Jeremy Williams om de bästa kedjekamraterna, träningen och tipsen till NJ: ”Han är en enormt bra passningsspelare”

En frisk och fräsch Jeremy innehar, förutom ett skott i världsklass, utsökt spelsinne och enormt fina händer. Måtte Hammar få veteranen att hålla hela säsongen nu… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick tag i tillmötesgående superskytten Jeremy Williams som firar sommar hemma i Kanada.

– Vi har varit mycket upptagna i sommar. Ashley är på filminspelning just nu och kommer att köra dramaläger för barn i juli och augusti.

– Vi besökte min familj i Saskatchewan och har flyttat in i vårt nya hus, så det har varit massor av arbete (skratt).

Vilken typ av träning kör du just nu?

– Min träning i sommar har bestått av styrketräning för hela kroppen, tempolöpning och rehab.

Med den nya fysion Jan Hammar, hur ändrar det din egen träning nu? NJ sa att han verkligen hjälpt dig med din senaste skada, vad gjorde han?

– Jan är ett bra tillskott till vårt lag. Han är mycket kunnig och har verktygen för att hjälpa våra spelare att vara i form, hålla sig friska och att alla känner sig starka inför den kommande säsongen.

– En spelares hälsa är så mycket mer än bara att lyfta vikter och Jan kan belysa dessa aspekter i vår klubb.

Gör du någon form av en särskild rutin för att läka/förbereda kroppen under sommaren, efter att du blivit skadad de två senaste säsongerna?

– Jag skulle inte säga att det är en särskild träning, men mer koncentrerad på vissa områden.

Vad hade hänt i KHK-serien om #18 varit med? Knappast hade KHK:s låga försvar varit lika framgångsrikt med Williams distansskytte…  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Om vi ser man tillbaka på SHL-kvalet, vad kan vi lära oss av det?

– Jag tror att vi alla vet hur vi måste göra för att lyckas i år. Om det är något vi har lärt oss är det att vi aldrig kan vara nöjda med ett bra insats om resultat ändå är dåligt.

Har du haft några kontakter med nykomlingarna Matt Leitner och Charlie Cook? 

– Jag hörde av mig till Matt men kunde inte nå Charlie. Jag känner ingen av dem personligen men jag ser fram emot att träffa båda.

Hjälper du NJ något med kontakter där borta med nyförvärv?

– Jag har blivit frågad några frågor om spelare, men för det mesta gör NJ sitt jobb och jag försöker göra mitt jobb, vilket är att bli starkare.

Du har gjort hela 45 mål på bara 96 matcher (två halvskadade slutspel inräknade) i VIK, trots att du inte haft bestående kedjekamrater där ni kunnat bygga kemi över tid. Hur ser du på det? Vilka har varit dina bästa kedjekamrater genom åren?

– I grund och botten behöver varje kedja tre olika delar för att lyckas. För en målskytt är bästa combon en skicklig passare och någon som vinner puckar i anfallszon.

– Den bästa kombinationen i min karriär var faktiskt i juniorligan (WHL i Swift Current Broncos). Tyler Redenbach hade 74 assist och Davin Heintz var vår 6’5 (193 cm) powerforward.

– Jag har spelat med Kris Newbury mycket i min AHL-karriär och han var en enormt bra passningsspelare för mig.

Något annat du vill påpeka som viktigt nästa säsong för att VIK ska nå SHL, äntligen?

– Vi måste stödja varandra, hålla varandra ansvariga och driva varandra varje dag för att uppnå vårt mål, säger Jeremy avslutningsvis.

2 Responses

 1. GLG skriver:

  Kansli-nissarna med klubbchefen Fägerblad och ordföranden i spetsen tar garanterat hand om den största löne-budgeten. Tycker jag är helt fel, nästan så det är kriminellt

 2. Mr H skriver:

  Enligt VLT i fredags (tror jag det var) så har Jonte Berg inte fått ett enda förslag från NJ!! Betyder det att han inte är värd ens fjolårets lön, eller?
  Märklig strategi att bara skaffa nya spelare istället för att behålla det som fungerar.
  Var är VIKs pengar? Hela avslutningen var ju utsåld, samt att publiksnittet var högt överlag under säsongen. Det sägs för lite om det här än så länge. Visst – McGrath’s och Fornataro’s kontrakt – men det kan väl inte äta upp allt…
  Att hitta bra material nu – så här sent – är som att hitta nålen i höstacken. Nästan. Minst en toppback måste in.