Isbitar: Centerfrågan, enligt uppgifter tunn marknad, Berglund, huvudvärken & tidigare nyckelspelare i Malmö kanske något för HA?

Hur ska Skinnars användas optimalt? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Patrik Zetterberg var som vanligt ganska rak och ärlig på bloggen gällande vad som behöver göras för att komma ur svackan. ”Mer ödmjuka, mer uppoffrande spel och backa bandet” var ord som sportchefen använde.

Men samtidigt sa sportchefen att om det inte snarast sker förbättring måste något göras. Nu säger ju såklart inte en sportchef rakt ut vad han vill göra. Det vore otaktiskt.

Thomas Paananen är lika befriande rak mot media. Samtidigt som bägge kan verka väldigt diplomatiska vet undertecknad vilka oerhört höga krav de ställer på sina spelare…

***

En sak är ju att Jesper Cederberg allt oftare och nyligen flera matcher i rad hamnat utanför 12 forwards. Inte bra för en ung center som behöver istid för att utvecklas.

Uppenbarligen verkar VIK-ledningen inte tycka att Cederberg riktigt håller för HA i dagsläget och det har ”tvingat” in Johan Skinnars som fjärdecenter. Inte optimalt då Skinnars bara vunnit 43 % av teken och är kanske ingen naturlig tvåvägscenter då han saknar en del snabbhet och styrka.

Skulle inte förvåna om VIK-ledningen tittar på någon center som skulle bredda/spetsa upp det hela. Om man nu kan få ekonomi för det.

***

Gällande Patrik Berglund är signalerna att centern inte mår så bra och fortsatt har ganska mycket att reda upp i USA.

Och är det verkligen troligt att han som lämnat 114 miljoner för att några veckor senare välja Allsvenskan? Men osvuret är såklart bäst. Zäta har ju inte pratat direkt hockey med Bulan och vi ska nog inte hoppas på något besked i närtid, och hålla förväntningarna låga…

***

Eftersom Marcus Dahlbom har ett rakt tvåårskontrakt (undertecknad har för mig att någon tidigare sa att detta inte var med några klausuler) till våren 2020 är målvaktens skrala spel en kraftig huvudvärk för föreningen att hantera.

Dessutom ska Dahlbom enligt rykten ha relativt bra lön också för att vara en backup, som det utvecklats till. Det hävdades från något håll att SHL-lag var intresserade efter Dahlboms magiska säsong i Ettan, vilket såklart kan ha trissat priset och kontraktsutformningen lite också.

***

Snacka om press på Samuel Ersson nu. Lätt att glömma att han fortfarande är junior. Samtidigt är det ingen vanlig junior.

***

Annars ska spelarmarknaden vara skral. ”Många lag tittar efter spelare men det finns knappt något på marknaden”, säger en mycket initierad källa i Europa.

En spelare som kom på tal är dock Björn Svensson. Zagreb i österrikiska ligan har som vanligt dålig ekonomi och därifrån kan spelare hämtas för relativt modesta pengar. ”Svensson är inte spektakulär men kan ge ett allsvenskt lag solida minuter som forward.”

3 Responses

 1. robert jonsson skriver:

  Håller med i resonemanget. Anser Skinnars bör utnyttjas som wing spelare och inte som center. Ser Cederberg som en kapabel center med hög arbetskapacitet. Dock svårt att bevisa detta med en speltid på ett fåtal minuter de gånger man får vara med.
  Sedan kanske det är enklast o ställa unge Cederberg utanför laget trots att ett flertal forwards underpresterat de senaste fem matcherna.

 2. Bozo skriver:

  Mkt mkt hemmabetonat numera i HA. Bara Kskoga som blandar och ger. Annars mkt hemmavinster oavsett om det är toppen eller bottenlag.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Kan inte vara kul för spelarna att varje match få ett skitmål i baken i början av matchen. Har kollat video klipp från sista matchen. Som vanligt en dunder tavla av the big man. Kolla finska målisen i j 20 vm han är lika lång 1.95 cm. Vill ledningen förstöra för alla vik fans? Bedrövad VIKFAN!!!