Ihärdiga rykten om Fogström och Johner innebär att NJ siktar på Fornataro som ytter?

018

Dustin Johner har gjort hela 24 mål i powerplay de tre senaste allsvenska säsongerna. Just egenskaperna som powerplayspecialist är nog det som gör NJ mest intresserad. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Före Niklas Fogström och Dustin Johner lämnade Mora/Tingsryd för Luleå/Djurgården sommaren 2012 var Niklas Johansson intresserad. Så det är inte konstigt att NJ är det igen.

Johner har varit bra i powerplay för Djurgården och var åtta i Allsvenskans poängliga gällande powerplay med 10+9 i den spelformen. Säsongerna innan gjorde Johner sex respektive åtta powerplaymål i DIF/Tingsryd. Att lyfta power play är kanske det enskilt viktigaste förbättringsområdet om det ska bli SHL. Här är Johner beprövad.

Fogström hyllades efter sin första säsong i SHL med Luleå och fick ett nytt tvåårskontrakt. Men senaste säsongen sjönk 32-åringen från 23 till 14 poäng och från +19 till -4. Så därav VIK:s intresse att få loss.

022

Kommer “Freddan” och Dustin fortsätta åka åt samma håll, dock med samma färger, nästa år? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Men eftersom VIK redan har två toppcentrar signade i McGrath och Fornataro kan man undra hur NJ tänker. Inte vill man satsa så dyra pengar på en tredjecenter? NJ är ganska svår att få tag i så då får vi spekulera själva.

Dessutom när man har två unga centrar i Frycklund/Mastomäki där känslan är att minst en kommer slå igenom om de får förtroende. Möjligen är också Fredrik Johansson och Marcus Söderkvist tilltänkta centrar, även om de gör sig bättre på andra positioner.

Så ett möjligt scenario är man räknar Matt Fornataro som ytter. Fornataro spelar med små marginaler i egen zon är inte direkt en tvåvägscenter. Framåt är dock 28-åringen mycket begåvad och skulle kanske må bra av att komma upp högre i banan och lira med någon snabb center som Niklas Fogström.

Gällande Johner ska emellertid det vara VIK och två andra klubbar som trissar priset. Gällande Fogström har han ett gällande kontrakt med Luleå. NJ har därmed några hinder kvar.

Som lök på laxen har Södertälje trots sin uttalade storsatsning inte direkt värvat glittrande glamour hittills. Lika kan sägas om deras trupp som på pappret just nu är ganska stor och ganska grå. Så de kanske börjar bli desperata att få värva en “stort” namn…

***

Rösta till höger vad du tycker är det största behovet just nu!

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:58:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2014/05/018.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Buss 7

    Marko: tycker det enbart att det är positivt att NJ jobbar i det tysta. Att det inte finns något intresse från klubben är ju bara nonsens, det begriper du väl att det gör. Att det inte surras så mycket namn kan ju betyda att VIK är ute efter kanoner och inte medelmåttor..

  2. Marko

    Vad som saknas i VIK just nu? Vad som sägs om ett nyförvärv över huvudtaget? Har aldrig vart med om en mer stendöd Silly season än denna! Året VIK skulle upp i SHL framstår mer och mer som en gammal skrotbil med soppatorsk mitt i ödemarken! Det är totalt värdelöst att va VIK:are just nu:). Verkar inte finnas nåt intresse från klubbens sida vilket skickar signaler som gör mig jävligt orolig!

Tweets

Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@Kingqvist @VIKFanCentral Devaux tränade ju golfsving på en spelare som inte var beredd, misslyckades med det oxså!… https://t.co/yNfXRNPBpB

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral I ärlighetens namn måste VIK ha en ledning som är SHL-mässig också. Ledningen skall tala om vilken h… https://t.co/Z4QOf9jWqL

SvaraRetweetFavorit
Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@VIKFanCentral Största misstaget var nog att gå ut med att det var en SHL satsning, när har VIK lyckats under press… https://t.co/2ck6tMkCep

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto