JG kommer presenteras då Rögle är klara och scoutrapport på Alexander Molldén som också ska vara klar: ”På sikt ser jag Molle som en potentiell SHL-back”

Johan Gustafsson kommer tillbaka till Västerås. Undrar var den snygga pingvinmasken är idag?

 

Den fantastiska gulsvarta starten på sillyn fortsätter. Johan ”JG” Gustafsson ska vara klar! Bloggen har också hört det från flera bra källor men nu går Sillykungen Johan Svensson ut hårt på Expressen, och ”MrMadhawk” är ju i princip 100-procentig.

I Sannys och Johans eminenta podd på Expressen slår de även fast att JG fortfarande är en bra SHL-målvakt och högst sannolikt blir Allsvenskans bästa burväktare.

I samma artikel slås det även fast att Kristianstad IK:s back Alexander Molldén också är klar. Molldén vann, som bloggen skrivit flera gånger nu, målligan för backar med sex strutar i PP med sin fina högerslägga.

Bloggen har alltså också hört om Molldén och VIK, så ”Molle” kan vi också räkna hem, och så sent som igår skrev jag om Molldén som en tänkbar skytt i PP2.

Totalt blev det 8+3 på 39 matcher i KIK. Men faktum är att 25-åringen knappt spelade de första tio matcherna och fick då väldigt lite istid. Så räknar man på 52 matcher motsvarar det snittet runt 12-14 mål, om vi räknar bort de tidiga matcherna med noll eller lite istid.

***

Nedan är vad KIK-kännaren Max Strömberg Melin (@max__xths på Twitter) säger om Molldén. Max har bland annat jobbat i TV med webbsändningar.

– Molldén växte under säsongen ut till en väldigt bra back. Har väldigt fina egenskaper när det gäller att kontrollerat ta sig ur egen zon, både genom egen pucktransport, men även genom effektivt och bra första pass, säger Max till bloggen.

– Tidigare var han lite omogen och ville alltid spela kreativt oavsett situation, men tycker under denna säsong han på ett bättre sätt lärde sig värdera när det ska spelas simpelt eller lite mer avancerat.

– Skottet har ju alltid varit hans stora styrka och stora skillnaden i år mot tidigare är att han numer träffar mål på klart fler av sina avslut. I PP är han ett jättehot där han tidigare spelade på point (mitt på blålinjen) och där fick han inte ut fullt av sin potential, men när han sedan flyttades till vänstra sidan av ”paraplyet” kom han mer till sin rätta.

Han gjorde ju lite assister, bara tre stycken. Hur är blicken och passningsspelet?

– Det är inget fel på det. Ofta i PP-spelet var det just ”Molle” som tog skotten och därmed inte samlade på sig assister som Miketinac och Pethrus gjorde. Tycker han genom passningsspelet i 5-mot-5 spelet låg bakom tillräckligt mycket för att kunna samlat på sig en handfull assister till.

– Spelet utan puck och i egen zon är fortfarande där han är lite svagare, men tycker han ofta spelar smart där och använder sitt hockey-IQ i defensiven, snarare än fysiken och det blir han mer och mer effektiv på att lyckas med.

– Har ingen jätteimponerande skridskoåkning men klarar sig ändå, mest tack vare sitt spelsinne som kompenserar för åkningen som är ok, men inte mer.

– Hävdar sig bra fysiskt men spelar inte jättefysiskt. Men kan stå emot starka forwards runt eget mål och runt sargerna.

– För att få ut det bästa av Molldén hade jag spelat honom med en stabil back där han får spela sitt spel och släppa loss och veta att där kan finnas utrymme för misstag. Han har starkt psyke där han vågar fortsätta även om han gjort fel lite tidigare.

– Blir det av – så grattis till en stark värvning, på sikt ser jag honom som en potentiell SHL-back, säger Max avslutningsvis.

4 svar

 1. Fredrik skriver:

  Jan, nog är du lite hård där. 🙂

  Iacobellis blev en i mängden – det var problemet… Skumt hur ofta han tappade balansen på isen också tyckte jag. Ingen spets, men han var inte usel heller enligt min åsikt… Finns klart sämre värvningar – Giancarlo Iuorio t ex…. 😁

 2. Jan Malmberg skriver:

  Borde bli en intressant säsong 2021-2022. Inga mer Lacobelli hoppas jag sämsta transatlanten någonsin i VIK. Johan Gustafsson minns jag mest för att han gick till Frölunda efter VIK. Tänk om det kunde bli publik nästa säsong. Annars får dom väl bygga om Hockey Arenor till restauranger, eller göra som Putin skita i Corona och släppa in folk som dom gör i KHL.

 3. Bozo skriver:

  Bra att VIK för en gång skulle bygger uppifrån och ner. Det var länge sedan det gjordes senast.

 4. Peter T skriver:

  Vaffan är det som händer??
  Jag får sån jäkla hybris 😳
  Vart ska detta sluta.

  Vilken HockeyAllsvenska vi nästa säsong, om allt klaffar enligt ovan, lag som satsar:
  Västerås
  HV71
  Södertälje
  AIK
  Modo
  Nått av lagen TIK/Löven
  BIK som alltid får till slagkraftiga lag.
  Måtte det tillåtas publik nästa säsong…..