VIK sneglar på Eddie Davidsson och är kanske inspirerande Karlskronas Division-1-succé

Jimmy Andersson och Filip Crusman gjorde succé efter att de lämnat Vita Hästen respektive Enköping för Karlskrona inför förra säsongen.

Kanske grämer sig VIK-ledningen då man inte fullföljde sitt intresse för Andersson och man ”missade” Cruseman i grannlaget Enköping.

För nu, precis som Centralen indikerade redan den 29:e april, kan Eddie Davidsson vara på väg till VIK.

– Ja, det vart en bra säsong, säger Eddie till Centralen. Främst i Allettan efter jul. Jag har varit i kontakt med Niklas men jag vill inte gå in på allt som sades mellan oss. Men det var positiva tongångar. Finns inget att tveka på om chansen dyker upp, menar Eddie.

***

På pappret är Davidsson en karbonkopia av Jimmy Andersson, som alltså gjorde 36 poäng i KHK och 3+3 på sex playoffmatcher där.

Eddie gjorde dessutom ett mål som fått en del uppmärksamhet på Youtube i VIK J20. Inget snack om att det krävs handleder för ett sådant mål.

Men det som står ut mest är den senaste AllEttan alltså. Där gjorde Eddie hela 21 poäng (10+11) på bara 14 matcher och stekte då till och med Division-1-fantomen Marcus Eriksson som stannade på 19 pinnar i ett bättre lag. Imponerande.

Frågan är bara vilken roll Eddie skulle få i VIK. Känslan är att Eddie är en lirare och skulle nog behöva en hyfsat begåvad omgivning. Eller skulle 91 kilo Eddie rent utav klara en roll i en ”crash-line”?

***

NJ har ju haft blandade resultat i sina värv från Ettan. Emil Mårtensson, Mike Wirll, Daniel Despotovic (tryout dock), Emil Flodqvist (tryout) var inte så lyckade. Lyckade i olika utsträckning var däremot Thomas Mitell, Viktor Mårtensson, Jonte Berg och Marcus Eriksson.

Så det verkar vara lite 50/50 om man ska lyckas hitta division-1-stjärnor som håller i Allsvenskan. I alla fall för NJ.