  Har man aldrig idrottat på hög nivå eller spelat något lagspel eller varit en student av spelet kan det vara lite svårare att göra välbalanserade spelarbedömningar inbillar jag mig. Samtidigt kan gamla spelare också vara usla på att bedöma spelartalang. Det är helt enkelt väldigt svårt. Se bara på NHL-draften då bara ett fåtal når NHL trots all scouting som läggs ner. Men likväl är det roligt för oss amatörer av olika grad att försöka analysera saker.

  • Gurkan63 skriver:

   Hej igen Mikael !
   Tack för ditt svar genomtänkt och välbalanserat. Kritik ska ges om det är befogad feedback När det är befogad.
   Jag har följt vik i många decennier som du då förstår så tillhör jag det gammla gardet. Jag som du vi vill vik väl . Relationen Pappa och son hoppas jag håller en professionell nivå. Pengar styr idag och vik kommer inte nå SHL om inte det rammlar mycket pengar. Tålamod med vissa spelare vist till en viss gräns. Jag brukar titta tendenser när jag följer spelare och vissa ser man kommer blomma ut och vissa ser man står stilla i sin utveckling. Härligt att diskutera hockey med dig Mikael.

 3. Victor skriver:

  Hade gärna sett en forwardsuppsättning liknande detta:

  Valkvae Olsen/Netterberg-Bartalis-Benker
  Wikman-Skedung-Hertzberg
  R.Carlsson-Öhrn-Bergman
  JJ-FJ-Eriksson

 4. Gurkan63 skriver:

  Vissa spelare har potential att göra mål så kan det vara men dessa ovan nämnda har fått sinna chanser . Hur länge ska vik vänta på dessa chanser ? Hur många chanser ska dom ha ? Det är här jag tycker att vik måste börja välja väg för hur klubben ska drivas. Det finnes många spelare där ute som engång i tiden var lovande men som aldrig blommade ut. Varför ska vik vara klubben som ska chansa? Dessa spelare skulle kanske må bättre i ny miljö 1-2säsonger. Jag kan uppleva en form av naivitet från VIK att tro att dom som inte har blommat ut efter några säsonger i vik , dom kommer inte att blomma ut i te i vik iallafall.

  • Bozo skriver:

   Om Jansson kan lära sig att skjuta på HA nivå vid 25 års ålder, så borde även andra kunna blomma lite.

   • Gurkan63 skriver:

    Bozo du har missförståd mitt innläg.
    Don flesta kan lära sig att gå en del tar det lite längre tid för. Min fundering var att jag undrar om vik har tid att vänta på att vissa ska utvecklads. En klyscha han var ju billig .
    Eller vara kvar för lång och trogen tjänst ?
    Här vik tid att vänta ? Klubben vill ju ge ett sken av att ta sig upp till SHL. Se tex Wikman som tar kliv efter kliv i rätt riktning. Som ledare så måste man se resultat och våga ta tuffa beslut oavsett vilket namn som står på tröjan. Bozo vi tar tex Zetterberg Hur stor det tror du på att pappa Zetterberg är i klubben ?
    Bergman har varit länge i vik hur stor roll spelar det tror du ?
    Här Pannanen blivit för mycket kompis för en del ledare/spelare ?

    • Bozo skriver:

     Zetterberg finns det frågetecken kring, både fysiskt och psykiskt. Vi vet nog bara hälften. Bergman har varit uppgående rejält i två säsonger innan för att denna inte alls få det att stämma, detta skedde i kombination med Öhrn inte fick det att stämma efter sin inledande skada. Hockeyallsvenskan handlar väldigt mycket om självförtroende och att orka mentalt, knappt någon skillnad på spelarna. Typ bara Dahlén och Leduc som man ser kan glida runt på 80% och dominera.

     Jag tror många av spelarna som var kvar från förra säsongen hade rejäla baksmällor denna säsong. Liknande som Dahlbom hade efter urladdningen i slutet av Ettan. Jag tycker de är värda en andra chans om priset är det rätta.

     • Mikael Norén skriver:

      Bozo, tack för intressanta tankar om spelarutveckling. Det är ju många rörliga delar som spelar in: Mental och fysisk form, småskador vi på sidan inte känner till, omgivning på isen, kemi och hur hårt motståndarna ev går på dig etc. samt så klart att olika individer blommar ut vid olika åldrar, vissa till och runt 30 i extrema fall (typ Johan Åkerman, 34 (!), och Elias Fälth, 29).

      • Gurkan63 skriver:

       Mikael Noren och Bozo !
       Jag ställer om frågan som Bozo inte svarade på.
       Hur stor del tror ni att Pappa Zetterberg inverkan har på att sonen får vara i klubben ?
       2. Här Pannanen blivit för mycket kompis med spelarna så att besluten blir där efter ?
       3.Bergman har varit länge i klubben har det en möjlighet till beslut att göra ?

       För mig så är det resultat som är det primära . Att driva en förening efter gulligulll principen är inte min melodi . Bloggen är stundtals bra Mikael men man måste också kunna prata om obekväma saker också. Vi har olika åsikter och det är sunt från min sida . Ska vik syssla med elitidrott eller en verksamhet som gulligullar med spelarna ?

       • Bozo skriver:

        1. Stor. Jag tror oxå att det hade varit svårt att få hit LillZ utan Z. Sedan gillar Paananen LillZ.
        2. Nej. Men man vet mer vad man har än om det man inte har. Har man sett någon lyckas i sin egen miljön så vet man ju att möjligheten till framgång finns.
        3. Bergman har gjort det bra under lång tid, sånt påverkar.