Trots allt visade VIK att de kan lira ishockey mot ett bra Björklöven – men haveriet fortsätter med seriens sämsta försvarsspel, ingen matchning & noll disciplin – hur länge kan detta debacle få fortgå?

Sakari Salminen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

37 svar

 1. Kolla fakta=VLT skriver:

  Fel ang att JG inte tränar. Bulan satte ingen puck på JG men på Ian B. Därimot inte Bergman. Patrik B. Gjorde 52 poäng (22-30) poäng som mest i NHL mest antal mål (23-11) gjorde 32 poäng på 30 matcher under lockouten 2012-13 i VIK snittade drygt 1 poäng match i Hockeyallsvenskan då.
  .

 2. kenta skriver:

  Otter från sura ska det vara ! JG är ett osäkert kort! Hoppas han är 100 annars annars blir det Otter i kassen!

 3. kenta skriver:

  Målvaktskris!?? Ian åker i veckan! JG tränar inte! Ryktas om Ottar från J20 mot Björklöven!? Men kan Björklöven ställa en 17 åring i målet mot vik så varför inte Ottar?

 4. Patrick skriver:

  det man glömmer bort är att Vik har gjort näst mest antal mål, tänka om dem får till försvaret då kan det ju bli jävligt bra. Och om dem kunde få in ett par bra nya spelare.

 5. robert Jonsson skriver:

  Farligt att vid varje förlust skylla detta på inkompetenta domare. Ser man på matchen mot Löven så är det samma problem som det varit under de senaste två åren nämligen dålig disciplin, rörigt defensivt spel från både backar och forwards utan riktiga linjer. Man verkar helt enkelt inte veta hur man skall uppträda i defensiv zon.

  • Rolf skriver:

   Lustigt nog är Löven-supportrarna lika upprörda efter matchen och gnäller på domaren. Måste ju tyda på att han dömde rättvist….

   • Pelle skriver:

    Konstig retorik. Men domarna avgjorde nog inte matchen. Var värre i matchen innan. Det bortdömda målet avgjorde den matchen.

    • Rolf skriver:

     Sa det lite med glimten i ögat. Domarna höll dålig kvalitet men jag tror att de drabbade båda lagen i slutänden. 🙂

 6. Niklas skriver:

  Tyvärr man har alltid varit vik:are men känns som loppet har gott. Börjar nästan kolla på andra lag, eller SHL för att ha något att se framemot. Löven var egentligen bättre sista 30 minuterna. Kan man inte stänga en match när man har ledningen i princip hela matchen på bortaplan är man inte värd 1 poäng. Krävs förändring i ledarstaben samt sportchefs sidan. Detta kommer aldrig hålla i längden. Vilket lag ska man heja på? Löven eller Modo?

 7. D skriver:

  Det är hockeyallsvenskans bästa domare du raljerar över. Självklart ska han kunna kritiseras men nån form av nivå kan vi nog kräva av dig. Tror du på fullaste allvar att Wessner vill åka runt och förstöra för VIK? Utan sin bakgrund som hockeyspelare hade du inte hållt på så här.

  • Mikael Norén skriver:

   Hej anonym. Förstår att det svider när din kompis eller släkting kritiseras, denna blogg är inte för Er. Läs vänligen på andra ställen, ni vill ju bara ha hyllningsartiklar. Kritiken är snarare mot HA att man låter en BIKare döma rivallag. Andra seriösa organisationer tar jäv på allvar, varför finns det begreppet överhuvudtaget? Just för att man ska slippa detta och att bara misstanke finns räcker. Tror inte ni BIKare skulle gilla om Andreas Lindh eller Stefan Holmgren konstant dömde er.

  • J skriver:

   Hockeyallsvenskans bästa domare , bästa jag hört.
   Alla vet att Wessner var benämnd som en gris på planen. Även gris som domare.

   • Mt skriver:

    Wessner och hans team förlorar alltid kontrollen över matcher… Släpper för mycket inledningsvis så att det blir mer boxning än hockey, ex period 1. Sen kompenserat de genom att helt plötsligt ta petiga och paragrafryttande utvisningar, ex Kokkonen (?) som åker på high sticking när klubban inte är i närheten av lövenspelaren… Och nä, det är inte bara i VIK-matcher, jag har sett flertalet matcher där de dömer som de gör samma sak. De håller helt enkelt för ojämn nivå… Lika dålig på att döma som på att spela hockey helt enkelt

 8. Jim skriver:

  Kokkonen i boxplay som topp. Ett hån mot försvaret. Han står still i stort sett. Halvdana täckningar, arrogant, lat och mål i baken. Två mål är han inne på i bp. Där han är stor bidragande faktor. Det är inte bara mot Löven. Se övriga matcher och framtida. Från Söderkvist och Freddans tid, till det här, det är ridå och noll krav och förväntningar i dagsläget.

 9. Mats i Wien skriver:

  Herre gud, styrelsen skrattar oss i ansiktet. Det spelar dom ingen roll om alla supportrar och sponsorer protesterar.
  Vi får hoppas att VIK klarar av att stanna kvar i allsvenskan, kompisandan måste ta slut; hockey Sverige skrattar ut VIK Hockey .. är VIK supporter sen 1968 , JAG skäms, Fy fan

 10. J skriver:

  Jag hörde och har läst något om en SHL-satsning. Jag kollade nyss på tabellen , Östersund ligger före VIK, många lag kommer gå om VIK.. Är det någon som vet när denna SHL-satsning ska komma ?
  VIK har förmodligen seriens sämsta tränare och sportchef. Hoppas inte VIK åker ur Allsvenskan nu bara

  • Bozo skriver:

   Inget att vara stolt över sedan våren 2019. Det är snart 4 år sen. Jag gav upp när man förra vintern valde köra vidare med samma samma. Detta skulle aldrig få fortgå någon annanstans. Trots att VIK gör allt för att inte sticka ut, så är det just det man alltid gör. Omgivningen förstår nada.

 11. Rätt man vid rodret skriver:

  Inte bara ligans sämsta försvar även flest utvisningar i Hockeyallsvenskan enligt cmore. Björklöven la bara i en extra växel och körde över VIK när dom låg under med 4-1. Bästa laget vann inget snack.Bästerås är historia.( kan ha varit när Robert Nordmark vann Elitserien med VIK och SM Guld i Bandy.mm.) Lyssnade på podden med Robert Nordmark som han sa, varför sätta in Mats Ytter som målvakt när
  Tommy Salo vann första matchen med VIK mot Djurgården i bäst av tre matcher i slutspelet ( förklaring korkade tränare som nu i VIK)Men gårdagens superskräll är när jättelandet Brasilien bröt ihop vid straffläggningen mot 4 milj. Landet Kroatien!,Där kan man snacka om hjältar med toppmålvakt. VIKs topp målvakt Salo fick inte stå i andra matchen = Hjärnsläpp av tränaren i VIK!

 12. Musse skriver:

  Jag kan hålla med Paananen att VIK inte var mer odisciplinerade än löven ( t ex hopptacklingen från lillgrisen). Det var ju en härlig tjurig första period med massor av känslor, som en bra match ska innehålla. Då klev BIKaren in som vanligt och förstörde matchen med sina fåniga utvisningar. Efter det blev det bandy då ingen vågade spela på gränsen.
  Synd på Ians jättetavla som släppte in dem i matchen och den här backsidan med Bohm & Co håller inte.

 13. C skriver:

  Micke, du skriver att det är obefintlig coaching men inte så mycket konkreta exempel. Jag tar mig friheten att ge 2. (En av dem finns redan i kommentarerna här)

  2 min kvar tekning i offensiv zon efter lövens timeout. Ställning 5-6 till VIK. Då tar Paananen in Fryklund och Salminen, 2 spelare man VERKLIGEN inte vill ha i egen zon. 15 sekunder senare spelar löven 6-5 och dessa spelare får försvara. 2 av kommentatorerna på TV säger att VIKs 5 spelare är för passiva då. 3 av dem skulle ju inte ens varit på isen.

  Salminen är ju den som skulle gå ut på Wigel vid 6-6 målet så det läget bjuder vi på. Varför inte gå runt på kedja 3-4 sista minuterna? Löven lät ju sin kedja 1 spela vartannat byte sista 10 och det gick ju bra för dem. Dessutom hade löven haft time out så alla VIKarna bör vara skapligt pigga. Här ger man bort 2 poäng.

  Läge 2. Straffar, oavgjort efter 3 straffar var med 1 mål per lag. Då skickar Paananen fram……. Trumvirvel……. Anton Svensson, som är helt iskall. Z gjorde mål på straff nyss, Salminen och Lunis missade men har varit superheta under matchen. Men vi ska ha iskalla Svensson som skytt.

  Löven då? De låter såklart sin bästa straffskytt slå alla straffar han får ta oavsett om han gör mål eller inte.

  Fingertoppskänsla 0 i VIK. Verkar som att Anton Svensson och Daniel Gunnarsson har några superkontrakt med fina klausuler i.

  Sen sa Daggen i periodpauserna att alla dessa utvisningar måste få konsekvenser för spelarna, tror han sa det 3 gånger. Men allt bara fortsätter. Harald Lyckner pratar väll halva matchen om VIKs alla utvisningar.

  Hoppas verkligen att Nordmark får fria händer som du skriver Micke, något är sjukt i årets VIK och nuvarande trio Pannan, Fagge och Z kan inte uppenbarligen ändra på det.

 14. Kalle skriver:

  Det lag som vinner behöver skickliga spelare men framför allt ett lag där alla trivs och kämpar tillsammans. Vad behövs då? Jo att lagets för tillfället bästa spelare är osjälviska och spelar för laget. Exempel på sådana heter Bergeron, Foppa, Näslund * 2, Sedin, Öhman … tyvärr inte Frycklund …

 15. Icing skriver:

  Ja man blir inte klok på TP’s coachning… när dom släppte in pp målet mot hästen senast stod #77 och #33 som koner och när löven tar ut målvakten sätter TP in#77 #33 och en iskall #9 plus en Salminen som inte ska vara i försvarszon och vikarna ställer sig som koner…Tack och godnatt…
  Men TP ville väl bättra på salminens självförtroende och hoppas på en i tom kasse…. jaget före laget.

 16. Mikael skriver:

  Med denna styrelse så kommer det tyvärr fortgå tills laget inte existerar längre! Vi är i slutet på en shl satsning och VAD har denna sportchef samt tränare lyckas med?! INTE ETT SKIT!! förutom att just MISSLYCKAS!!

 17. Kenneth skriver:

  Hur tänker man på backsidan? Gunnarsson är en spelskicklig back med spelsinne. Varför spelar han i poweplay? Denna försvarspjäs ska ju spela boxplay och inte powerplay. Övriga backar saknas när Östman är birta. Jansson var bra idag men i övrigt saknas bra backspel. 6 backar med utfyllnad sv Göransson räcker inte. Minst 4 stabila, offensiva backar in.

 18. HR skriver:

  Det som måste nämnas när vi är ”glada” att VIK håller jämna steg är att Lövens målvakt nr 1 släppte 2 oerhört billiga och sedan utgick (skadad, sjuk?), den starten bjuds man nog inte på så många gånger. Sen 4 mål på nästa målis, en 17-årig debutant. Som sen får avgöra straffläggningen. Kanske inte en så stor offensiv framgång egentligen?

 19. Vintermanen skriver:

  Frycklunds onödiga två är helt oacceptabelt och hade jag varit coach så hade jag bänkat Frycklund direkt . Frycklund är helt ur form och behöver få sig en tankeställare om han förtjänar platsen som förstecenter.

  • Per Lilja skriver:

   Han har varit dålig hela säsongen, men vem skall ersätta honom. Finns ju inga bra centrar i VIK.

 20. Olle skriver:

  Salminen bra framåt äntligen men helt iskall och stillastående bakåt tyvärr. Dålig diciplin som du också pekar på. Det är dom mest uppburna och erfarna som tar dom onödiga utvisningarna. Hårt och tufft ja men slarvigt och huvudlöst ger meningslösa utvisningar mot Löven som har seriens bäst pp tillsammans med MoDo.

 21. Bozo skriver:

  Mycket prat länge om att det är sån press att spela i VIK, oavsett förutsättningar. Som det ofta blir då istället är att pendeln svänger helt åt andra hållet. Hemvävt, familjärt, ingen klubbchef, mjukisbyxor hela veckan. Allt för att skapa en mer avslappnad miljö i kontrast till pressen från media och publik. Tyvärr funkar inte den approachen när resurserna ökar och tuffa målsättningar kommuniceras ut, det hänger helt enkelt inte ihop och blir väldigt otydligt.

 22. Nyfiken skriver:

  Du nämner inget om 4-målskytten i Löven Scott Pooley som du spådde bli en flopp före säsongen? Inte ett ord. Just nu 27p på 26 matcher varav 16 mål. Fortfarande floppvarning? 😄

  • Mikael Norén skriver:

   Min fars gamle farbror hade också gjort mål på detta VIK med seriens sämsta försvar 🙂

   • Andre Forslöf skriver:

    Hur kan du berömma vik när det målen skedde på en febersjuk dorio och en 17-årig tredjemålvakt?

  • Misse skriver:

   Utan att komma ihåg just den artikeln, men Micke förutspår sällan hur det går för nån spelare, utan publicerar vad framför allt scouter han har kontaktat säger om enskilda spelare. Skönt och kul för dig att det inte var så. Grattis till vinsten och till en bra spelare;) Hoppas på ett möte med löven i slutspelet ( om vi mot förmodan skulle ta oss dit). Härliga matcher och känslor mellan dessa lagen.

  • Jocke skriver:

   Såhär skrev Micke efter försäsongen när han sett Pooley några ggr, dvs inte bara efter en match och hans ord, inte en scouts. ” Scott Pooley, som VIK ville ha, ser mycket kantig ut men hittar nätet på ett imponerande sätt”

   Men läskunnigheten är inte alltid så hög i Umeå. Och detta är alltså utan att ha sett en enda tävlingsmatch med Pooley som alltid säger mer än massa tråkiga träningsmatcher, där speciellt nordamerikaner brukar va rätt sömniga

   • Misse skriver:

    Ja, inte tolkar jag det som nån form av floppindikering. Det var nog ordet ”kantig” som fått diverse Umeåbor att gå i taket.