Isbitar efter Björklöven och inför Almtuna: Berglund verkar allt närmare comeback, Sannys intressanta VIK-inside & scout om Aaron Luchuk som är ny i Södertälje

 

Intressant att Sanny Lindström i Expressenpodden (cirka 57 minuter in) bestämt hävdar, enligt säker källa, att VIK tog in Robert Nordmark utan att rådfråga Thomas Paananen (!). Låter ju märkligt då Patrik Zetterberg sa att Paananen länge velat ha ytterligare en assisterande.

Men ändå, avdelning grov spekulation: Kanske kan det vara så hårda bud nu att VIK möjligen vill pusha Paananen att se över sina alternativ för att komma billigare undan vid ett eventuellt coachbyte?

Kanske exempelvis Frölunda, eller lag i typ Österrike (som det väl ryktades om tidigare verkligen gillade Paananen), eller liknande kan tänka sig att ta över kontraktet, vilket skulle kunna vara en win-win för alla inblandade? Om nu bloggen får fortsätta spekulera helvilt…

***

Patrik Berglund verkar komma allt närmare en comeback. Under dagens träning ingick denne i lagets kedjor, kanske för första gången.

Kedjor enligt VLT, men ”Bulan” som ytter:

 • Salminen – Frycklund – Cheek
 • Eriksson – Dower – Berglund
 • Zetterberg – Skedung – Lunsjö
 • Wiberg – ”Junior” – Kangas

Svensson, Kokkonen (misstänkt huvudsmäll i Umeå), Bergman, Östman, Speers och Aronssons saknades.

Frågan är när något Berglundbesked kommer? Det är viktigt för Z att så snabbt som möjligt få klarhet i detta för det fortsatta ombygget av den så underpresterande lagkonstruktionen.

***

Södertälje har hittat en center på den så torra marknaden i form av Aaron Luchuk, tidigare poängkung i ECHL, men senast klen produktion i ganska bra ICEHL hos italienska Pustertal.

Skicklige sportchefen Emil Georgsson verkar också ha en viss försiktighet i LT gällande denna värvning, som dock Östervålasonen har kollat noga i Nordamerika förut.

– Luchuk var inte alls bra i Pustertal, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Kom aldrig igång, de provade honom i varje kedja, både som C och W. Liten satt kille, (”pudgy” kroppsbyggnad), kunde inte göra någonting i fart. Gör i princip allt från stillastående hela tiden.

– Om du bara hade sett honom i Pustertal skulle du aldrig ha tagit honom för den store poänggörare i ECHL som han varit.

9 svar

 1. Musse skriver:

  Den insatte är Lidas 😀

 2. Musse skriver:

  Det börjar bli riktigt uttjatat med alla inlägg att sparka Paananen, det kan inte vara prio 1 just nu för att vända det här. (Och nej, jag är varken kompis eller släkt med honom, bara en supporter/ sponsor som hellre ser att alla pengar läggs på att förstärka spelartruppen) Från en insatt, läs dagens artikel i Vlt. Han borde ju vara hyfsat insatt… ” Största ansvaret om inte spelet stämmer ligger på spelarna” precis som de flesta toppspelare säger. Har vi spelare som är energilösa, inte tar initiativ eller är passiva. Då är det i truppen det först bör ske förändringar.

 3. Bozo skriver:

  Paananen verket sur i alla intervjuer numera, han verkar inte nöjd med det mesta och hänvisar till sportchefen kring allt.

 4. Virre skriver:

  Undrar hur på Z var på både Niederbach och Danielsson när de fanns på marknaden. Hade varit varit fina förstärkningar båda två. Läste även idag att Oliwer Kaski ska vara på gång till HV71 som ju då kommer ha det välbeställt på backsidan vilket kanske kan göra att Filip Westerlund, rightback, ledig? Producerade rätt bra när Timrå gick upp till SHL. Hade varit en förstärkning till vår kantiga backsida helt klart.

  • Mr H skriver:

   Bra tanke där helt klart, Virre!

  • PatrikH skriver:

   Jag tror på Niederbach då jag hört mycket om honom från hans morbror som jag känner sedan länge.

 5. Jim Eriksson skriver:

  Lyssna på klippet i podden!
  Dom sitter ju och garvar åt Västerås, de är så jävla låg nivå på vår klubb just nu så man skäms!
  SHL 2024 bara nämna det just nu känns pinsamt.

  Hur kan Zetterberg inte informera att man tagit in en ny ass tränare tex?
  Det bästa som kan hända för denna klubb är att Paananen och Zetterberg kliver av nu!
  Så denna lekstuga och sandlådenivå på allt dom gör får ett slut!

  Följt VIK sen 90 talet.! Jag skäms över klubben i mitt hjärta just nu!

  • Jakob skriver:

   Jag skämdes över VIK större delen av 90-talet också. Det är inget nytt 😛

 6. Mr. J skriver:

  Känns spontant som att Berglund kommer att presenteras under juluppehållet.