Silly: Jeremy Williams får troligen inget nytt kontrakt i Tyskland, lite Niklas Olausson & hur ser egentligen behovet av högerskyttar ut?

VIK:s nu eventuella nyförvärv kan nog enligt insatt påminna lite om Jeremy Williams, som var mycket omtyckt i Västerås och kunde hota både med skott och passningar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt kontakter på insidan kommer sannolikt Jeremy Williams inte få något nytt kontrakt i Straubing. Den så vasse högerskytten har hunnit bli 37 år, men har producerat bra de senaste säsongerna i tyska toppligan, även om produktionen gick ner något senaste säsongen.

Källan är också osäker på om Williams, som gjorde 62 mål och 117 poäng på 133 matcher i VIK 2013-2016, kommer sluta eller fortsätta. Källan menar vidare att Williams bara varit okey och att det finns frågetecken om skridskoåkningen.

Snacka om att en del gamla VIK-godingar kommit i omlopp…

***

VIK vill ju annars intressant nog få in flera starka högerskyttar, och har redan påbörjat den upprustningen.

Om vi uppdaterar oss på ”fantasikedjor” och PP, enligt sillyrykten:

 1. Mr X 1 – Mr X 2 – Svensson
 2. Zetterberg – Frycklund – Lunsjö
 3. Lavoie – Karlsson – Immo/Hetta
 4. Kangas/Wikman – Skedung – Bergman/J.J.

PP1

 • Svensson – Mr X – Immo
 • Zetterberg – Gunnarsson

PP2

 • Lavoie – Frycklund – Lunsjö
 • Molldén – Jansson

Det är klart att Williams (observera dock att bloggen inte hört något alls om VIK och Williams, känns långsökt) troligen skulle vara ett vassare alternativ än Lavoie, men sannolikt också bra mycket dyrare. Och den tidigare så skadedrabbade Williams lär inte vara mer motståndskraftig nu vid en ålder av 37…

Frågan är också om VIK har råd att ta in två nya högerfattade forwardsspetsar utöver Lukas Zetterberg? Men det vore såklart mumma att ha en stark högerskytt i varje topp-3-kedja, dessutom skulle det ge bra bredd om någon PP-skytt skulle gå sönder.

***

Talade också med en på insidan om en annan gammal goding, Niklas Olausson, som troligen lämnar Luleå:

”Vettetusan var han hamnar och hur eftertraktad han är som 35-åring i SHL, skulle nog vara i ett lag lite längre ner som behöver rutin kanske, tex LHC där han varit tidigare? Eller så chockar ett lag som Växjö (som inte spelar höghastighetshockey) och tar in honom. Har inte hört något om VIK.”

8 svar

 1. Robert Jonsson skriver:

  Såg nu att Mollden skall vara klar för VIK. Förstår inte varför han haussas upp så mycket. Inget i hans stats tyder på att han är en högproducerande back. Man får intrycket att han varit en habil Hockeyettan back. Nog bättre o ligga lite lågt med förväntningarna.

  • Musse skriver:

   Men visst är det väl mer spännande med en spelare som växt och tagit kliv i närtid, än gamla stats som inte längre är färskvara. Men såklart ska vi ha rimliga förväntningar på honom.

 2. Hockeyfan skriver:

  Ja, samtidigt är det bara möjligt då dom kommer från Köping. Kan inte se hur VIK har råd med Frycklund, Lavoie, Immo, Svensson, Lunsjö, plus två toppspelare till? Att man ska ta in två toppspelare utöver dom som ryktas hit är det något Z har gått ut med?

 3. Musse skriver:

  Williams? Han hade ju problem med skridskoåkningen redan för 5 år sedan när han lämnade. Vi kan inte ha gamlingar i detta lagbygge och snegla på gammal statistik, då var då och nu är nu. Vi måste få in spelare som kan driva puck.

  • Marko skriver:

   Ja, jag skulle nog inte heller fantisera om Williams i dagsläget. Hellre då Olausson om vi behöver ha in lite mer rutin. Tror dock att Olausson också är i dyraste laget och kanske bättre att ta in lite yngre förmågor till ”rätt pris” såklart.

 4. Hockeyfan skriver:

  Lavoie/Immo i tredjekedjan? I VIK?

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, men bara en kanske galen och tidig skiss. Lite nya tider nu. Vem hade trott att VIK skulle ta in Johan JG Gustafsson och Daniel Gunnarsson?

  • Pelle skriver:

   VLT sätter Immo in i förstakedjan. Jag är inte helt övertygad om det heller. Han gjorde fiasko i Leksand och i BIK fick han väl spela i andrakedjan. Han var iaf inte med i förstakedjan där Björklund, Thorell och Linus Karlsson spelade.
   Andrakedjan kanske känns rimlig, men beroende på vad VIK värvar förstås.

   Men jag är tveksam till om Immo ens är aktuell. Det visar sig. En bra skytt är det iaf.