Isbitar med inside Roe, Hakkarainen slog ut sex (!) tänder i den tuffa hockeyvardagen, koll på finska och tyska (trots allt) eventuellt säljande lag & inför Paananen-podd

Poddags med Thomas Paananen igen! FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Juletider och en chans att stanna upp, vila och reflektera för många. Logan Roe har via sin flickvän Illyssa filmat vardagen och den dagliga repetitionen som professionell hockeyspelare. Inte så glamoröst kanske alla gånger. Man förstår verkligen att elitidrottande är långt ifrån för alla.

Tydligen är rostat hyfsat grovt bröd med jordnötssmör och banan för vinnare. Men hursomhelst ska det bli spännande att se hur Roe kommer vara andra halvan på säsongen. Vissa importer växlar ju upp, andra ner – då kanske hemlängtan kommer.

Men Roe har ju bra uppbackning av sin flickvän vilket nog gör det svenska mörkret mer uthärdligt. Med alla verktyg amerikanen har kan nog 29-åringen, med ännu mer självförtroende, öka intensiteten i det fysiska spelet och offensiven ännu mer.

För just det är något som händer närmare våren; att topplag och mer rutinerade spelare växlar upp allt mer desto närmare slutspelet vi kommer. Det behöver även VIK göra.

***

Patrik Zetterberg ska försöka hitta en julklapp i till VIK-fansen i form av ett nyförvärv, även det inte finns något jättehett just nu enligt Z på VIK.se. Men inom några veckor så.

Zäta berättade också att Mikael Hakkarainen så där i förbifarten slog ut s-e-x tänder i Tingsryd och återkom på isen i samma match. Oj och aj. Som sagt – elitidrottande är inte för alla.

***

På tal om marknaden har det ju ofta varit från Tyskland och Finland många värvat från lag som sågats av där utan att riskera nedlflyttning.

Det gäller fortfarande i Finland. Och det börjar se riktigt jobbigt ut för Saipa, JYP och Ässät. I Saipa finns exempelvis Marc-Olivier Roy som jag vet allsvenska lag högg på, då högst troligen också VIK. Detta då han tidigare lämnade ICEHL under säsongen.

Roy är dock mest en spelfördelande och skicklig center, när VIK mest behöver någon som kan näta. Men VIK får nog lite ta det som finns också, precis som Zäta säger på VIK.se.

***

Gällande tyska ligan talade jag med insatt om hur det egentligen ser ut där nuförtiden gällande nedflyttning och möjligheter att värva därifrån:

”Tidigare var det en stor sak här i Tyskland. Exempelvis Krefeld gav bort toppspelare som Pietta (Leksand) i några veckor (och även Trivellato till VIK med flera). De andra tyska lagen gillade det inte. Nu måste lagen i botten av tabellställningen kämpa till slutet:

1-6: Kvartsfinal
7-10: 1:a omgången (bäst av 3)
11-14: Säsongen är över
15: går till DEL2

Det finns ingen nedflyttningsomgång. Ligan sa att de ville göra grundserien viktigare, så det sist placerade laget går direkt ur till DEL2.

I år kan det bli så att ett, eller två, lag åker ur, eftersom DEL vill gå tillbaka till 14 lag. Så det 15:e laget går definitivt ner, och om Frankfurt – i år det enda DEL2-laget som har infrastrukturen att spela i DEL – vinner titeln i den andra ligan, åker det 14:e laget i DEL också ur.”

Men trots allt finns en chans att några lag hamnar i ett ingenmansland. Lite märkligt att det beror på Frankfurt i DEL2 om ett eller två lag ramlar ur…

***

Under tisdagen blir det podd med Thomas Paananen. Har Du som läsare någon fråga till coachen?

3 svar

 1. Vintermannen skriver:

  Logan Roe gillar jag och tycker han blir bara blir bättre och bättre, vill gärna ha kvar honom nästa säsong och lika med Tornberg.

 2. CD skriver:

  Fråga 1 bara lite löst… i mitt tycke.. . man måste ju lufta på Ryttar ibland så det är inget konstigt…
  Fråga 2 lite löst… i mitt tycke…. Jag är rätt säker på att Wiberg kommer bli erbjuden ett kontrakt, för han har ju verkligen visat framfötterna, men Kangas har redan kontrakt och måste då få spela ibland.

  Men i slutändan ska ju sjävlklart de bästa spela…. men målvakterna är ju viktiga.. båda två…:)

 3. Christoffer skriver:

  Fråga till Pannan.

  Fråga 1
  Hur tänker de i matchandets av målvakterna? Ryttar stod ju uppe i Modo och det var ju med facit i hand inte superbra. Ska vi klättra i tabellen behöver vi vinna fler matcher mot våra toppkonkurrenter och då behöver nog bästa målvakten stå mot de lagen.

  Fråga 2 Många tycker att Wiberg presterat mer än Kangas men Kangas har fått spela mer. Kanske inte läge att dra upp det så men kan inte Wiberg vara en spelare att satsa extra på med tanke på storlek, målfarlighet och framtid?