Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Mattias Jonson ny ordförande efter lugnt årsmöte & tre AHL-forwards som letar jobb i Europa

Mattias Jonson är VIK:s nye ordförande. Det beslutade årsmötet igår. Medlemmarna på plats röstade också för att gamla styrelsen ska beviljas ansvarsfrihet, vilket gjorde vissa upprörda på (a)sociala medier.

Det var enligt uppgifter ett lugnt styrelsemöte och Jonson var på VLT.se förvånad att inte några där på plats kritiserade saker. Kritiker valde alltså istället att sitta hemma och i efterhand rasa på Twitter, en tveksam taktik om man verkligen vill påverka.

Om man nu tyckte att det var så extremt viktigt att den gamla styrelsen inte skulle fått ansvarsfrihet borde man väl mobiliserat rejält innan mötet? Folk i VIK har ju blivit av med sina jobb och andra har lämnat ideella poster, så helt konsekvenslöst har det med rätta, trots allt, knappast varit för de som misslyckades med att hålla koll på ekonomin. Och hade något brottsligt upptäcks hade den erfarne externa rekonstruktören slagit larm direkt antar jag.

Att spelare som är elitidrottsmän på hög nivå röstar så att fokus ska ligga framåt borde väl alla förstått på förhand, det vore märkligt om de inte vill styra allt fokus på att vara redo inför kommande säsong och slippa ev. stämningar och strul off-ice plus att klubbmärket dras i skiten mer. Men har man aldrig själv nosat på elitidrott är det kanske svårt att förstå, dvs. hur extremt mycket som krävs mentalt/fysiskt och att man kliniskt vill få bort alla störningsmoment på sidan.

***

Mattias Jonson valdes alltså. Kritik finns mot att han fanns med i förra styrelsens senaste år. Det ifrågasättandet är befogat, men det är väl sällan så svart-vitt i praktiken att alla är precis lika skyldiga om saker går åt skogen? Vi får hoppas att en grundlig analys gjorts som visar att Jonson var mer en del av lösningen än en del av problemet.

Jonson ger intryck av att vara mycket mjuk och försynt under intervjuer. Är omtyckt av många vad jag förstår, inklusive VIK-ikonen Stefan ”Stiffen” Holmgren. Hoppas även Jonson kan ta fram samma tuffhet som ”Stiffen” när det behövs.

***

Så äntligen lite silly och hockey! Följande AHL-forwards söker jobb i Europa:

Rob Bordson, Vinny Saponari & Phil McRae.

Var kan de tänkas hamna? Känns som en Oskarshamnsvärvning någon av dem va, (med glimten)?

xyz_smap:
1, 1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}, a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Ulf

    Kan väl bara säga som så, är man anställd och medlem så är det väl inga problem med att få rösta, eller?

  2. Anders

    Samtidigt kan man ställa sig frågande till om folk som är avlönade av klubben bör vara röstberättigade… Känns som jäv..

Tweets

Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Shit, de trodde jag inte!

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Vad vägde Theo Fleury? Haha nä men okej, de var nog lite väl illa😀

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@Namnsson1 @VIKFanCentral Med endast 68 kg på vågen behöver du nog inte vara så orolig för det. Tråkigt, men ska t… https://t.co/gaAwRQIu4a

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto