Jeremy Williams: ”Att vi har en kärntrupp kvar kommer att betyda så mycket nästa säsong”

Jeremy laddar om och säger sig veta vad som krävs nu personligen för att lyckas i målet att nå SHL. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick byta några ord med alltid lika tillmötesgående Jeremy Williams som nu är hemma i Kanada.

Jeremy, om vi blickar tillbaka lite. Vad kan vi lära av kvalserien?

– Jag tror att alla drog lärdom av den. Jag vet nu personligen vad jag har att göra i sommar och under nästa säsong för att göra skillnad när det är dags nästa år. Jag tror att alla som kommer tillbaka nästa år kommer att veta vad som krävs för att nå vårt mål som såklart är att flytta upp till SHL, menar Jeremy.

Vad var din egen känsla i kvalserien? Jag har kanske har fel, men jag tyckte att du spelade riktigt bra de två första matcherna. Lite otur kanske att du inte gjorde mål mot Rögle hemma. Efter de matcherna såg det ut som om du hade ont?

– Det var väldigt frustrerande. Jag var inte skadad men jag var inte stark nog i mitt ben efter att ha missat tre veckor. Min uthållighet var inte där jag ville. Jag behövde vila men samtidigt behövde jag hårdträning – och du kan inte göra båda, säger Jeremy som uppenbarligen hamnade i ett moment-22.

Gör du något särskilt för att läka kroppen under sommaren?

– Jag tog ett par veckor ledigt och tillbringade tid med min fru, hennes familj och min familj där hemma. Nu är vi tillbaka i förberedelserna inför nästa säsong. Jag var allmänt nere när jag blev skadad men är nu tillbaka och tränar med Steve Bodanis på SST i Hamilton.

Nu när Daniel Viksten lämnat för SHL kanske Jeremy blir ensam på den allsvenska tronen som ”Kung av skott”. De flesta av de 26 målen ifjol var riktiga klassavslut och mycket få ”skitmål”. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vad betyder detta att McGrath, Fornataro, Mitell (detta skrevs innan Mitell slutade) och Fransson fortsätter?

– Jag vet att dessa spelare kommer att vara en stor del av vår framgång nästa år. Varje spelare bidrar med något viktigt för vårt lag. Att vi har en bra kärngrupp av spelare kommer att göra stor skillnad. Vi vet vad som förväntas av oss. Att vi får vara tillsammans från början av året kommer att vara en stor hjälp!

Har du något du vill säga till alla VIK-fans där ute?

– Jag vill tacka dem för deras stöd under säsongen och i kvalserien. Saker gick uppenbarligen inte vägen men vi kommer att lära oss av våra misstag och bli bättre tack vare dem.

– Det krävs tålamod och förståelse i en supporter/spelare-relation. Ett positivt stöd samtidigt som att spelarna förstår vad som förväntas av dem kommer att skapa en bra supporter/spelare-upplevelse för alla, menar Jeremy, som bland annat under säsongen på Twitter indirekt försvarade Matt Fornataro som där hårt kritiserats.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vad kommer ni göra under sommaren?

– Vi är tillbaka i Ontario och är båda arbetar på våra karriärer. Ashley har gjort auditions och några tester för nya shower som alla ser positiva ut! Jag kunde inte vara mer stolt över henne!

– Vi är båda annars mycket upptagna. Jag hjälper till undervisa kring hockey, jag läser en brandmanskurs och tränar såklart, detta tar upp det mesta av min tid.

– Ashley är som sagt upptagen med auditions, en skådespeleri/dramakurs på en privatskola och att ta hand om mig! Vi försöker alltid hitta tid i våra hektiska scheman för att varva ner och njuta av tiden hemma tillsammans. Nyligen tog vi en liten resa ner till i ”Niagara Falls” bara för att vara tillsammans och njuta av en kväll utan distraktioner!

VIK letar efter en ny tränare (detta gjordes innan Martin Filander presenterades). Vilka fem egenskaper tycker du är de viktigaste hos en coach?

– Jag måste säga: hur man lär ut/undervisning, motivation, ansvar, spelsystem och kommunikation. Dessa är av enorm betydelse på alla nivåer av coaching och hjälper ett lag på många olika sätt.

– Vi längtar redan tillbaka till Västerås och att vi ska ha en mycket framgångsrik säsong som lag! Tack för allt arbete ni gör och stödet ni ger till VIK och låt mig veta om du behöver något under sommaren, säger hjälpsamme Jeremy avslutningsvis.