Isbitar från träff med Appelgren på kansliet: ”Framtidens hockey blir nog lite mer spelande och ”Sovjetlik””

Undertecknad träffade Andreas Appelgren idag. Eskilstunasonen gav ett fast handslag och visade mig runt lite och konstaterade att faciliteterna på VIK-kontoret håller SHL-klass/stil.

Kommer mer från denna träff, men några småpunkter jag noterade:

¤ ”Äpplet” vill ge tränarna platser på kontoret, vilket tydligen inte är så vanligt. ”Så lätt att tränarna ”isoleras” annars och de behöver lite vettigt kontorsfolk att snacka med som ombyte (haha)”

¤ Sportchefen ger ett mycket sympatiskt, harmoniskt och drivet intryck och är lätt att prata med, men Äpplet har även en liten ”mean streak” och tyckte att VIK-truppen var för snäll mot varandra och alla andra i början. ”Men sedan trissade jag på och då hettade det till och det blev rejäla duster på träning och då lyfte vi som lag”. (Äpplet nämnde faktiskt att det blev hälsosamma riktiga uppgörelser på träning!)

¤ Vet inte om det kommit fram, men tre toppspelare på J20-nivå är klara för J-laget. En från USA/Lettland och två från SHL-klubbar. ”Vi vill satsa mer på J20 så att de lyfter mot toppen”.

¤ Angående framtidens hockey och sportens evolution tror Äpplet på ”mer spel” i grova drag. ”Det blir nog lite mer spelmodeller likt det gamla Sovjet faktiskt, som dock kommer kräva mycket skickliga passningsspelare”

¤ Äpplet kritiserade scoutingen i svensk hockey och hur oerhört dyrbar en felvärvning är. ”Trodde för några år sedan att scoutingfokus skulle slå hårdare och att alla lag skulle ha en massa scoutar, men så har det inte riktigt blivit”.

***

Intressant att notera att hela 91 % av alla som röstat till höger är villiga att stötta VIK under rätt förutsättningar. Tror detta lag verkligen skulle må bra av mer spets för att lyfta de unga spelarna…

1 svar

  1. Peter skriver:

    Har du några namn på dom som signat för J20? Hittar inget om dessa nyförvärv någon annanstans.